EUROPATIPSET

Få gratis Europatipset-tips och systemförslag varje vecka.

Här hittar du de senaste tipsen från Spelcash experter.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Europatipset 1/8
Europatipset idag bjuder på matcher från Allsvenskan, Danska Superligan, en fransk final och Skotska ligans första omgång. Vissa känns betydligt mer givna än andra men jag tycker att jag har tråcklat mig igenom dessa matcher någorlunda. Spelstopp 14:59. Mot 13 rätt! 1. Djurgården – BK Häcken, 1X Djurgården kommer senast från bortavinst mot Kalmar där […]
LADDA FLER..
Läs mer!

Europatipset hos Svenska Spel är en alternativ spelform till stryktipset. De båda spelen går ut på att det är 13 matcher på en kupong som det gäller att pricka rätt på. Det går att använda sig utav spikar, halvgarderingar och helgarderingar för att sätta alla rätt. Desto fler rader man använder sig utav desto dyrare blir systemen då en rad kostar en krona. Om man vill få ner sina kostnader per omgång kan man istället välja att spela andelsspel. Andelsspel gör att man istället för att stå som ensam ägare till lappen så delar man den med några andra. Det här kan vara vänner och familj eller att man väljer att köpa en andel i en butik eller online. Om man är intresserad av att köpa en andel så finns det gott om olika system här på Spelcash.

Skillnader Europatipset och Stryktipset

Fundamentalt är de två spelformerna väldigt lika men det finns ett par saker som skiljer de båda åt. De spelas inte lika ofta och inte heller på samma dagar. Stryktipset spelas generellt på lördagar och Europatipset spelas istället på söndagar och mitt i veckan. Europatipset som spelas på söndagar fångar upp de ligorna som inte spelar på lördagar. Det betyder att Premier Leagues matcher inte dyker upp så ofta på Europatipset då de ofta inkluderas på stryktipset på lördagar istället. På Europatipset hittar man istället matcher från övriga europeiska ligor som spelas på söndagar. Det här brukar vara matcher från de andra stora ligorna i Europa såsom La Liga och Serie A. Det är också vanligt att matcher från Frankrike och Tyskland kan finnas på Europatipsets kuponger. För Europatipset som spelas mitt i veckan gäller samma princip att man fångar upp matcherna som spelas under veckan och inte på helgerna. Dessa matcher kan variera från olika europeiska ligor men det är också vanligt att matcher från Europa League och Champions League dyker upp på kupongen då dessa oftast spelas under veckodagar. Landslagsmatcher såsom EM-kval och VM-kval är också typer som brukar dyka upp på Europatipset som spelas under veckorna. 

Europatipset Matcher

Vilka matcher som exakt väljs ut för att vara med i en omgång på Europatipset varierar. Det spelar roll vilka matcher som är tillgängliga just för den dagen då Europatipset ska avgöras. Om det är en onsdag mitt i veckan när Champions League är igång så är det Champions League-matcher på kupongen. Om inte Champions League-matcherna räcker till för att vara alla 13 matcher är det troligt att kupongen fylls ut med matcher från brasilianska ligan till exempel. På söndagar råder det ofta ingen nöd till att fylla ut kupongen. När de stora ligorna är igång går det snabbt för Svenska Spel att fylla ut 13 matcher. En vanlig söndag så finns det matcher från La Liga, Serie A och Ligue 1 beroende på utbudet av matcher. Det är också utbudet av matcher på Europatipset som lockar så många spelare. Efter att ha spelat stryktipset vet man att det ungefär är samma lag som dyker upp varje helg. Det kan vara bra från en analytisk synvinkel för att träffa 13 rätt. Men för den som gillar omväxling och fotboll från olika ligor passar Europatipset perfekt. 

Europatipset Utdelning

På Europatipset har man precis som på stryktipset chansen på att nå riktigt stora vinstsummor. Det är inte ovanligt att det på 13 rätt delas ut flertalet miljoner. Som generell tumregel har man rätt till utdelning på tio, elva, tolv och tretton rätt på Europatipset. Om det enbart är favoriter som vinner så är det förmodligen ingen utdelning på tio rätt till exempel. Om det enbart är skrällar istället så är utdelning väsentligt högre på alla utdelningsnivåer. Överlag så är omsättningen på Europatipset lägre än omsättningen på stryktipset. Dels så har det att göra med att stryktipset har varit med under en längre tid och är mer känt bland svenska folket. Därav är det fler personer som väljer att spela stryktipset istället för Europatipset. Även om omsättningen är lite lägre på Europatipset så är det inte dåliga vinster, då det ändå omsätts mycket pengar totalt. Är du ensam med 13 rätt och inte för många favoriter har vunnit så är du mest troligt miljonär även på Europatipset.

