Bomben

Få gratis Bomben-tips och systemförslag varje vecka.

Se aktuella Bomben-kuponger
hos Svenska Spel

Till kupongen

Aktuella Bomben-kuponer

Tidigare Bomben-kuponger

💣 Om spelet Bomben

Bomben hos svenska spel är ett spel som kan bestå av olika sporter och ligor med allt från Champions League i fotboll till Elitserien i bandy. Det breda utbudet av sporter gör att det varje dag finns en omgång att spela på. Bomben består alltid av två till fyra matcher. Oftast är en hel match även en match på bomben men det förekommer att till exempel period 1 i ishockey är en match på bomben och period 2 är match 2 på bomben osv.

Layout för spelet bomben, från Svenskaspels hemsida

Så kommer du igång med Bomben:

 1.    Klicka här för att komma till startsidan på Bomben
 2.    Finns ofta olika val att spela på – välj vilken av Bomberna du vill spela på
 3.    Välj sedan antal mål i 3 (ibland 4) matcher från 0-9
 4.    Klart! Du kan nu lämna in ditt Bombenspel
Bilden visar ett förslag på hur man spelar Bomben hos Svenskaspel

Såhär kan en exempelrad på bomben se ut.

 

Öka dina chanser att vinna på Bomben

För att kunna vinna på Bomben krävs det som i allt spel både skicklighet och en gnutta tur. Du kan aldrig förutspå ett resultat till 100% men med hjälp av verktygen nedan så ökar du dina chanser markant till att vinna på Bomben.

 • Läs på om lagen – Skador, form etc
 • Jämför procenten mot spelbolagens odds – Spelbolagen erbjuder spel på över/under mål på de aktuella lagen och där kan du lätt jämföra med streckprocenten
 • Reducera dina system med hjälp av Svenskaspels egna verktyg – Du kan utöver att tippa mål i matcherna även gardera dig på 1×2 marknaden som innebär att du kan klicka i det lag du INTE tror kommer vinna. På den vägen får du ner kostnaden på ditt system.
Bild som beskriver hur man reducerar ett system på Bomben

Du finner reduceringsverktyget längst ner på den aktuella matchen. Bilden visar att vi har reducerat bort så att Tyskland INTE får vinna denna matchen.

 

Bomben PIX 

Vill du spela på Bomben men inte känner att du har kunskapen eller tiden att lägga ner för att bygga ett slagkraftigt system så kan du ta hjälp av tjänsten PIX som tidigare hette Xperten.. Det ända du behöver välja är hur mycket ditt system ska kosta så sköter sedan PIX resten.

Så gör du för att komma till PIX:

 • Klicka här 
 • Tryck på fliken längst upp till vänster på din skärm
 • Klicka på PIX
 • Välj därefter hur mycket ditt system ska kosta
 • Klart! Nu gör PIX ordning ett system åt dig och du kan luta dig tillbaka och jobba in ditt system.
Tjänsten PIX hos SvenskaSpel

På bilden ser ni ett exempel av PIX. Du kan välja på 13 olika kostnader där 24 är lägsta och 2000kr den högst tillåtna insatsen.

 

Tips på Bomben från Spelcash experter

Ett annat sätt att vara med på bomben utan att spela själv är att köpa andelar hos Spelcash. Här du kan vara med och spela tillsammans på bomben varje dag och på så sätt öka chansen att vinna. Varje vecka finns även analyser att läsa om varje match som du kan skapa dina egna rader utifrån eller även haka på genom att köpa en andel.

Bild som visar en andelsvinst hos Spelcash på bomben

Här ser ni vår Spelexpert Axel som tidigare under 2023 spelade in hela 369 000 åt glada andelsköpare på Bomben.

Bomben odds

Oddset på bomben varierar kraftigt beroende på hur många system som har med de resultat som blir. Generellt skulle man kunna säga att bomben är ett spel där man kan satsa väldigt men samtidigt kunna  vinna riktigt stort. 60 procent av omsättningen betalas ut och 5 procent går till en rullpottsfond.

Rullpott på Bomben

Rullpott är något som utfaller om ingen lyckas vinna under en omgång av Oddset Bomben. Då kommer istället de pengarna läggas på en senare omgång som på så sätt får betydligt mycket mer pengar att spela om. På samma sätt lägger Svenska Spel ibland till extrapengar för att krydda potten lite extra.

Bilden beskriver en "Rullpott" från SvenskaSpels hemsida

På bilden ser ni en Bomb där inget lyckades pricka samtliga rätt. Det innebär att det blir Rullpott och pengarna går vidare till en annan omgång.

