Europatipset

Få gratis Europatipset-tips och systemförslag varje vecka.

Aktuella Europatips

tisdag 29/11 19:59

VM-Tipset 29/11

Oliver Pihlström

Oliver Pihlström: Dags för ett nytt VM-tips där den tredje och avslutande gruppspelsomgången hamnar i fokus. Slutspelsbiljetterna ska delas ut och då gäller det att ha koll på hur det ser ut i respektive grupp innan de

Tidigare Europatips

Spelstopp Tipster Titel Poolspel System

VM-Tipset 25/11

Europatipset 864 rader

VM-Tipset 21/11

Europatipset 864 rader

Europatipset 16/11 ⚽️

Europatips Se system

Europatipset 13/11 ⚽️

Europatips Se system

Europatipset 9/11 ⚽️

Europatips Se system

Europatipset 6/11 ⚽️

Europatips Se system

Europatipset 30/10 ⚽️

Europatips Se system

Europatipset 27/10 ⚽️

Europatips Se system

Europatipset 23/10 ⚽️

Europatips Se system

Europatipset 19/10 ⚽️

Europatips Se system
1 2 4

Europatipset tips

Europatipset hos Svenska Spel är en alternativ spelform till stryktipset. I båda spelen handlar det om att pricka rätt på resultatet för 13 matcher olika matcher på en kupong. Det går att använda sig utav spikar, halvgarderingar och helgarderingar för att sätta alla rätt. Ju fler rader man använder sig utav, desto dyrare blir systemen då en rad kostar en krona.

Om man vill få ner sina kostnader per omgång kan man istället välja att spela andelsspel. Andelsspel gör att man istället för att stå som ensam ägare till kupongen så delar man den med några andra. Det här kan vara vänner och familj, eller att man väljer att köpa en andel i en butik eller genom att logga in hos svenska spel online. Om man är intresserad av att köpa en andel så finns det gott om olika system att välja mellan här hos Spelcash.

Spela på Europatipset med Spelcash

Trots att det kan låta som en baggis att pricka in 13 rätt är det svårare än vad man tror. Många spelar vecka efter vecka utan att pricka in några större vinster. Om man vill underlätta för sig själv lite kan man välja att gå med i Spelcash andelsslag, där allting är färdigt tippat och klart efter våra experters instruktioner. För att spela med Spelcash går du helt enkelt med i vårt ombudslag och köper dina andelar som du önskar.

Andelsspel är populära av en anledning och hos Spelcash har vi experter engagerade i just Europatipset vecka för vecka.

Priset för att spela på Europatipset varierar beroende på hur många halv- eller helgarderingar du väljer. Utan halv eller helgarderingar betalar du endast en kronor per rad. Spelcash erbjuder ett antal olika system i olika prisklasser på Europatipset.

Spelcash Europatipset tips

Genom att skriva upp dig på Spelcash nyhetsbrev kan du ta del av exklusiva Europatipset speltips direkt till mailen. Du kan även ta del av dagliga speltips, bland annat för Europatipset men även för Stryktipset. Många spelare uppskattar och använder sig av våra speltips, som ofta presterar mycket bra. Vi delar även med av oss resultaten för varje omgång när det avgjorts.

Skillnader Europatipset och Stryktipset

Fundamentalt är de två spelformerna väldigt lika med ett fåtal skillnader. Stryktipset och Europatipset spelas inte lika ofta, och hålls inte på samma dagar. Stryktipset spelas generellt sett på lördagar, medan Europatipset oftast spelas på söndagar och mitt i veckan. Europatipset som spelas på söndagar fångar upp de ligorna som inte spelar på lördagar. Det betyder att Premier Leagues matcher inte dyker upp så ofta på Europatipset eftersom de ofta inkluderas i Stryktipset på lördagar istället.

I Europatipset hittar man istället matcher från andra europeiska ligor som spelas på söndagar. Det brukar oftast vara matcher från andra stora ligor i Europa, såsom spanska La Liga och italienska Serie A. Det är också vanligt att matcher från Frankrike och Tyskland kan finnas på Europatipsets kuponger.

För Europatipset som spelas mitt i veckan gäller samma princip att man fångar upp matcherna som spelas under veckan och inte på helgerna. Dessa matcher kan variera från olika europeiska ligor, men det är även vanligt att matcher från Europa League och Champions League dyker upp på kupongen. Detta då de oftast spelas under veckodagar. Landslagsmatcher såsom EM-kval och VM-kval är också matcher som vanliga att se på Europatipset som spelas under veckorna.

