Nyhet!

Europatipset 30/12 med engelsk toppfotboll

Årets sista Europatips och vad vore inte bättre än att få fullpott för att summera året? En omgång bestående av Premier League, Championship och en match från La Liga. Ett par överstreckade favoriter som ska fällas.

Till andelslsaget!

 

1. Manchester United – Wolverhampton, 1 (Spik)

Detta är ingen lätt match för United överhuvudtaget. Och jag tror att streckningen kommer ligga precis som oddset. Men det som gör att jag tycker spiken är ett bra drag här, är faktumet att United har fått vila 36 timmar mer än Wolverhampton. Något som ger en stor fördel i det tighta spelschemat. Dessutom har hemmalaget en betydligt bredare trupp och klarar av att rotera till skillnad från Wolves.

2. Brighton – Arsenal, 1 (12)

En klurig match då det är två lag som haft svårt att ta poäng i år. Och med tanke på Arsenals vinst mot Chelsea senast så lär man helt klart vara överstreckade. Det gör att jag tycker hemmasegern är fin då Brighton är ett bra spelande lag. Arsenal kommer inte heller få möjligheten att försvara hela matchen som man gjorde mot Chelsea, utan man kommer behöva dra upp tempot själva vilket är något man inte är lika bra på. Så 1:an kommer vara bra, men med tanke på Arsenals form så kan man mycket väl vinna vilket gör att 2:an kommer med.

3. West Brom – Leeds, X (X2)

I denna match är Leeds med all rätt, men de kommer också bli överstreckade mot ett defensivt West Brom. För även om nya tränaren Sam Allardyce inte spelar en smickrande fotboll så gör man det ändå bra. Och i denna match kan man mycket väl kryssa mot Leeds, till ett bra värde dessutom.

4. Southampton – West Ham, 2 (X2)

Southampton var väldigt dåliga senast mot Fulham trots att man fick med sig 1 poäng. Det eftersom att man saknade Ings, Romeu och Vestergaard. Och även om Romeu är spelklar igen så är det stora tapp i de två andra nämnda. Hemmalaget är väldigt överstreckade just nu och lär också vara det till inlämning. 2an gillas starkt men X:et ska med!

5. Burnley – Sheffield United, 2 (1X2)

En av kupongens svåraste matcher. Två lag som i grunden spelar defensivt och inte gillar att föra matcherna. Och även om Sheffield inte vunnit en match hittills i år så har man höjt sig enormt de senaste veckorna. Det är bara en tidsfråga innan första vinsten kommer och då man ställs mot tråkiga Burnley så är det mycket möjligt. Burnley väldigt överstreckade och finner högt värde på bortalaget men då det är så pass ojämna lag så får alla streck komma med.

6. Sheffield Wednesday – Middlesbrough, 2 (X2)

Ligaåttan Middlesbrough gästar nästjumbon Sheffield Wednesday. En match som bortalaget behöver vinna om man ska hänga med toppen. Och Middlesbrough har en bättre trupp samtidigt som Sheffield har stora problem med att göra mål. Endast 12 mål framåt på 21 matcher är inget man vinner många matcher med. Krysset kommer med då Middlesbrough kommer vara överstreckade.

7. Huddersfield – Blackburn, 2 (12)

I nuläget är Blackburn understreckade och det gör att 2:an lockar bra här. Men det är två jämna lag som möts vilket gör det till en rätt så öppen match. Dessutom är det två lag som inte har till vana att spela oavgjort, vilket ofta betyder att man är bra på att behålla ledningar men desto sämre på att vända underläge. En gubbe i denna match känns bra!

8. Luton – Bristol City, 2 (X2)

Luton ligger på en femtonde placering när man tar emot tabellnian Bristol. Ser man till oddset så är Luton favoriter men det talar inte riktigt tabellen för. Hemmalaget är ett ojämnt lag som ibland vinner mot topplag men som också tappar poäng mot de allra sämsta. I nuläget är Luton överstreckade och jag tycker om X2 här nu nuläget.

9. Wycombe – Cardiff, X (X2)

Wycombe ligger sist i Championship och man har haft det tufft sedan starten. Men man har ändå vunnit två matcher och fått med sig 6 kryss. Och man har steppat upp sitt försvar de senaste omgångarna. Cardiff lär vara överstreckade så X:et ska med samtidigt som bortavinsten inte går att vara utan.

