• söndag
  • 27/11

VM Speltips: Japan-Costa Rica


Axel Andersson
Axel Andersson

Grupp E består av Spanien, Tyskland, Japan och Costa Rica. En grupp som på förhand kändes ganska enkel att tippa. Spanien och Tyskland var givetvis stora favoriter att gå vidare från gruppen, men det är dom inte längre! Tyskland inledde nämligen med att förlora mot Japan, och nu blir avslutningen av denna gruppen otroligt nervkittlande!

Japan

Japan inledde alltså sitt sjunde världsmästerskap i fotboll genom att besegra Tyskland med 2-1. Lovorden haglade från båda SVT:s och Tv4:s studio. Båda kanalerna var väldigt tydliga med hur bra Japan hade varit i sin inledande match. Om jag håller med? Nja.

Japan ska ha all cred för hur dom slet sig igenom 90 minuter. Men nej, det var ingen vidare fotbollsmatch från dom. Spelar vi om den här matchen ett par gånger så vinner tyskarna med ett par bollar, för dom var otroligt överlägsna. Samma insats med ett annat resultat hade betytt att SVT och TV4 hade lovordat Tyskland och sagt att Japan gjorde en svag match. Om man spelade på Tyskland i matchen mot Japan så fick man ungefär oddset 1,50. Ett superodds med facit i hand, trots att den inte satt. Ibland är inte resultat allt.

Nog med hårda ord om Japan nu. Dom har faktiskt ett rätt trevligt lag. Hela sju spelare håller till vardags till i tyska Bundesliga. Sedan har man även spelare som spelar i Skottland, La Liga och Premier League. Med andra ord ett lag med en hel del individuell kvalité, som dessutom oftast sitter ihop väldigt bra.

Costa Rica

Costa Rica öppnade mästerskapet med att åka på en brutal smäll. Spanien gjorde hela 7-0 på nationen från centralamerika, och det snurrar nog i skalle fortfarande på målvakten Keylor Navas. Det är svårt att dra några större växlar av Costa Ricas premiärmatch, förutom att det inte var tillräckligt bra, och att Spanien är att räkna med i år.

Costa Rica kvalificerade sig för VM genom att först och främst komma fyra i en grupp bestående av åtta lag. Nationen hade målskillnaden 13-8 efter 14 matcher, och det sprudlande inte direkt om laget i kvalet. Fjärdeplatsen ledde till en helt avgörande match mot Nya Zeeland där Costa Rica vann med 1-0. 

Costa Ricas trupp är inte något som skrämmer motståndarna. Det stora namnet är Keylor Navas. Målvakten som spelar för PSG i Ligue 1. Utöver Navas så har vi bara en till spelare som spelar i europa, och det är Jewison Bennette som håller till i Sunderland. Resterande del av truppen håller till i nord-& sydamerika.

Speltips

Japan har satt sig i en drömposition i denna grupp, och läget kommer förbättras ännu mer om dom kommer ifrån denna match med minst ett oavgjort resultat. Jag tror att man kommer styra och ställa denna matchen, då Costa Rica ofta faller ned och försvarar. Jag tror också att Japan kommer vara extra noggranna för att inte förlora matchen och ge bort sitt drömläge.

Jag tror vi få se en rätt avvaktande match med rätt få målchanser. Visst måste Costa Rica vinna för att ha en rimlig chans på avancemang. Men jag tror inte dom har kvalitén att ta tag i taktpinnen och styra matchen. Bollskickliga Japan lär styra denna matchen och göra livet surt för Costa Rica.

Jag väljer att spela under 2,5 mål till oddset 1,84 hos Betinia!

Signa upp hos Betinia och få ett gratisspel värt 120 kr här!

Match: Japan-Costa Rica

Spel: Under 2,5 mål

Odds: 1,84

Spelbolag: Betinia

Spelstopp: 11:00


Publicerad 24/11 2022 kl 12:29