Nyhet!

Europatipset 7/7

Liksom föregående veckas Europatips är det spridda skurar varifrån matcherna kommer och vilka lag som möts. Självklart ingår den andra semifinalen i EM, sedan ett Champions League-kval, en match i Damallsvenskan och sedan flertalet division ett- och två-matcher. Spelstopp 18:59. Spännande!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

1. England – Danmark, 1 (1X)

Kvällens semifinal mellan England och Danmark kommer bli händelserik. Troligen till favör för England med deras starka offensiv. Danmark är ett bra lag, men de har inte mött några stora lag hittills i turneringen. England blir deras tuffaste utmaning hittills. Jag kommer därför lägga en rak etta, alternativt 1X.

2. Malmö FF – Riga FC, 1

Malmö FF har tagit sig till Champions League en gång tidigare, säsongen 2015/2016 och trånar efter att ta sig tillbaka. Dessvärre gör Riga FC det med. De har tre ligavinster i rad och är på jakt efter att ta sig in i Europas finrum, vilket de inte tidigare lyckats med. Malmö är på förhand jättefavoriter och jag kommer därmed lägga en rak etta.

3. Djurgården IF – Piteå IF, 1X (1X2)

I Damallsvenskans match är det ett bottenmöte mellan Djurgårdens IF, på åttonde plats, och Piteå IF, på tionde plats. Det skiljer endast en poäng mellan lagen, men Djurgården släpper in något färre mål och gör ungefär lika många mål. En lite viktigare skillnad är att Djurgården inte förlorat på de senaste fyra matcherna, något som Piteå inte kan matcha. Därmed är Djurgården snäppet favoriter men i en sådan här match kan allting hända. Jag lägger 1X, men om plånboken tillåter känns en helgardering inte helt galen.

4. Tvååkers IF – Lindome GIF, 1 (1X)

I division 1 har det hunnits med att spela 14 matcher vilket ger en utkristallisering om vilka lag som ter sig till toppen och vilka till botten. Tvååkers ligger femma med endast fyra poäng till ettan. Många vunna och lika många oavgjorda. Släpper in mindre än ett mål per match och gör 1,6 mål per match. Tittar vi på Lindome så släpper som in 1,6 mål per match och gör 1,4 mål. Ser vi tillbaka på tidigare matcher har Lindome kryssat mot stundande serieledaren Oskarshamn och kryssat mot stundande trean Utsikten. Lindome bör vi inte räkna ut men både Tvååkers och Lindome är duktiga att spela oavgjort så den halvgarderingen läggs in. Jag lägger 1X, alternativt rak etta.

5. IFK Luleå – Umeå FC, 2 (X2)

Svenska Cupen-kvalet mellan Luleå och Umeå är en match där lagen känner varandra väl då de spelar båda i Ettan Norra. I just Ettan Norra ser vi en diskrepans mellan de två lagen som intygar att den ene är ett topplag och den andre är ett bottenlag. De möttes för endast tre veckor sedan där Umeå, topplaget, endast klev därifrån med en 1-0-vinst. Inga övertygande siffror för Umeås del. Men de har formen med sig. Ingen förlust de senaste fem matcherna. Jag sätter en tvåa, eventuellt X2.

6. Stöde IF – Sandviks IK, 1 (12)

Sandviks IF, Division 2 Norrlands mest målfattiga serieledare någonsin. 15 poäng med endast 8 gjorda mål och ett insläppt. Stöde har, åt andra hållet, matat in mål men släppt in fler än Sandviks. Det är ett toppmöte där Sandviks ligger etta och Stöde ligger trea, men med en match mindre spelad. Stöde har även hemmaplan denna afton och skytteligaettan i laget vilket ger dom favorittippningen. Jag lägger en etta, alternativt 1 och 2 då jag tror att något av lagen går vinnande ur striden.

