TOPPTIPSET

Få gratis Topptipset-tips och systemförslag varje vecka.

Här hittar du de senaste tipsen från Spelcash experter.
Topptips analys 19/10
At.Madrid-Liverpool Dax för Champions League. Och vi börja med en tuff match, Madrid är i gått slag och är svårslagna hemma. Liverpool har kommit i gång och öser in mål, helt öppen match som Madrid bruka vinna när dom möts. 1X2 2. Porto-Milan Dessa två spela i samma grupp som match ett, Porto står med […]
Topptipset 17/10 men 250000kr extra
Sista minuten tankar om topptipset. Men får böra med att det blev lite vinst på lördagens spel. Vi fick 13 rätt i ramen, vi missade på att Aston Villa inte kunde hålla ledningen. Vi fick 8 rätt på Topptipset på 5 andelar som kostade 40 kr och det blev 2.500kr där. 1.Everton-West Ham Det ser […]
FavoTopptips 2/6
Hallå alla Glada Sommarfirare! Vi går i veckan in i Juni och den stora, spännande EM-månaden. Många Landslag är inne i en uppladdningsfas och har precis klivit in i den så kallade “Bubblan”. Självklart ska vi ta en titt på veckans Topptips också och ett Favoritbetonat sådant. Detta gör att jag kommer lägga ett system […]
Topptipsanalys 19/5
Hallå igen alla glada spelfantaster! Veckans TopptipsOmgång ser otroligt spännande ut med matcher från Premier League, Coppa Italia finalen från Italienska Mapei Stadium och dessutom från den franska Coupe De France där en Cupvinnare även där ska koras. Onsdagen präglas annars av att det denna dag firas för magen då det är den internationella mag- […]
LADDA FLER..
Läs mer!

Topptipset hos Svenska Spel är en spelform där det går ut på att få alla rätt på åtta stycken matcher. Dessa matcher är åtta stycken fotbollsmatcher som ofta väljs ut som samma matcher som finns på stryktipsets rad för samma helg till exempel. Det gäller de första åtta matcherna utav stryktipsets eller Europatipsets 13 matcher totalt. Att systemet är mindre och enbart utgör åtta matcher istället för 13 har både för- och nackdelar. Fördelarna är att det bara krävs åtta rätt på topptipset för att få ta del av utdelningen. Det är också billigare att sätta ihop sitt system då det inte krävs lika många rader. Nackdelarna är att man inte har 13 matcher att välja på. Det kan finnas andra matcher som är inkluderat längre ner i stryktipsraden som man själv hade velat spela på. Det här är matcher som man hade kunnat se sig spika eller vara mer säker på än de som erbjuds i topptipset. I en stryktipsrad hade man då kunnat spika matcherna längre ner i kupongen och gardera sig högre upp. Den här nackdelen är dock väldigt personlig och man kan istället se det som en fördel om ens favoritmatcher och spikar finns med på Topptipset.

Topptipset Matcher

I topptipset gäller det att pricka in åtta rätt på åtta matcher. Matcherna är de första åtta matcherna i stryktipset eller Europatipset som har 13 matcher totalt. Topptipset spelas lika ofta som stryktipset och Europatipset, det går alltså att spela topptipset varje gång ett stryktips eller Europatips är igång. Matcherna är de åtta första och kommer som sagt från stryktipset på lördagar och från Europatipset på söndagar eller mitt i veckan. Det här ger en stor blandning av matcher från olika ligor. Om det är topptipset med de åtta första matcherna från stryktipset så är matcherna förmodligen från England och Premier League. Om matcherna istället är från Europatipset kan det vara matcher från Serie A, La Liga eller Ligue 1. Det finns också chans att det dyker upp landslagsmatcher såsom EM-kval eller VM-kval i topptipset. Allt beror på vilka matcher som står på agendan när det vankas topptips. Givetvis kan det även dyka upp matcher från favoriterna Champions League och Europa League. 

Utdelning 

Utdelningen på topptipset varierar precis som på alla andra spel hos Svenska Spel. Det beror på omsättningen och på hur stora resultat har slutat. Vid omgångar där enbart skrällar har vunnit kan man förvänta sig en hög utdelning. Om det istället bara är favoriter som har vunnit kan man förvänta sig en lägre utdelning på alla rätt. Det här har att göra med om fler favoriter vinner så är det förmodligen fler personer som ska dela på vinstpotten. Det blir bara vinst om man får alla rätt på topptipset. Det skiljer sig åt från stryktipset där man till exempel kan få utdelning även på tio rätt. Topptipset skapades bland annat av den anledningen att man skulle kunna vinna genom att enbart pricka in åtta matcher istället för 13. Som nackdel får man ta att man inte vinner om man är till exempel ett rätt ifrån. Det här kan ses som orättvist men till slut så är det  ändå ett mindre antal matcher man behöver pricka in än på stryktipset – även om man måste ha alla rätt. Hur stor utdelningen är varierar men den är mindre än på stryktipset och Europatipset då omsättningen helt enkelt är mindre på topptipset. De bästa omgångarna har gett tiotusentals kronor men andra omgångar har den hamnat på några tusenlappar.

Hur spelar man Topptipset?

