Nyhet!

Europatipset 30/6

Europatipset denna onsdag bjuder på matcher från Eliteserien i Norge men sedan fick de gräva djupt och inkludera ett gäng division 2 matcher från olika delar i landet. Häng med vettja!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

1. Brann – Lilleström, 2 (X2)

Brann ligger just nu sist i Eliteserien med endast fyra poäng på tio spelade matcher och en målskillnad på -13. Det är därmed inte en enstaka match som går snett för deras del, utan antingen är det för tufft motstånd i serien eller ett strukturellt problem. Lilleström har endast spelat sju matcher men lyckats skrapa ihop 12 poäng, fyra vunna och tre förlorade. Det är ett lag som förväntas landa i övre hälften. Här sätter jag en tvåa, alternativt en halvgardering med kryss.

2. Molde –  Strömsgodset, 1

Molde har på tio matcher tagit 23 poäng och skickat in 25 mål. Senaste match var mot ledande Bodö/Glimt där de vann med 2-0. Strömsgodset är cementerade i mitten, förvisso med två färre matcher spelade, där de släpper in för många mål. I snitt 1,875 mål insläppta per match. Molde är i toppform och sprutar in mål medan Strömsgodset är tvetydiga. Jag sätter rak etta.

3. Rosenborg – Haugesund, 2 (X2)

I denna match är det två mittenlag som ställs mot varandra. Rosenborg har fövisso spelat tre fler matcher än Haugesund men har liknande statistik i vunna, lika och förlorade. Denna match tror jag kan vara otroligt jämn. Ser vi till formen de senaste matcherna är Haugesund i bättre form där de piskade Kristiansund med 3-0 medan Rosenborg har förlorat en del matcher mot lag långt under deras placering. Därmed blir detta en tvåa, eller halvgardering med kryss tvåa.

4. Sandefjord – Bodö/Glimt, 2

Sandefjord har haft en tuff inledning i Eliteserien med fem förluster och två vinster. Bodö/Glimt har till skillnad från Sandefjord haft en glimrande start och ligger i skrivande stund först i Eliteserien. Det som varit signifikant med Bodö/Glimt är deras målskillnad. På elva matcher har de en målskillnad på 15 mål. Sandefjord har en målskillnad på minus sju på sju matcher. Därmed, i ett möte med ett lag som har många insläppta ser jag inget hinder till varför Bodö/Glimt inte skulle fortsätta sin trend. En rak tvåa.

5. Tromsö – Kristiansund BK, 2 (X2)

Kristiansund har haft en acceptabel inledning och lägger sig på fjärde plats med två färre matcher spelade än ettan. Däremot är de inga målkanoner, endast åtta mål på nio matcher. Så de vinner sina matcher med med ett eller två mål. Det vi ser hos Tromsö är ett stort antal insläppta mål och några gjorda. Tio gjorda mot 17 insläppta. Närmare två insläppta mål per match. Det gör att jag sätter en tvåa med en eventuell halvgardering på kryss.

6. Viking – Stabaek, 1 (1X)

Sista matchen i Norge för detta Europatips står mellan Viking och Stabaek. Viking, som till synes ligger bra till, har väldigt volatil nivå. De piskar den stundande ligatrean Vålerenga med 4-1 och förlorar mot Sandefjord, som ligger på nedflyttningsgränsen, med 3-0. Det säger en del om svårigheterna i dessa matcher. Viking gör mål men släpper även in mål, Stabaek gör inte så många mål men släpper in mål. Det gör att jag går för en etta med halvgardering på kryss.

