• fredag
  • 25/11

VM Speltips: England-USA


Axel Andersson
Axel Andersson

VM rullar vidare och vi är redan framme vid den andra gruppspelsomgången. Framför oss har vi ett möte mellan två nationer som båda är obesegrade, men på lite olika sätt. England gjorde hela 6-2 på Iran i öppningsmatchen, medan USA såg sin ledning försvinna i den 82a minuten mot Wales. Är båda lagen fortfarande obesegrade efter att stött på varandra under fredagskvällen?

England

Ibland är det svårt att veta hur man ska ranka enskilda prestationer, och just så känner jag om Englands öppningsmatch mot Iran. Visst gjorde dom sex mål, och imponerade offensivt. Men lika mycket var det Iran som bjöd in till en målfest. Dessutom får det ses som svagt av England att släppa in två mål mot Iran, även om det andra kom på en tveksamt dömd straff.

En slutsats jag drar av Englands öppningsmatch är dock att innermittfältare Declan Rice och Jude Bellingham är bra, riktigt bra. Dom styrde mittfältet från start till mål, och här var det inga VM-nerver att prata om. Kan dessa två hålla en liknande nivå mot de bättre lagen, så har England en chans att ta sig en bit i turneringen.

Tack vare Englands stora vinst så kunde man under andra halvleken byta ut nyckelspelare efter nyckelspelare för att inte slita på startelvan. Något som givetvis underlättar i nästkommande matcher.

Ett orosmoment för England var att det rapporterades efter matchen om att Harry Kane drog på sig en liten skada och skulle kunna missa matchen mot USA. Ju längre tiden går så tyder rapporterna på att det inte var så farligt, och att han är spelklar till på fredag.

USA

När man såg USA:s öppningsmatch mot Wales så skulle man kunna tro att det var A-laget som spelade första halvleken, och B-laget som spelade andra halvleken. I första halvleken hade man nämligen full kontroll på matchen och gick in i halvtid med en 1-0 ledning. Under andra halvleken blev man allt slarvigare och Wales åt sig in i matchen innan dom tillslut kvitterade genom Gareth Bale.

Personligen så trodde jag mer om USA, och blev lite besviken på hur matchen artade sig. Denna slarvighet som dom visade upp kommer att straffa sig mot de bättre nationerna, och man hade tur att det var Wales som stod på andra sidan.

USA har en spännande trupp med en gäng internationella stjärnor. Vi har Pulisic i Chelsea, Weston McKennie i Juventus, Tyler Adams och Brendan Aaronson Leeds, Sergino Dest i Milan och Giovanni Reyna i Dortmund bland annat. Med andra ord har USA ett väldigt bra lag på pappret. Frågan är bara hur dom håller ihop när ställs mot bättre motstånd.

Speltips

I denna matchen kommer vi få se vart England egentligen står. Här ställs dom mot spelare som spelar på en hög nivå vecka in och vecka ut. Detta tror jag leder till att vi får se ett noggrant England som inte kommer släppa till onödiga chanser likt mot Iran.

England har en vass offensiv med unga och hungriga spelare som verkligen visade framfötterna sist. Arsenalspelaren Bukayo Saka gjorde exempelvis två mål. Är USA lika slarviga som dom var i öppningsmatchen så kommer England erbjudas lägen att göra ett per mål här.

England kan med en vinst så gott som säkra avancemang från gruppen, och det tror jag man gör. Jag väljer att spela England att vinna matchen till oddset 1,62 hos Campobet.

Signa upp hos Campobet och få ett gratisspel värt 120 kr här!

Match: England-USA

Spel: England att vinna matchen

Odds: 1,62

Spelbolag: Campobet

Spelstopp: 20:00

Rygga spelet här!

Publicerad 23/11 2022 kl 14:31