Speltips till Hockeyallsvenskan

Här hittar du de senaste bettingtipsen till Hockeyallsvenskan från Spelcash experter.

Speltips till Hockeyallsvenskan idag

Tidigare bettingtips till Hockeyallsvenskan

Spelstopp Tipster Match / event Spel Odds

Nybro är en vass nykomling!

Mora 1,88

Brynäs börjar resan tillbaka mot SHL?

Brynäs -1,5 1,78

Djurgården – MoDo

Över 5,0 mål i matchen (asian). 1,75

Djurgården – MoDo

U5.5 mål 1.81
1 2 12

Om hockeyallsvenskan

Ishockey är en av de absolut största sporterna i vårt avlånga land. Sporten som utförs på is, med fem spelare plus en målvakt i vardera lag hade sin första registrerade match 1875. Riktigt så länge har dock inte sveriges näst högsta serie funnits.

Hockeyallsvenskan grundades 1999, men då hette den bara allsvenskan. Serien var då även uppdelad i två delar, norra och södra. Till en början hade serien hela 24 olika lag. Inför säsongen 2005/2006 så skedde en förändring och man minskade antalet lag till 16 stycken. Säsongen 2005/2006 valde man dessutom att slå ihop en norra och södra serien till en serie.  Inför säsongen 2009/2010 tog man ännu ett beslut att minska antal lag i serien, och då valde man att gå ned till 14 lag.

Serien består än idag av 14 lag. Dessa 14 lag spelar 52 omgångar på en säsong, vilket betyder att alla lag möter alla fyra gånger var. Två gånger på hemmaplan, och två gånger på bortaplan. Alla matcher spelas med seriemetoden, vilket innebär att alla matcher spelas till någon segrar. Är inte matchen avgjord efter ordinarie tid, så spelas en sudden death där man använder tre spelare var. Är det inte avgjort efter fem minuter sker en straffläggning.

Hockeyallsvenskan består av 14 lag, och alla lags mål är att ta sig till SHL!

Hockeyallsvenskan 2022/2023

Hockeyallsvenskan 2023 består av 14 lag, och målet för alla dessa är att klättra ett steg i seriesystemet. Målet för alla lag är att ta sig upp i finrummet, det vill säga SHL. Men hur gör man det då?

De 10 högst placerade lagen i tabellen efter 52 spelade omgångar går vidare till slutspel. De lag som slutat på plats 1-6 går direkt vidare till kvartsfinal, medan lag 7-10 får spela åttondelsfinal.

Dessa lag spelar sedan ett klassiskt slutspel där dessa lag slåss om en plats till SHL. Från kvartsfinal och framåt spelas detta slutspel i bäst av sju matcher.

Enbart ett lag har chansen avancera till SHL!

Modo är ett av lagen som spelar i årets upplaga av Hockeyallsvenskan!

Poängsystemet i hockeyallsvenskan 2022/2023

För den som inte följt hockey på nära håll de senaste åren så kan det vara lite klurigt att veta hur man räknar poängen. NHL och hockeyallsvenskan räknar poäng olika, och därför kan det vara svårt att veta hur det går till. Självklart ska vi få lite klarhet i det här nedanför!

 • 3 poäng:

Vid varje vinst som laget tar under ordinarie tid ges 3 poäng. Det vill säga att en vinst inom ramen 3 X 20 min ger det vinnande laget 3 poäng. Tre poäng är det maximala antalet poäng ett lag kan få för att vinna en match i SHL.

3, 2, 1 och 0 poäng är poängen man kan få per match i jakten på slutspel!

 • 2 poäng:

2 poäng ges till ett lag som vinner en match efter övertid eller straffar. Detta betyder att matchen måste sluta oavgjort efter 3 X 20 minuter för att det ska finnas en möjlighet att dela ut 2 poäng.

Övertiden spelas i fem minuter, och gör inget att lagen mål under den tiden så avgörs matchen med ett straffavgörande. Oavsett om laget vinner efter övertid eller vid ett straffavgörande så ges 2 poäng.

 • 1 poäng:

1 poäng ges till det lag som är det förlorande laget efter övertid eller vid ett straffavgörande. Genom att matchen är oavgjord efter 3 X 20 min så är laget alltså garanterat minst 1 poäng.