Europatipset Spela Tillsammans

Även på Europatipset kan man använda sig utav Svenska Spels, spela tillsammans-funktion. Spela tillsammans innebär att man är flera personer som spelar på samma system för Europatipset. Det här är populärt då man delar på insatsen och inte behöver betala lika mycket pengar för så många rader som man väljer att spela på. Det här är också gjort smidigt från Svenska Spels sida. Man kan göra ett lag med de man vill spela med och sen så köper varje person en andel ifrån sitt eget konto. På det här sättet så är man säker att varje person betalar lika mycket och får lika mycket vid eventuell vinst. Samma struktur gäller när man väljer att köpa in sig i en experts system. När man köper in sig i en experts system så väljer man hur många andelar man vill ha och sen förlitar man sig på att experten är duktig nog att kunna sätta ihop matcherna. Att köpa in sig hos en expert leder till att man direkt är med på ett system som en erfaren och skicklig person sätter ihop. Det finns många experter där ute idag men våra favoriter finns här på Spelcash och har ofta system som man kan hänga på till Europatipset. 

Europatipset Sammanfattat

För att sammanfatta allt som har med Europatipset får man börja med att säga att det handlar om att få 13 rätt på 13 fotbollsmatcher. Dessa 13 rätt går att komma åt på många olika sätt. Det går att sätta ihop ett eget system, att spela ihop med familj och vänner eller att köpa en andel i en experts system. Likt stryktipset är det utdelning på tio, elva, tolv och 13 rätt med undantag om det är för många personer med 13 rätt. Istället för stryktipset som fokuserar främst på England och Premier League så har Europatipset matcher från helt andra ligor. Europatipset består främst av matcher från La Liga, Serie A, Bundesliga och Ligue 1. Vissa omgångar smyger sig även Champions League-matcher och Europa League-matcher in, vissa omgångar hittar man även matcher från EM-kval och VM-kval. Europatipset spelas oftare än stryktipset, oftast så är det två gånger i veckan istället för en. På söndagar har Europatipset sin generella omgång – något som är perfekt för den som vill ta revansch på stryktipset från lördagen. Det spelas även en omgång mitt i veckan för att täcka in de stora matcherna som spelas under veckodagarna istället för på helgerna. Europatipsets omsättning är en av de högsta på Svenska Spel och ett populärt spel bland spelare

FAQ - frågor och svar
Hur spelar jag Europatipset med Spelcash?
Spelcash erbjuder frekventa spel på Europatipset. För att spela med Spelcash går du med i vårt ombudslag och köper dina andelar!
Vad kostar Europatipset?
Priset på din Europatipset-kupong varierar beroende på hur många halv- eller helgarderingar du väljer. Väljer du bara ett resultat per match kostar din kupong bara 1 krona. Spelcash har flera olika system i olika prisklasser för att du ska hitta ett spel som passar dig! Klicka här för att komma till ombudssidan.
Hur rättar jag mitt Europatips?
Du rättar din Europatips-kupong enklast genom att logga in på Svenska Spel, antingen på appen eller hemsidan. Därefter klickar du i det vänstra hörnet och hittar dina avslutade spel under resultat.
Hur fungerar Europatipset?
Likt stryktipset handlar Europatipset om att pricka rätt resultat på 13 matcher. Matcherna är främst från toppligorna såsom La Liga, Ligue 1 och Serie A. Men även matcher från Champions League, Europa League och landskamper förekommer. Ibland kan även matcher från till exempel Brasilien finnas med på kupongen. För att skapa din kupong väljer du har varje match slutar. Antingen 1, X eller 2. Du kan även välja 1-X i en match eller 1-X-2, då garderar du dig för olika utfall. Att använda sig av garderingar ökar även kostnaden för kupongen.
Hur mycket kan jag vinna på Europatipset?
Din vinst på Europatipset beror på hur många andra som också prickar in rätt resultat. En tumregel är att det blir vinst på tio, elva, tolv och tretton rätt. Är det ingen som har 13 rätt blir de andra vinsterna något högre och är det många som har 13 rätt kan det exempelvis bli 0 kr vinst på tio rätt.