7. Hudiksvall Förenade FF – Piteå IF, X (1X2)

Nu kliver vi in i Ettan Norra Hudiksvall välkomnar Piteå. Båda lagen ligger i undre halvan och släpper in relativt lite mål i jämförelse med övriga lag i samma del av tabellen. Hudiksvall har haft tre matcher på kort tid med kryss, som bäst mot stundande fyran Dalkurd. Hudiksvall har däremot stora svårigheter att göra mål. Endast elva på 12 matcher. Många tabellkamrater har närmare 20 gjorda mål men fler insläppta då. Detta säger mig att Hudiksvall har någorlunda pli på sitt försvarsspel till skillnad från många andra. Piteå är i en trend där det blir många mål i matcherna. Vinst med 3-2, vinst med 3-0, förlust med 4-1 med fler. Det kan skapa och göra mål men håller inte tätt bakåt. Det är många lösa trådar så denna blir att helgardera för mig.

8. Vänersborg FK – Lidköping FK, 1 (1X)

Nu är vi nere i Division 2 Norra Götaland. Här har det spelats fem-sex matcher endast. På dessa har Lidköping inte vunnit en enda medan Vänersborg vunnit två (med en match mer spelad). I division två och tidigt i serien är det lite anarki bland mittenlagen och bottenlagen. Jämna prestationer är sällan sedda. Jag kommer gå på en etta med halvgardering på kryss.

9. IK Oddevold – Nordvärmland FF, 1

Fortfarande i Division 2 Norra Götaland möter formstarka topplaget IK Oddevold mittenlaget Nordvärmland FF. Det magnifika med Oddevold är att de på fem matcher endast släppt in ett mål, men gjort 12. Nordvärmland däremot, har ett ganska rikligt läckage bakåt med elva insläppta på sex matcher. Det här tror jag kommer hålla i sig även i denna match så jag går för en rak etta.

10. IK Tord – Dalstorp IF, 1 (1X)

Vi förflyttar oss från norr till väst och hamnar i Division 2 Västra Götaland. Här ställs två cementerade mittenlag mot varandra. Dalstorp har en dålig form just nu med en vinst på de senaste fem matcherna. IK Tord har, jämförelsevis, två vinster och ett kryss de senaste fem matcherna och därmed snäppet stoltare hållning. Båda lagen har rätt hög omsättning på både insläppta och gjorda mål. Mitt val faller på en etta med halvgardering på kryss.

11.  Ullareds IK – Västra Frölunda IF, 1 (1X)

I samma serie som IK Tord och Dalstorp IF kommer Ullared gästas av Västra Förlunda där en stundande bottenkamp ska utspelas. Ullared som ligger på elfte plats med sex poäng möter Västra Frölunda på sista plats med två poäng. Västra Frölunda slår Ullared på målsnitt och insläppt målsnitt per match. Framförallt är det dem insläppta målen som gör det problematiskt. Därmed lägger jag även etta med halvgardering på kryss. Denna match kan man gott helgardera om plånboken tillåter.

12. Gamla Uppsala SK – IFK Österåker, X (1X)

Nu är vi i Division 2 Norra Svealand där ett returmöte ska ske. Gamla Uppsala slog Österåker i förra mötet, för endast tre veckor sedan. Sedan dess har de likt en segelbåt i motvind fått kryssa sig fram i tabellen, hela tre kryss senaste fem matcherna. Österåker däremot antingen vinner eller förlorar. Nu senast vann de mot bottenplacerade IFK Stocksund. Långt ifrån en övertygande vinst, utan ett sent mål skulle avgöra matchen. Det gör att mitt val faller på kryss, alternativt halvgardering med kryss.

13. Huddinge IF – Eskilstuna City, 1 (1X)

Sist ut har vi en match snäppet söder ut, i Division 2 Södra Svealand. Hemmalaget Huddinge har på fyra matcher tagit sju poäng tack vare 11 gjorda mål och fem insläppta. På bortabänken hittar vi Eskilstuna City som lyckats knyta till sig tre poäng på fem matcher. Med tolv insläppta på dessa fem matcher känns det som att deras defensiv har mer att önska, särskilt mot bättre lag. Mitt val faller på en rak etta. Om man vill kan en halvgardering på kryss läggas till.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]