ODDSET POWERPLAY

Få gratis Powerplay-tips och systemförslag varje vecka.

Här hittar du de senaste speltipsen till Svenska Spels Powerplay från Spelcash experter.
Lucas Powerplay 3/6
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 15:14, 3/6-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Schweiz – Tyskland = 1X Schweiz har gjort ett riktigt bra slutspel där man slutade på en andra plats med fem vinster och två förluster. Enda dåliga matchen som Schweiz gjort under turneringen hittills kom mot Sverige med en 0-7 förlust. Utom den matchen har […]
LUCAS Powerplay 27/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 19:14, 27/5-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Sverige – Tjeckien = 1X2 Sverige öppnade VM tungt med både förlust mot Danmark och Belarus. Men kom tillbaka starkt nu i tisdags med kniven på strupen när de krossade Schweiz med 7-0 och visade verkligen att Sverige inte går att räkna bort. Trots att […]
Lucas Powerplay 20/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 23:59, 20/5-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Tampa Bay – Florida = 1 Tampa har varit bra under hela säsongen och blev trea i den centrala divisionen och i slutspelet möter dem ett bra Florida som blev tvåa i den centrala divisionen. Fast att Florida kom före i grundserien har Tampa imponerat […]
Lucas Powerplay 13/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 15:59, 13/5-2021Andelar: 10 stInsats: 54 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Tjeckien – Sverige = 1X2 Det är en match i turneringen Carlson Hockey Games som är den sista turneringen inför VM så den är viktig för alla spelare i båda lagen visa att dem vill med till VM. Sverige gjorde sin första match i turneringen […]
LADDA FLER..
Läs mer!

Powerplay är ett av de mest eftertraktade spelen som finns tillgängliga hos Svenska Spel. Powerplay är lika självklart för hockeyälskare hos Svenska Spel precis som stryktipset är för fotbollsälskare. Strukturen på powerplay är liknande som stryktipset men med hockeymatcher istället för fotbollsmatcher. Det är inte lika många matcher i ett powerplay-system som i stryktipset. Istället för att sätta 13 matcher ska man istället försöka pricka in åtta. Utöver det är spelformen densamma och man kan använda sig utav halvgarderingar, helgarderingar eller sätta spik på en match. Just som system är powerplay inte lika stort som stryktipset när det kommer till antal omsatta kronor. Det betyder naturligtvis att utdelningen normalt är lägre än på stryktipset men fördelen är att man tävlar mot färre spelare.

Spela Powerplay med Spelcash

Vi på Spelcash är stora entusiaster när det kommer till powerplay. Precis som vid stryktipset gillar vi att förutspå matcher och kunna ta del av utdelningen vid alla rätt. Omgångarna powerplay spelas som regel varje dag under hockeysäsong. Vi på Spelcash har våra experter som sätter ihop olika system som passar olika spelare. Systemen sätts upp i olika prisklasser för att alla som vill vara med på powerplay ska kunna vara det. Våra experter väljer varsamt ut vilka matcher som ska spelas och om det finns spelvärde. Om det inte finns spelvärde avstår vi oftast från att delta i omgången. Som tur är finns det oftast spelvärde i powerplay-omgångarna, vilket vi försöker utnyttja. Med precision och spelteori väljer våra experter ut de bästa möjliga resultaten för varje omgång. Köp en andel och häng med på nästa powerplay redan idag!

Hur spelar man Powerplay?

Powerplay spelar du enklast genom att sätta ihop din egen rad för matcherna på omgången. Genom att välja ut vilka lag du tror kommer vinna i varje match för att sen se om du lyckas pricka in alla åtta rätt. Om man inte vill spika en specifik match går det alldeles utmärkt att använda sig utav halvgarderingar så som 1X eller helgarderingar där man spelar 1X2. För att veta vem som vinner vilka matcher kan man använda oddset som en tumregel. Desto lägre odds det är på ett lag desto högre sannolikhet bedömer spelbolagen att de kommer vinna. Det gäller dock att vara försiktig och inte enbart titta blint på odds. Om ett odds indikerar att ett lag har större chans att vinna kan det leda till att fler har spelat på det. Risken finns då att utdelningen minskar om det är “för många´´ som har spelat på en favorit. Det är när sådana tillfällen uppstår det kan vara dags för att spela emot favoriten eller åtminstone använda sig utav en hel eller halvgardering.

Spela Tillsammans på Powerplay

Att spela tillsammans har blivit mer och mer populärt på Svenska Spel. Det gäller för de flesta poolspelen, både powerplay men även stryktipset. Att spela tillsammans innebär att man är fler personer på samma kupong. När fler personer spelar tillsammans på samma kupong innebär det oftast mer pengar till kupongen och man kan spela fler rader. Med fler rader kan man använda sig utav fler hel- och halvgarderingar. Det ger såklart en högre vinstchans men nackdelen är att man behöver dela vinsten med fler personer. De här systemen kan man göra med sin familj eller vänner som vill spela tillsammans. Det går givetvis också bra att ta rygg på någon experts system. Genom att köpa in sig i en experts system får man en andel i systemet. Andelen representerar hur stor del av systemet man har betalat samt hur stor andel av vinsten man är berättigad till. Här på Spelcash har vi experter som har andelssystem för powerplay där man kan köpa till sig en andel inför nästa omgång!