7. Team TG FF – Gottne IF, 1 (1X)

Vi är fortfarande kvar i Division 2 Norrland där målsprutan Team TG FF möter det övre mittenlaget Gottne IF. Team TG har snittat över två mål per match men samtidigt släppt in mer än ett mål. Gottne har cirka 1,5 mål per match och släpper in cirka ett mål. Gottne har tre målrika uddamåls förluster i rad nu varav i den senaste matchen kom avgörandet i 97e minuten. Team TG har haft det svårt med mittenlag. Förlust mot Täfteå och kryss senast mot Ytterhogdals. Det kommer bli intressant hur de tar sig an Gottne. Jag spelar en etta, alternativt 1X.

8. Enskede IK – FC Stockholm Internazionale, 2 (X2)

I denna division 2-match möter formstarka Stockholm Internazionale Enskede för tredje gången denna säsong. Det tidigare mötet i serien slutade 2-2 och det senaste slutade 3-1 med de två sista målen närmare 120e minuten och ett avancemang för Stockholm Internazionale i Svenska Cupen. Stockholm Internazionale är det vassare laget, inte minst i serien. Därför spelar jag en tvåa, alternativt X2.

9. Ängelholms FF – Eskilsminne IF, 1 (12)

Ängelholm har startat denna säsong ruskigt starkt med 19 mål på fem matcher, det ger ett snitt på 3,8 mål per match. Endast sex mål insläppta på dessa matcher. Deras enda förlust var med 3-2 mot BK Astrio, ett lag som pryder bottenskiktet. Däremot piskade de Onsala BK, stundande serietvåa, med 5-1. Eskilsminne har två fler matcher än Ängelholm och har gjort färre mål samt släppt in fler. Ängelholm är favoriter inför denna match men det är division 2 och att båda lagen ligger i topp. Det gör att jag lägger en etta, men för er där plånboken är tillräckligt djup lägger jag 1 och 2 i halvgardering för att det är i 2:an som värdet ligger.  

10. Asarum IF FK – Räppe GoIF, 2 (X2)

Asarum som ligger tvåa i Division 2 Södra Götaland möter sexan Räppe som endast ligger tre poäng efter. Detta ser ut att bli en jämn kamp mellan de två lagen där oddsbolagen är ovissa. Ingen fördel till någon. Däremot verkar svenska folket klicka i Asarum som majoritet, kanske för att de ligger framför Räppe eller för att den senaste matchen mellan lagen slutade 1-0 till Asarum. Eftersom det är en så oviss match ligger mitt bet på en två, alternativt X2 då utdelningen ligger ditåt.

11.  IFK Hässleholm – FK Karlskrona, X (X2)

Matchen mellan Hässleholm och Karlskrona kommer sannolikt inte bli någon målfest då deras målsnitt ligger på 1,4 respektive 1,0. Dock tvålade Karlskrona till Hässleholm i senaste mötet med 3-1. Svenska folket bortser från detta och tror mer på Hässleholm. Mitt bet faller på kryss då jag tror Hässleholm är mer förberedda på Karlskrona och kan motverka deras anfall mer effektivt. Eventuellt X2.

12. IK Gauthiod – IK Oddevold, 2

Oddevold som presterat bra i matcherna och visat sig vara riktiga målgörare. Fjärde bäst målsnitt i serien och lägst defensivt målsnitt, endast 0,29 insläppta mål per match. Gauthiod vinner de matcher de ska men har det tufft med jämnstarka motståndare. Det gör att denna match blir en rak två för mig.

13. IF Karlstad Fotbollsutveckling – IFK Skövde FK, X (X2)

Sist ut har vi en match i samma serie som föregående match. Skövde har flest oavgjorda i serien, fyra av de sju spelade matcherna. De har endast förlorat en match dock. Karlstad Fotbollsutveckling är inte lika lyckligt lottade utan ligger ett par punkter nedanför Skövde, med fler förluster och sämre målskillnad. Favoriterna inför matchen är förstås Skövde men jag kommer primärt sätta kryss, därefter en X2.

Lycka till!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]