10. Preston – Coventry, 2 (X2)

I denna match möts två jämna lag som ligger på hyfsat samma nivå. Preston är några nivåer bättre offensivt men är i nuläget alldeles för överstreckade. Och just nu är X2 helt klart bra, men det kan självklart ändras till inlämning. Preston är inget jättebra hemmalag heller samtidigt som Coventry har en bättre defensiv.

11. Stoke – Nottingham, 2 (1X2)

Stoke är favoriter i denna match då man ligger på sjundeplats samtidigt som Nottingham ligger på tjugondeplats. Men hemmalaget kommer bli jätteöverstreckade för oddsen visar en betydligt jämnare match. Stoke är och har alltid varit ett ojämnt lag, speciellt på hemmaplan i år då man tappat en hel del poäng. Nottingham kan störa Stoke och med denna streckfördelning så är det tjänstefel att inte ha med bortalaget. I sin helhet känns alla strecken bra här.

12. Norwich – Queens Park Rangers, 1 (Spik)

Norwich ser riktigt bra ut och är klara favoriter till att ta steget upp till Premier League igen. Man har flera bra spelare i bland annat Pukki och Cantwell. Man är väldigt jämna och har en bred trupp som man kommer långt med. I denna match stöter man på QPR som ligger på nittondeplats. Ett lag som gör få mål och släpper in många, vilket inte är den bästa kombinationen. Fastän Norwich blir överstreckade här så känns den bra med tanke på vilken klasskillnad det är på lagen.

13. Barcelona – Eibar, 1 (Spik)

Systemets klart säkraste spik enligt undertecknat då Barcelona har börjat prestera bättre och bättre. Eibar är ett lag som kommer få kriga i bottenstriden denna säsongen då man gjort minst mål i hela serien. Barca har klättrat och ligger för nuvarande på en femteplats och kan vid vinst ta sig upp på en tredjeplats. Messi har gjort bättre matcher ifrån sig och han behöver vara i from om Barcelona ska kunna prestera. Ingen mening att slösa tecken i denna match i min mening då det är stor skillnad mellan dessa lag.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Speltips 1/8 inför Djurgården-Häcken
Ett möte mellan två förväntade topplag, Djurgården har infriat förväntningarna medans Häcken har stått för en riktigt dålig säsong hittills. Till denna match så kommer även Djurgårds favoriten Per Mathias Högmo tillbaka i Stockholm men nu som tränare för Häcken. Högmo har fått en fin start som tränare för Häcken där man vunnit tre av […]
Speltips 5/7 inför Göteborg-Elfsborg
Göteborg som satsade stenhårt inför säsongen fick det inte alls och stämma, den person som fick bära hundhuvudet för det vart Roland Nilsson. Roland fick sparken och nu har nygamle IFK Göteborg tränare Mikael Stahre tillbaka som chefstränare. Elfsborg blandade och gav under första delen av säsongen och nu blir det intressant och följa om […]
Speltips 9/6 inför AFC Eskilstuna-Falkenberg
Två lag som gick in med två av ligans mest rutinerade tränare i Hasse Eklund och Özkan Melkimichel är nu båda borta från sina poster. Falkenberg kommer från en otrolig viktig seger senast, kan dom rida vidare på den vågen? Blir intressant och se vad AFC får för kortsiktig effekt av tränarbytet. Match: AFC-FalkenbergSpeltips: AFC Eskilstuna […]
Lucas Powerplay 3/6
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 15:14, 3/6-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Schweiz – Tyskland = 1X Schweiz har gjort ett riktigt bra slutspel där man slutade på en andra plats med fem vinster och två förluster. Enda dåliga matchen som Schweiz gjort under turneringen hittills kom mot Sverige med en 0-7 förlust. Utom den matchen har […]
Speltips: Vitryssland – Storbritannien (Hockey VM)
Dagens rek på Storbritannien +5.5 satt bekvämt då matchen mot Danmark slutade 2-2 under ordinarie speltid, kul! Imorgon är det dags för Storbritannien igen när man möter Vitryssland. Jag har en idé om matchen där jag tycker att spelbolagen övervärderar lagens offensiv lite för mycket. Häng på för att ta del av min tanke! Storbritannien […]
Lucas Powerplay 20/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 23:59, 20/5-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Tampa Bay – Florida = 1 Tampa har varit bra under hela säsongen och blev trea i den centrala divisionen och i slutspelet möter dem ett bra Florida som blev tvåa i den centrala divisionen. Fast att Florida kom före i grundserien har Tampa imponerat […]