Om Oddset Powerplay

Oddset powerplay har varit med ett tag som ett spelalternativ hos svenska spel även om det är relativt nytt jämfört med stryktipset. Fokus i powerplay ligger framförallt på ishockey där man ska pricka in åtta av åtta matcher. Matcherna prioriteras först och främst av matcher från Sverige. SHL är huvudligan som powerplay utgår ifrån. När det inte finns matcher från SHL fylls kupongen ut med matcher från andra ligor. Dessa ligor varierar men vanligast är att matcher från hockeyallsvenskan fyller ut kupongen. Det fylls också ut från andra dynamiska ligor runt om i världen. Matcher från NHL, KHL, Champions Hockey League och internationella turneringar dyker upp med jämna mellanrum som matcher i kupongen.

Powerplay Resultat och Utdelning

För att vinna och kunna ta del av utdelningen på powerplay hos Svenska Spel ska man ha åtta rätt på åtta matcher. Om man väljer att enbart köra spikar eller använda sig utav garderingar spelar ingen roll. Det enda som spelar roll för att vinna är att ha åtta rätt. Resultatet och utdelningen går att följa direkt i Svenska Spels app eller via valfri hemsida. Utdelningen följer man lättast i Svenska Spels app eftersom den skiftar hela tiden. Om till exempel en favorit eller om en skräll leder i en match påverkas utdelningen. Utdelningen ändras varje gång en match ändrar ställning. Den utdelning som visas i appen är alltid den utdelning som blir vid åtta rätt om alla matcher står sig som de är precis i nuet och avslutar på samma sätt. Om man inte är intresserad av att följa kupongen live går det givetvis bra att gå in på Svenska Spel efter omgången. Då ser man hur många rätt man hade och eventuell vinst från omgången. Utdelningen från powerplay varierar men oftast är det flera tusenlappar på alla rätt och de största vinsterna inkluderar vinster på tiotusentals kronor.  

Powerplay Sammanfattat

För att sammanfatta powerplay och beskriva det så enkelt som möjligt är det ett hockeysystem på åtta matcher. Om man är bekant med stryktipset så kommer man förstå powerplay direkt. Det går ut på att pricka in åtta av åtta hockeymatcher. För att pricka in matcherna kan man välja att spela på spik, halvgardering eller helgardering. Vid vinst brukar prispengarna hamna på flertalet tusenlappar i snitt men givetvis blir det ännu mer ibland eller lite mindre vid vissa omgångar. Utdelningen beror på hur många man är som delar på vinsten och vid omgångar där det är mer skrällar än favoriter som vinner är det högre utdelning på alla rätt. Att spela powerplay kan man välja att göra själv genom att sätta ihop sin egen kupong. Det går även att gå ihop med sina vänner eller familj och spela tillsammans med varsin andel. Vill man istället köpa in sig i en experts system kan man välja att göra det. Då köper man en andel i ett system som en expert har snickrat ihop. Det här brukar inte spela roll för vilken plånbok man har utan flera system har olika pris per andel. Det här går ut på att man antingen gör mindre system eller spär ut kostnaden på fler andelar på ett system. De bästa experterna finns givetvis här på Spelcash om vi får bestämma.

FAQ - frågor och svar
Hur spelar jag Powerplay med Spelcash?
Spelcash erbjuder flera spel på Powerplay. För att spela med Spelcash går du med i vårt ombudslag och köper dina andelar!
Vad kostar Powerplay?
Priset på din Powerplay-kupong varierar beroende på hur många halv- eller helgarderingar du väljer. Väljer du bara ett resultat per match kostar din kupong bara 1 krona. Spelcash-experterna tar fram olika system i olika prisklasser för att du ska hitta ett spel som passar dig! Klicka här för att komma till ombudssidan.
Hur rättar jag mitt Powerplay?
Du rättar din Powerplay-kupong enklast genom att logga in på Svenska Spel, antingen på appen eller hemsidan. Därefter klickar du i det vänstra hörnet och hittar dina avslutade spel under resultat.
Hur fungerar Powerplay?
Powerplay har samma spelidé som topptipset. Men på powerplay handlar det om att pricka in rätt resultat på åtta hockeymatcher. Matcherna är främst från SHL och Hockeyallsvenskan. Men även matcher från SDHL, KHL och NHL förekommer. För att skapa din kupong väljer du har varje match slutar. Antingen 1, X eller 2. Du kan även välja 1-X i en match eller 1-X-2, då garderar du dig för olika utfall. Att använda sig av garderingar ökar även kostnaden för kupongen.
Hur mycket kan jag vinna på Powerplay?
Din vinst beror på hur många andra som också prickar in åtta rätt resultat. Är det få som har åtta rätt blir vinsten högre och är det många fler som har alla rätt blir vinsten lägre. Viktigt att komma ihåg är att du på powerplay måste ha alla rätt för att vinna.