Topptipsets struktur utgår likt den strukturen som är på stryktipset och Europatipset. Man ska pricka in rätt på åtta matcher istället för 13. För att pricka in de här åtta matcherna får man använda sig av samma verktyg som på stryktipset. Man kan alltså välja att spika matcher, då rättas matchen som grönt vid ett utfall. Det går också att använda sig utav halvgarderingar där man vinner på två olika utfall av en match, till exempel 1X. Det går också att använda sig av den klassiska helgarderingen 1X2 där matchen kommer rättas grönt oavsett utfall. Man kan inte använda sig enbart av helgarderingar i en omgång utan man måste kunna blanda de olika. Hur man sätter ihop sitt system är olika från person till person. Det finns personer som endast använder sig utav ett utfall vid varje match och det finns personer som använder sig av helgarderingar, halvgarderingar och spikar i ett system. Ju fler rader och garderingar du använder dig utav desto dyrare kommer ditt system att bli. 

Skillnader Topptipset och Stryktipset

På topptipset sätter man ihop sina rader på samma sätt som man gör för stryktipset. Skillnaderna mellan dem är hur många matcher man ska pricka rätt. I stryktipset är det 13 matcher men i topptipset är det endast åtta. Topptipset spelas oftare än stryktipset som i sin tur enbart spelas på lördagar. Topptipset spelas också på lördagar men även på söndagar och ibland mitt i veckan. Matcherna som finns på topptipset är de åtta första matcherna på stryktipsets rad på lördagar. På söndagar och mitt i veckan är det de åtta första matcherna på Europatipset istället. De båda spelen är väldigt populära hos Svenska Spel men omsättningen är betydligt högre på stryktipset. Eftersom omsättningen inte är lika hög på topptipset så är dessvärre utdelningen inte lika hög som på stryktipset. Det här kan ses som negativt för spelare men det positiva är att man tävlar mot ett mindre antal spelare på topptipset. 

Topptipset Spela Tillsammans

På topptipset kan man precis som på de andra poolspelen hos Svenska Spel välja att sätta ihop en rad själv. Det här är vanligt och görs av många spelare. Ett annat populärt sätt att spela är via Svenska Spels spela tillsammans-funktion. Genom att spela tillsammans kan man gå samman med familj och vänner och ha en gemensam rad. Fördelen med det här är att man delar på insatsen vilket gör att man kan spela fler rader till ett lägre pris. Spela tillsammans-funktionen är enkel att använda och alla loggar in från sina egna konton. Därefter skapar man ett lag och köper varsin andel, sen snickrar man ihop sin rad. Kostnaden dras sen proportionerligt från varje konto och vid eventuell vinst betalas vinsten ut till var och en. Om man är sugen på att haka på en expert på topptipset kan man det också. Att köpa in sig i en experts system är smidigt och enkelt. Man letar upp en expert, varav det finns många duktiga här på Spelcash, och sen väljer man att köpa en andel i systemet och låter experten sätta ihop systemet. Efter att systemet är inlämnat är det  enkelt följa den i sin egen profil på Svenska Spel under hela omgången. Vid vinst delas den delen av systemet ut till ditt eget konto direkt. 

Topptipset Sammanfattat

För att sammanfatta topptipset kan man säga att det är ett slags mini-stryktips. Allt är gjort lite mindre vilket kan vara smidigt. Det behövs inte lika många matcher vilket underlättar de tuffa valen i vilka man ska spika samt vilka man ska gardera sig på. Att det inte heller är 13 matcher gör att kostnaderna för ett system inte behöver skena iväg allt för högt. Man kan klara sig på en mindre kostnad för varje system och ändå få in garderingar. Det fina med topptipset är att man spelar samma spelform men får ett bredare utbud av matcher de olika dagarna. Stryktipset är som bekant mest fokuserat på England och Premier League samtidigt som Europatipset är mer fokuserat på de övriga europeiska ligorna. Eftersom topptipset har matcher från både stryktipset och Europatipset så får man ett brett utbud av matcher på topptipset. Funktioner som att spela tillsammans fungerar lika bra på topptipset som på något av de andra spelen. Det finns också gott om experter som har system för topptipset. Där kan man köpa en andel om man vill vara med på tåget, om inte går det bra att spela själv och sätta ihop sin egen rad.

FAQ - frågor och svar
Hur spelar jag Topptipset med Spelcash?
Spelcash erbjuder frekventa spel på Topptipset. För att spela med Spelcash går du med i vårt ombudslag och köper dina andelar!
Vad kostar Topptipset?
Priset på din Topptipset-kupong varierar beroende på hur många halv- eller helgarderingar du väljer. Väljer du bara ett resultat per match kostar din kupong bara 1 krona. Spelcash har flera olika system i olika prisklasser för att du ska hitta ett spel som passar dig! Klicka här för att komma till ombudssidan.
Hur rättar jag mitt Topptips?
Du rättar din Topptipset-kupong enklast genom att logga in på Svenska Spel, antingen på appen eller hemsidan. Därefter klickar du i det vänstra hörnet och hittar dina avslutade spel under resultat.
Hur fungerar Topptipset?
Topptipset har samma spelidé som stryk- och Europatipset. Men på topptipset handlar det om att pricka in rätt resultat på åtta matcher. Matcherna kan vara från hela världen men är främst från Europa. Även landskamper förekommer. För att skapa din kupong väljer du har varje match slutar. Antingen 1, X eller 2. Du kan även välja 1-X i en match eller 1-X-2, då garderar du dig för olika utfall. Att använda sig av garderingar ökar även kostnaden för kupongen.
Hur mycket kan jag vinna på Topptipset?
Din vinst beror på hur många andra som också prickar in åtta rätt resultat. Är det få som har åtta rätt blir vinsten högre och är det många fler som har alla rätt blir vinsten lägre. Viktigt att komma ihåg är att du på topptipset måste ha alla rätt för att vinna.