Löpande odds – vad innebär det

I Oddset Bomben är oddsen löpande. Det betyder att samtliga spelare kommer att få identiska odds om dom väljer att spela ett likadant resultat i en match. Oddsen kan komma att skilja sig från dag till dag men Svenska Spel kommer i samband med spelstopp sätta ett fast odds för dom olika resultaten i matchen.

Resultat och utdelning för Bomben

Undrar du vilka matcher som var med på bomben igår eller vad utdelningen blev på bomben förra gången det var ishockey? Tidigare resultat och utdelningar hittar du här:

Resultat från bomben hos SvenskaSpel

Såhär kan det se ut när man rättat sitt bomben system. I detta fall är det två system som hittade samtliga 4 rätt och belönas med 17 297kr per system.

Liverättning Bomben (rätta ditt spel)

Under fliken mina spel på svenskaspel.se kan du när matcherna är igång följa resultaten och se hur många rätt du har i realtid. Om du inte har tid att följa matcherna är det även där du rättar de i efterhand.

💰 Vill du vinna större på Bomben? Öka din radinsats

Om du vill vinna större på bomben och även vara beredd att betala lite extra för ditt system så är detta ett utmärkt alternativ för dig. Du kan nämligen utöver det vanliga radpriset på 1kr även spela för 2,5 eller maximalt 10kr i radinstas.

Bilden beskriver hur du kan välja din radinsts på Bomben

Ovan på bilden så ser ni valen på de aktuella radinsatserna. Du hittar dem längst ned på din spelkupong.

Största vinsterna på Bomben

Vid tre tillfällen har utdelningen överstigit 2 miljoner kronor.

 • November 2011 3 bandymatcher gav 2 660 634kr
 • December 2011 3 hockeymatcher gav 2 579 859kr
 • November 2006 3 hockeymatcher 2 043 523kr

Oddset Bomben – Spelstopp

Spelstopp är sista tidpunkt du måste ha betalat ditt spel. Oftast en minut innan första matchen startar. Efter placerat spel så har du en minut på dig att annullera ditt spel och få pengarna tillbaka. Med andra ord var noggrann när du lämnar in ditt system och skulle det bli fel så gäller det att agera väldigt fort!

Statistik för Bomben

Det är lättare att vinna om man är påläst. Ett bra sätt att bli det är att klicka på varje match inne på bombensidan på Svenska Spel. Där hittar du tabell samt statistik för de senaste matcherna och kan även välja om du bara vill se hemma- eller bortastatistiken. Där står det även lite text om varje match. Det är matcher från powerplay som ingår på bomben så ett bra tips är att läsa vad experterna på spelcash.se har har för tankar där om matcherna som ingår på bomben.

FAQ – Frågor och svar

Hur spelar jag Bomben med Spelcash?

Spelcash erbjuder frekventa spel på Bomben. För att spela med Spelcash går du med i vårt ombudslag och köper dina andelar!

Vad kostar Bomben?

Priset på din Bomben-kupong varierar beroende på hur många olika resultat du tippar per match. Desto fler olika antal mål du väljer, desto större system gör du och då ökar insatsen i takt med det. Spelcash har flera olika system i olika prisklasser för att du ska hitta ett spel som passar dig! Klicka här för att komma till ombudssidan.

Hur rättar jag mitt Bombenspel?

Antingen loggar du in och klickar på mina spel eller så hittar du resultat här: https://spela.svenskaspel.se/resultat/bomben om du är intresserad av omgångar du ej spelat på eller inte vill logga in.

Hur fungerar Bomben?

Det lättaste sättet att förklara är att du ska tippa rätt slutresultat i de matcher som ingår på kupongen. Du kan göra det med en enkelrad men det är svårt nog att ha rätt på en match så självklart ännu svårare på 2-4 matcher. Därför kan du välja flera olika antal mål lagen gör. Då kallas det systemspel. Det går även att spela reducerade spel. Till exempel om du tror att hemmalaget gör 2,3 eller 4 mål och bortalaget 1,2 eller 3 mål men du tror inte att bortalaget vinner. Då klickar du i B under alla antal mål så reducerar du bort bortaseger och får då färre rader och därmed ett billigare system. Xperten är ytterligare ett alternativ där du helt enkelt väljer summan du vill spela för och låter datorn välja ut hur många mål lagen får göra.

Hur mycket kan jag vinna på Bomben?

På bomben måste man ha alla rätt. Det är väldigt svårt men ger därför också ofta bra vinster när man väl lyckas. Skulle utfallet bli att ingen vinner på den aktuella omgången kommer vinstpengarna följa med i en så kallad rullpott till en senare omgång.