• lördag
  • 26/11

VM Speltips: Saudiarabien-Polen


Axel Andersson
Axel Andersson

Saudiarabien stod för en historiens absolut största skrällar i VM-sammanhang när nationen besegrade Argentina i öppningsmatchen med 2-1. Det grönvita laget chockade världen, och nationen har fått en drömstart på gruppspelet. Hur många gånger slår blixten ned i denna grupp? Kan dom skrälla igen?

Polen

Polen med Robert Lewandowski i spetsen fick ingen flygande start på turneringen, när dom klev in mot Mexiko under tisdagen. Mexiko var det klart bättre laget och skapade flest chanser, men matchen slutade 0-0 efter 90 minuter. Robert Lewandowski hade dock matchens absolut bästa chans, när han fick möjligheten att ge Polen ledningen från straffpunkten. Mexikos målvakt Ochoa var dock snabbt nere i hörnet och stod pall.

Polens insats i öppningsmatchen var långt ifrån bra, och det kan bara bli bättre framöver. De stora stjärnorna i laget Lewandowksi och Zielinski, fick inte mycket att jobba med i öppningsmatchen. Nu väntar dock en helt annan uppgift där Polen kommer bli det spelförande laget.

Saudiarabien

Rubrikerna har varit många och stora efter Saudiarabiens enorma skräll mot Argentina, och det med all rätt. Saudierna var för den neutrale rätt trevliga att kolla på, och laget var inte där för att lägga sig platt. Men hur stora växlar ska vi dra av insatsen i öppningsmatchen?

Argentina borde vunnit mot Saudiarabien med några bollar. Saudierna stod extremt högt med backlinjen och matchplanen var väldigt naiv. Argentina sprang igenom gång på gång till frilägen, men lyckades inte hålla sig onside. Argentinarna klarade inte av att vara kyliga i sina löpningar, och har bara sig själv att skylla.

Saudiarabien var som sagt ett trevligt lag att kolla på för den neutrale, men om dom spelar med samma matchplan igen lär dom bli straffade. Kommer dom då att spela med samma matchplan igen? Ja, det är jag rätt säker på. Om man gör det mot ett Argentina som med all säkerhet skulle äga boll, varför inte göra det igen mot Polen?

Speltips

Ibland får man gå ett steg längre än att bara kolla tidigare resultat. Just Saudiarabiens tidigare resultat har gett alldeles för stort utslag på oddsen. Polen kommer att ha studerat Saudiarabien noga, och kommer veta exakt hur deras press och backlinje agerar. 

En av världens bästa anfallare, Robert Lewandowski, tillsammans med Napolis Piotr Zielinski kommer veta exakt vad som väntar. Det kommer vara en matchbild som jag tror passar dom perfekt. Det vattnas nog i munnen när Lewandowski, med straffmissen i ryggen, vet vilken matchbild som väntar. Här kommer det finnas chans för revansch för målskytten.

Jag anser att Polen är ett bättre lag än Saudiarabien, och att oddsen reagerat för mycket på den inledande gruppspelsomgången. Jag väljer att spela Polen att vinna matchen till oddset 1,81 hos Betinia.

Signa upp hos Betinia och få ett gratisspel värt 120 kr här!

Match: Saudiarabien-Polen

Spel: Polen att vinna matchen

Odds: 1,81

Spelbolag: Betinia

Spelstopp: 14:00

Rygga spelet här!

Publicerad 23/11 2022 kl 18:58