Bomben

Få gratis Bomben-tips och systemförslag varje vecka.

Aktuella Bomben-kuponer

Tidigare Bomben-kuponger

Om spelet Bomben

Bomben hos svenska spel är ett spel som kan bestå av olika sporter och ligor med allt från Champions League i fotboll till Elitserien i bandy. Det breda utbudet av sporter gör att det varje dag finns en omgång att spela på. Bomben består alltid av två till fyra matcher. Oftast är en hel match även en match på bomben men det förekommer att till exempel period 1 i ishockey är en match på bomben och period 2 är match 2 på bomben osv.

Så kommer du igång med Bomben

Bomben kan man spela på flera sätt. Du går in här: och väljer sedan vilken omgång du vill spela på. Väl inne på aktuell omgång klickar du i hur många mål du tror varje lag gör. Du kan välja att ta endast ett specifikt mål per lag och då blir insatsen 1kr om du väljer lägsta möjliga radinsats. Vill du gardera med flera mål  multipliceras dina val så varje kombination kostar minst en krona.

Bomben Xperten
Om du inte har tid eller kunskap om lagen eller sporten så kan du ta hjälp av spelverktyget xperten. Då klickar du i xperten och får upp en ruta med olika val på antal rader. Allt från 24 upp till 2000 rader. Xperten baseras på 10 experters tips.

Tips på Bomben från Spelcash experter
Ett annat sätt att vara med på bomben utan att spela själv är att köpa andelar hos Spelcash. Här du kan vara med och spela tillsammans på bomben varje dag och på så sätt öka chansen att vinna. Varje vecka finns även analyser att läsa om varje match som du kan skapa dina egna rader utifrån eller även haka på genom att köpa en andel.

Bomben odds

Oddset på bomben varierar kraftigt beroende på hur många system som har med de resultat som blir. Generellt skulle man kunna säga att bomben är ett spel där man kan satsa väldigt men samtidigt kunna  vinna riktigt stort. 60 procent av omsättningen betalas ut och 5 procent går till en rullpottsfond.

Rullpott på Bomben

Om ingen rad/system lyckas sätta alla resultat så blir det rullpott vilket betyder att pengarna som skulle delats ut går vidare och delas ut vid en senare omgång.

Löpande odds – vad innebär det

Odds som bestäms beroende av hur insatserna för inlämnade vad fördelar sig på de olika alternativen.

Resultat och utdelning för Bomben

Undrar du vilka matcher som var med på bomben igår eller vad utdelningen blev på bomben förra gången det var ishockey? Tidigare resultat och utdelningar hittar du här:

Liverättning Bomben (rätta ditt spel)

Under fliken mina spel på svenskaspel.se kan du när matcherna är igång följa resultaten och se hur många rätt du har i realtid. Om du inte har tid att följa matcherna är det även där du rättar de i efterhand.

Största vinsterna på Bomben

Vid tre tillfällen har utdelningen överstigit 2 miljoner kronor. Den största vinsten var i början av november 2011 när 3 bandymatcher gav ett kompisgäng från Västerås hela 2 660 634kr. Näst högsta vinsten kom mindre än en månad senare när tre ishockeymatcher gav 2 579 859kr. Tredjeplatsen är även den tre ishockeymatcher. De spelades sista november 2006 och en lycklig vinnare fick 2 043 523kr.

Oddsett Bomben 

Spelstopp är sista tidpunkt du måste ha betalat ditt spel. Oftast en minut innan första matchen startar. Du har sedan den sista minuten på dig att annullera din kupong. På bomben kan man bara annullera spel som inte varit placerade i längre än 30 minuter.

Statistik för Bomben

Det är lättare att vinna om man är påläst. Ett bra sätt att bli det är att klicka på varje match inne på bombensidan på Svenska Spel. Där hittar du tabell samt statistik för de senaste matcherna och kan även välja om du bara vill se hemma- eller bortastatistiken. Där står det även lite text om varje match. Det är matcher från powerplay som ingår på bomben så ett bra tips är att läsa vad experterna på spelcash.se har har för tankar där om matcherna som ingår på bomben.

FAQ – Frågor och svar

Hur spelar jag Bomben med Spelcash?

Spelcash erbjuder frekventa spel på Bomben. För att spela med Spelcash går du med i vårt ombudslag och köper dina andelar!

Vad kostar Bomben?

Priset på din Bomben-kupong varierar beroende på hur många olika resultat du tippar per match. Desto fler olika antal mål du väljer, desto större system gör du och då ökar insatsen i takt med det. Spelcash har flera olika system i olika prisklasser för att du ska hitta ett spel som passar dig! Klicka här för att komma till ombudssidan.

Hur rättar jag mitt Bombenspel?

Antingen loggar du in och klickar på mina spel eller så hittar du resultat här: https://spela.svenskaspel.se/resultat/bomben om du är intresserad av omgångar du ej spelat på eller inte vill logga in.

Hur fungerar Bomben?

Det lättaste sättet att förklara är att du ska tippa rätt slutresultat i de matcher som ingår på kupongen. Du kan göra det med en enkelrad men det är svårt nog att ha rätt på en match så självklart ännu svårare på 2-4 matcher. Därför kan du välja flera olika antal mål lagen gör. Då kallas det systemspel. Det går även att spela reducerade spel. Till exempel om du tror att hemmalaget gör 2,3 eller 4 mål och bortalaget 1,2 eller 3 mål men du tror inte att bortalaget vinner. Då klickar du i B under alla antal mål så reducerar du bort bortaseger och får då färre rader och därmed ett billigare system. Xperten är ytterligare ett alternativ där du helt enkelt väljer summan du vill spela för och låter datorn välja ut hur många mål lagen får göra.

Hur mycket kan jag vinna på Bomben?

På bomben måste man ha alla rätt. Det är väldigt svårt men ger därför också ofta bra vinster när man väl lyckas. Skulle utfallet bli att ingen vinner på den aktuella omgången kommer vinstpengarna följa med i en så kallad rullpott till en senare omgång.