Europatipset Matcher

Vilka matcher som väljs ut för att vara med i en omgång på Europatipset varierar. Det spelar roll vilka matcher som är tillgängliga just för den dagen då Europatipset ska avgöras. Om det är en onsdag mitt i veckan när Champions League är igång så är det Champions League-matcher på kupongen. Om inte Champions League-matcherna räcker till för att vara alla 13 matcher är det troligt att kupongen fylls ut med matcher från brasilianska ligan till exempel.

På söndagar råder det ofta ingen nöd till att fylla ut kupongen. När de stora ligorna är igång går det snabbt för Svenska Spel att fylla ut med 13 matcher. En vanlig söndag så finns det matcher från La Liga, Serie A och Ligue 1 beroende på utbudet av matcher. Det är också utbudet av matcher på Europatipset som lockar så många spelare. Efter att ha spelat stryktipset vet man att det ungefär är samma lag som dyker upp varje helg. Det kan vara bra från en analytisk synvinkel för att träffa 13 rätt. Men för den som gillar omväxling och fotboll från olika ligor passar Europatipset perfekt.

Europatipset Utdelning

På Europatipset har man precis som på stryktipset chansen på att nå riktigt stora vinstsummor. Det är inte ovanligt att det för 13 rätt delas ut flera miljoner. Generellt sett har man rätt till utdelning på 10, 11, 12 och 13rätt på Europatipset. Värt att tänka på är att om det enbart är favoriter som vinner så blir det förmodligen ingen utdelning på tio rät. Om det enbart är skrällar så blir utdelningen väsentligt högre på alla utdelningsnivåer.

Överlag så är omsättningen på Europatipset lägre än omsättningen på Stryktipset. Det har mycket med att göra att Stryktipset har varit med under en längre tid och är mer populärt bland svenska folket. Därav är det fler personer som väljer att spela på Stryktipset istället för på Europatipset. Men, även om omsättningen är lite lägre på Europatipset så är det inte dåliga vinster. Är du ensam med 13 rätt, och inte för många favoriter har vunnit, så är du mest troligt miljonär även på Europatipset.

Europatipset Spela Tillsammans

Även på Europatipset kan man använda sig utav Svenska Spels, spela tillsammans-funktion, så kallat andelsspel. Spela tillsammans innebär att man är flera personer som spelar på samma system för Europatipset. Det här är populärt då man delar på insatsen och inte behöver betala lika mycket pengar för så många rader som man väljer att spela på. Det här är också gjort smidigt från Svenska Spels sida. Man kan göra ett lag med de man vill spela med och sen så köper varje person en andel ifrån sitt eget konto. På det här sättet så är man säker att varje person betalar lika mycket och får lika mycket vid eventuell vinst. Samma struktur gäller när man väljer att köpa in sig i en experts system.

När man köper in sig i en experts system så väljer man hur många andelar man vill ha och sen förlitar man sig på att experten är duktig nog och att dennes analys är bra nog för att kunna sätta ihop matcherna korrekt. Att köpa in sig hos en expert leder till att man direkt är med på ett system som en erfaren och skicklig person sätter ihop. Det finns många experter där ute idag men våra favoriter finns här på Spelcash och har ofta system som man kan hänga på till Europatipset.

Så här spelar du Europatipset hos Svenska Spel

Som nämnt ovan handlar Europatipset om att tippa hur 13 utvalda matcher kommer sluta. Genom att välja mellan 1 x 2 får du möjlighet att satsa på vinst till 1 = hemmalaget, x=oavgjort 2=bortalaget. Du kan få upp till 13 rätt men redan vid 10 rätt delas vinst ut.

En enkelrad

Att spela en enkelrad innebär helt enkelt att du spikar en match genom att endast välja ett av alternativen 1 X 2.

Gardera dig

Om du känner dig osäker på hur en match kommer sluta kan du välja att halvgardera eller helgardera dig. Då satsar du helt enkelt på 2 respektive 3 resultat. Du kan halvgardera genom att ange kombinationen 1 x, 1 2,eller 2 x. En helgardering innefattar alltid 1×2.