 • 0 poäng:

0 poäng får det laget som förlorar en match efter ordinarie tid.

Vilka lag spelar i hockeyallsvenskan 2022/2023?

Lag Ort Arena Kapacitet
AIK Stockholm Hovet 8 094
Almtuna IS Uppsala Upplands Bilforum Arena  2 862
BIK Karlskoga Karlskoga Nobelhallen 5 400
Djurgårdens IF Stockholm Hovet 8 094
HC Vita Hästen Norrköping Himmelstalundshallen 4 500
IF Björklöven Umeå Winpos Arena 5 400
Kristianstads IK Kristianstad Kristianstads ishall 2 130
Modo Hockey Örnsköldsvik Hägglunds Arena 7 115
Mora IK Mora Smidjegrav Arena 4 500
Södertälje SK Södertälje Scaniarinken 6 200
Tingsryds AIF Tingsryd Dackehallen 3 650
Västerviks IK Västervik Plivit Arena 2 500
Västerås IK Västerås ABB Arena Nord 4 496
Östersunds IK Östersund Östersund Arena 2 500

 

Premiäromgång hockeyallsvenskan 2022/2023

Säsongen 2022/2023 drar igång den 23e september och premiäromgången för säsongen 2022/2023 ser du här nedan:

Ett av lagen som är favoriter till att ta hem serien, Djurgården, ställs mot Västerås IK i första omgången!

Omgång 1 – 2022/2023 – 23 september

 • Modo – AIK
 • IF Björklöven – BIK Karlskoga
 • Östersunds IK – Södertälje SK
 • Mora IK – HC Vita Hästen
 • Västerviks IK – Tingsryds AIF
 • Kristianstads IK – Almtuna IS
 • Djurgårdens IF – Västerås IK

Spelschema hockeyallsvenskan 2022/2023

Att hålla koll på alla matcher i hockeyallsvenskan 2022/2023 är inte det enklaste. Varje lag spelar 52 matcher var och matcherna duggar titt som tätt. Det är väldigt enkelt att missa någon match. Med vår hjälp kommer du ha full koll, och inte missa en match! Vi ger dig samtliga datum för grundseriens alla matcher!

Hockeyallsvenskans grundserie startade den 23e september och och totalt kommer vardera lag spela 52 matcher. Samtliga lag kommer med andra ord möta varandra fyra gånger var.

Spelschema för hockeyallsvenskan 2022/2023

Blir Modo ett av lagen som slåss om platsen till SHL när säsongen börjar närma sig sitt slut?

Tabell hockeyallsvenskan 2022/2023

Tabellen i hockeyallsvenskan är oftast väldigt tight. Lagen kan hoppa flertalet placering bara på en vecka, och det kan ibland vara lite svårt att veta vart ditt lag befinner sig i tabellen. För att hålla koll på den nuvarande tabellen så rekommenderar vi att du besöker hockeyallsvenskans tabellsida. Där kan du dagligen se en uppdaterad tabell och se hur ditt lag förflyttar sig i tabellen.

Såhär slutade serien 2020/2021! Vilka vinner i år?

Vilket lag vinner hockeyallsvenskan 2022/2023?

Att vinna hockeyallsvenskan 2022/2023 är allt annat än enkelt. 52 tuffa omgångar ska spelas och man har inte råd med allt för stora dippar i form för att stå högst upp på tronen. Vilka lag tippas då bli de bästa lagen 2022/2023?

När vi startar säsongen 2022/2023 i september så finns det två lag som verkligen sticker ut oddsmässigt. Det är ett namnkunnigt Djurgården och även Björklöven som får hålla favoritskapet. Därefter är det ett glapp till två lag som är Modo och Västerås IK. Sedan följer ett par lag som förväntas hamna i mittenskiktet. Dessa är AIK, BIK Karlskoga, Södertälje SK, Mora IK och Kristianstads IK.

Kan AIK knipa platsen upp till SHL denna säsong?

Vilket lag åker ur hockeyallsvenskan 2022/2023?