En halvgardering eller helgardering kostar mer än det ordinarie priset. För varje halvgardering du gör dubblas radinsats. För varje helgardering du gör tripplas din radinsats. En enkelrad som kostar 1 krona kommer kosta 2 kronor vid halvgardering och 3 kronor vid helgardering.

Systemspel på Europatipset

Om du vill kan du även välja att satsa på ett så kallat system spel. Dessa kommer i flera olika varianter:

M-system = När du väljer att spela M -system är det som att spela på flera enkelrader. Du får göra ett visst antal halv och helgarderingar. Ett M-system kostar mer eftersom det innehåller halv och helgarderingar.

R-system = När du spelar på ett reducerat antal rader. Ett R-system kommer till ett lägre pris, men chansen att vinna minskar också något. R-system är något mindre populära eftersom de också kostar något mer och dessutom kräver en nyckeltabell för att rättas.

U-system = Även här spelar du på ett reducerat antal rader precis som i ett R-system. Dock med en så kallad utgångsrad.

Europatipset spelstopp

Eftersom Europatipset ibland kan hållas på varierande dagar går det inte att säga att det finns ett specifikt datum eller tidslag för spelstopp att förhålla sig till. Däremot äger spelstopp alltid rum en minut innan första matchen börjar. En kupong som lämnas in efter detta kommer inte att godtas.

Hur kan jag rätta Europatipset kupongen?

Om du inte haft möjlighet att följa matcherna live kan du välja att rätta kupongen genom att kontrollera resultaten hos Svenska Spel direkt. På så vis kan du vara säker på att du får korrekt infomation. Detta är speciellt viktigt om du valt att spela med någon slags reducerad kupong till exempel med R-system eller U-system.

Vad gör du om du vinner?

Om du rättat din kupong och upptäcker att du kammat hem en Europatipset vinst finns det ett par olika sätt att gå till väga för att hämta ut vinsten. Om vinsten inte överstiger 20 000 kronor kan du enkelt gå till ett ombud och hämta ut din vinst genom att legitimera dig. en vinst som övertsiger 20 000 kronor kommer att betalas utt till ditt bankkonto.

Om vinsten skulle överstiga 5 miljoner kronor behöver du istället ta direkt kontakt med Svenska spel för att ta reda på vad som gäller för din utbetalning och hur du ska gå till väga för att få ut den.

Bästa speltips till Europatipset

För att verkligen ha en chans att lyckas med Europa tipset kan det vara en god idé att kika närmare på våra Europatipset tips som sammanställts av våra spelexperter:

Engagera dig

Du behöver inte vara en expert på fotboll för att spela på Europatipset. Det går absolut att få både 11 rätt, 12 rätt eller mer ändå. Men att försöka vinna på Europatipset kräver trots allt ett visst engagemang, speciellt om du inte väljer att köpa in dig i ett andelsspel där du kan förlita dig på en expert. Det blir helt enkelt svårt att gissa vilket lag som kommer vinna om du inte vet något om lagen inför Europatipset. Kolla in lagens status, finns där några skadade spelare, hur har det sett ut i de senaste matcherna, vem spelar på hemmaplan osv. Om du har koll på dessa saker ökar chansen för att du ska välja rätt vinnande lag när du fyller i din kupong.

Vad tror andra?

Trots att du själv kan lyckas bra genom att läsa in dig på tidigare statistik så finns det en mäng spelexperter som kan vara ännu vassare, dessa är ofta proffs som jobbar med att sätta odds åt spelbolag och därför har superkoll. Därför kan det vara ett smart drag att kika på vilket lag spelbolagen tror har störst chans att vinna.

Spela med andra

Som vi nämnde tidigare är andelsspel ett perfekt val för dig som vill ha hjälp att välja eller som helt enkelt vill dela på kostnaderna. Förutom att köpa in dig på ett färdigt system kan du naturligtvis välja att spela tillsammans med vänner, bekanta eller familj. Då får ni inte bara möjlighet att dela på kostnaden utan även på vinsterna.

Så här fördelas Europatipset vinst

Enligt uppgifter på Svenska Spels hemsida fördelas Europatipset vinster på följande vis:

13 rätt: 39% med vinstchans på 1:1 594 323

12 rätt: 22% med vinstchans på 1:61 320

11 rätt: 12% med vinstchans på 1:5110

10 rätt: 25% med vinstchans på 1:697

Rullpottsfonden: 2%

Totalt ger detta en Europatipset återbetalning (RTP) på 65%

Europatipset jackpot

Enligt Svenska spels regler kommer en vinstsumma som uppgår till mindre än 15 kronor inte ebtalas ut som vinst. Istället läggs pengarna till vinstpotten inför Europatipset spel.

Titta på Europatipset live

En av sakerna som gör betting så spännande är just möjligheten att följa matchernas framfart. Detta gäller naturligtvis även för Europatipset. Välj ut en match och följ den live på TV eller via streaming, samtidigt kan du ta del av notiser för andra pågående matcher och på så vis göra en Europatipset liverättning.

Du har även möjlighet att få uppdateringar från Svenska Spel för varje match. Genom att logga in i appen får du tillgång till alla Europatipset resultat live, vilket också kan vara spännande att följa under matchernas gång.

När en match ställs in: Europatipset lottning

Vad händer egentligen när en match ställs in? Eftersom man inte vill ställa in hela Europatipset för att en match ställs in har man löst situationen genom att i dessa situationer göra en lottning. Denna lottning görs direkt efter att spelstopp inträtt och innebär att en slumptalsgenerator lottar vilket resultat en match får i det fall att den ställs in. Resultatet kommer ungefär 45 minuter efter spelstopp.

Om sju eller fler matcher i Europa tipset ställs in kommer hela spelet ställas in och insatser kommer att återbetalas.

Europatipset Sammanfattat

För att sammanfatta allt som har med Europatipset får man börja med att säga att det handlar om att få 13 rätt på 13 fotbollsmatcher. Dessa 13 rätt går att nå fram till på många olika sätt. Det går att sätta ihop ett eget system, att spela ihop vänner eller att köpa en andel i en experts system.

Likt Stryktipset är det utdelning på tio, elva, tolv och tretton rätt, med undantag om det är för många personer med 13 rätt.

Istället för stryktipset som fokuserar främst på England och Premier League så har Europatipset matcher från helt andra ligor. Europatipset består främst av matcher från La Liga, Serie A, Bundesliga och Ligue 1. Vissa omgångar smyger sig även Champions League-matcher och Europa League-matcher in, andra omgångar hittar man även matcher från EM-kval och VM-kval.

Europatipset spelas oftare än Stryktipset, cirka två gånger i veckan istället för en. Varje söndag har Europatipset sin generella omgång – något som är perfekt för dig som vill ta revansch på Stryktipset från lördagen. Det spelas även en omgång mitt i veckan för att täcka in de stora matcherna som spelas under veckodagarna istället för på helgerna.

FAQ – Frågor och svar

Var hittar jag bästa tipsen till Europatipset?

Bästa Europatipset tips hittar du naturligtvis alltid hos oss på Spelcash. Det kan även vara en god idé att kolla in de olika spelbolagens odds för att se vilket lag de tror har störst chans att kamma hem segern. De är trots allt experter på ämnet och gör en analys av varje situation. De odds som sätts brukar tala sitt tydliga språk, även om det inte är allitd som spelbolagens oddssättare har rätt.

Vad kostar Europatipset?

Priset på din Europatipset-kupong varierar beroende på hur många halv- eller helgarderingar du väljer. Väljer du bara ett resultat per match kostar din kupong bara 1 krona. Spelcash har flera olika system i olika prisklasser för att du ska hitta ett spel som passar dig! Klicka här för att komma till ombudssidan.

Vem kan spela på Europatipset?

De villkor man accepterar när det kommer till att spela på Europatipset är att man är minst 18 år gammal och inte har stängt av sig från spel. För fullständig information om villkor för Europatipset kan man som kund kontakta Svenska Spel.

När spelas Svenska Spel Europatipset?

Till skillnad från Stryktipset kan Europatipset kan hållas på olika veckodagar men det är vanligt att det hålls just på mitt i veckan och söndag. Europatipset hålls dessutom två gånger i veckan. Om du inte vill riskera att missa att fylla i din kupong i tid kan det vara en god idé att kolla upp dagarna i början av veckan och se till att lämna in kupongen senast en minut innan första match drar igång.

Hur mycket kan jag vinna på Europatipset?

Din vinst på Europatipset beror på hur många andra som också prickar in rätt resultat. En tumregel är att det blir vinst på tio, elva, tolv och tretton rätt. Är det ingen som har 13 rätt blir de andra vinsterna något högre och är det många som har 13 rätt kan det exempelvis bli 0 kr vinst på tio rätt.