Det är inte säkert att något lag åker ur hockeyallsvenskan 2022/2023. Lagen på plats 13 och 14 i tabellen har chansen att kvalspela sig kvar i serien. Men vilka lag är då tippade att hamna längst ned i serien efter 52 spelade omgångar?

Det lag som enligt oddset har störst chans att hamna i botten av hockeyallsvenskan 2022/2023 är nykomlingarna Östersunds IK. Andra lag som rankas lågt och enligt oddsen har en stor chans att hamna i botten av tabellen är Almtuna IS, Tingsryds AIF, Vita Hästen, och Västerviks IK.

Enligt oddsen så blir det en tuff säsong för nykomlingarna Östersunds IK!

Speltips hockeyallsvenskan 2022/2023

Vi på Spelcash älskar verkligen hockey, och inte minst älskar vi svensk hockey. SHL prioriteras på hemsidan hela säsongen och du kan dagligen hitta speltips från våra spelexperter.

Vår expert Oliver, som själv har spelat på hög nivå!

Spelcash har handplockat sina spelexperter och hos dessa lämnas inget åt slumpen. När det gäller betting på hockeyallsvenskan så är det inga undantag. Spelcash store hockeyexpert Oliver Pihlström har inte bara levt på spel under en längre period, han har även varit professionell hockeyspelare. Med all den erfarenhet Oliver har så kan han inte bara allt om odds, han har även ingångar i lagen och kan få fram info som spelbolagen inte nått.

Vår spelexpert Oliver har spelat i många klubbar i såväl Sverige som Norge! Här kommer vi få information från omklädningsrummet!

Betta på hockeyallsvenskan 2022/2023

Ishockey är en av de absolut största idrotterna i vårt land, och en av sporterna som lockar mest publik år efter år. Därför är det inte konstigt att spelutbudet på denna sport är stort!

Om du är en spelare som gillar att betta på hockeyallsvenskan så finns det många möjligheter. Till denna liga så kan du spela långtidsspel, pre-spel på varje enskild match, och du kan dessutom spela live. Alla spelbolag med svensk licens erbjuder ligan, och du kommer inte ha några problem att hitta odds.

Detta är några av de populäraste spelalternativen du erbjuds när du ska betta på hockeyallsvenskan: 

 • Fulltidsresultat – Fulltidsresultat, eller 1X2-marknaden är det populäraste spelet när det kommer till betting på hockeyallsvenskan. Här ska du helt enkelt betta på det laget du tror vinner matchen efter ordinarie tid. Vinner det laget du bettat på, så sitter ditt spel.

  Välj 1, X, eller 2 när du spelar på fulltidsresultat!

   

 • Moneyline – Moneyline är även det en väldigt populär spelform. Skillnaden från fulltidsresultat är här att man raderar ut möjligheten för oavgjort, och på så sätt har man bara två olika alternativ att spela på. Här ska du betta på det laget du tror vinner matchen. Om det är efter ordinarie tid övertid, eller straffar, spelar ingen roll.

  Spela moneyline om du vill undvika förlust ifall matchen slutar oavgjort efter ordinarie tid!

   

 • Över/under – När du spelar antingen ett överspel, eller ett underspel så är det väldigt simpelt. Spelar du över 4,5 mål så behöver du 5 mål eller fler för att vinna. Spelar du på under 4,5 mål, så behöver du 4 mål eller färre för att vinna. Kom ihåg att vissa spelbolag räknar dessa spel under enbart ordinarie tid, medan andra spelbolag även räknar in möjlig övertid.

  Blir det många mål mellan Västerås IK och BIK Karlskoga? Plocka ett överspel!

   

 • Handikappspel – Har du en känsla av att ena laget vinner med många mål och du vill ta betalt av det? Eller känner att oddset är för högt på ena laget men du vågar inte spela dom att vinna? Spela då ett handikappspel! Två olika typer av handikappspel kan vara -1,5 och +1,5. Spelar du på -1,5 så måste du lag vinna med minst två mål. Spelar du +1,5 så får inte ditt lag förlora med mer än två mål. Ditt lag kan alltså förlora med 3-2, men ditt spel sitter ändå.

  Vinner Västerås IK stort mot BIK Karlskoga? Testa ett handikapp-spel!

   

 • Spelarmarknader – Under spelarmarknader hittar vi roliga specialspel. Här kan vi betta på målskyttar, vilka spelare som gör assist, och ibland även antal skott.

  Hos bland annat Nordicbet kan vi betta på målskyttar!

   

Hockeyallsvenskan spela tillsammans

Poolspel är något som verkligen är populärt i Sverige. Det största, och kanske det första poolspelet man tänker på är Svenska Spels stryktips. Det är dock långt ifrån det enda poolspelet som finns numera, och gillar man att betta på hockeyallsvenskan så finns även ett par poolspel att testa!

Vi på Spelcash älskar att spela tillsammans, och vare Svenska Spels andelsspel så finns möjligheten att göra det. Detta är perfekt för antingen dig som inte har tid att sätta dig in i kupongen, eller för dig som vill vara med i ett större system för en mindre peng. När det kommer till andelsspel får man blanda oddskunskaper med information, vilket passar oss perfekt!

När det kommer till andelsspel får man blanda oddskunskaper med information

När det kommer till andelsspel från hockeyallsvenskan så har vi två andelsläggare som verkligen sticker ut. Oliver Pihlström som tidigare varit utlandsproffs inom ishockey, och även “Osten” som numera är utlandsproffs. Båda andelsläggarna har kontakter i flertalet klubbar och vet ofta mer än spelbolagen.

De poolspelen som vi ofta ser hockeyallsvenskan florera i, är powerplay och bomben. För att säkra din andel hos någon av våra spelexperter så rekommenderar vi att du såväl går med i vårt andelslag, som att du går med i vår Facebook-grupp, för att inte missa någon nyhet eller spelstopp.

Gå med i Spelcash andelslag och säkra din andel till veckans hockeybomb, eller varför inte ett annat poolspel?

Hockeyallsvenskan resultat

För att ta sig upp till SHL så krävs det numera mer än att man vinner hockeyallsvenskan. Bara ett lag tar steget upp och det avgörs genom ett slutspel där hela 10 av 14 lag deltar. Att vinna grundserien är dock en indikation på att man är ett av lagen som verkligen förtjänar att ta steget upp. Här nedan tar vi en titt på vilka lag som vunnit grundserien av hockeyallsvenskan sedan säsongen 2005/2006.

Tidigare vinnare av hockeyallsvenskan

2021/2022 – Hv 71

2020/2021 – Timrå IK

2019/2020 – IF Björklöven

2018/2019 – AIK

2017/2018 – Timrå IK

2016/2017 – Mora IK

2015/2016 – AIK

2014/2015 – Västerås IK

2013/2014 – Malmö Redhawks

2012/2013 – Leksands IF

2011/2012 – Örebro HK

2010/2011 – Växjö Lakers

2009/2010 – Leksands IF

2008/2009 – Leksands IF

2007/2008 – Leksands IF

2006/2007 – Södertälje SK

2005/2006 – Malmö Redhawks

FAQ – Frågor och svar om hockeyallsvenskan 2022/2023

Vart kan jag se matcher från allsvenskan 2022/2023?

Cmore äger rättigheterna till hockeyallsvenskan 2022/2023 och där kan du se alla matcher

Vilka lag spelar i hockeyallsvenskan 2022/2023

Dessa är lagen som spelar i hockeyallsvenskan 2022/2023:

 • AIK
 • Almtuna IS
 • BIK Karlskoga
 • Djurgårdens IF
 • Vita Hästen
 • IF Björklöven
 • Kristianstads IK
 • Modo Hockey
 • Mora IK
 • Södertälje SK
 • Tingsryds AIF
 • Västerviks IK
 • Västerås IK
 • Östersunds IK
Vilken är den bästa sidan för att betta på hockeyallsvenskan?

Några spelsidor vi rekommenderar för spel på serien är:

Vilka lag är favoriter att vinna serien?

Djurgården och Björklöven är de två lag som enligt oddsen har störst chans att vinna serien

Vilka lag har störst chans att åka ur serien?

De lag som har störst chans att åka ur serien enligt oddsen är Östersunds IK, Almtuna IS, Tingsryds AIF, Vita Hästen och Västerviks IK