• lördag
  • 26/11

VM Speltips: Tunisien-Australien


Axel Andersson
Axel Andersson

Gruppspelets andra omgång är igång och nu är matcherna av än större vikt än tidigare. Lagen som inte tog tre poäng den första omgången, är nu under stor press. Två av lagen som inte tog just tre poäng är Tunisien och Australien, och dessa möts under lördagsförmiddagen!

Tunisien

Tunisien är ett utav de afrikanska lagen som har öppnat mästerskapet positivt. Nationen stod upp fint i den inledande gruppspelsomgången, och man tog en värdefull poäng mot Danmark. Trots att man inte har det namnkunnigaste laget så sitter man ihop väldigt bra. Matchen mot Danmark var jämn, bortsett från sluttampen när Tunisien mattades av något.

En poäng var som sagt värdefull för Tunisien, men det kommer krävas fler. Med ett Frankrike som väntar i sista matchen, så måste det komma en trepoängare här. Det mest troliga scenariot är att både Tunisien och Danmark slår Australien, samtidigt som båda förlorar mot Frankrike. Detta kommer leda till att båda lagen slutar på fyra poäng och det blir en målskillnadsaffär. Visst har vi en bit dit, men det lär finnas i bakhuvudet.

Australien

Australien var riktigt bra mot Frankrike, i ungefär 10 minuter. Nationen från “down under” tog en sensationell ledning när Craig Goodwin stänkte dit 1-0 målet i den nionde minuten. När avsparken sedan var gjord, så var det bara Frankrike resten av matchen. Fransmännen vann till slut med 4-1, men det hade kunnat blivit mer än så.

Australien kvalificerade sig med nöd och näppe för mästerskapet genom att först komma trea i sin kvalgrupp, med Oman bara en poäng efter. Sedan slog man Förenade Arabemiraten med 2-1 i nästa runda, för att till sist slå ut Peru i en straffläggning för att säkra biljetten till Qatar. Med andra ord ingen övertygande väg fram till mästerskapet.

Med tanke på att Australien kammade noll i första matchen, och dessutom skaffades sig en rätt svag målskillnad så behövs det en seger här. En förlust betyder att laget är utslaget, medan ett oavgjort resultat betyder att man måste slå Danmark i sista matchen för att ha en chans. Chansen att slå Tunisien är såklart större än att laget slår Danmark, och det tror jag dom är införstådda med.

Speltips

Australien måste gå för det här, och försöka ta en trepoängare. Tunisien måste även dom ta en trepoängare för att chansen för avancemang från gruppen ska vara realistiskt. Ju större vinst för Tunisien, desto bättre. För det här kan mycket väl sluta med en målskillnadsaffär.

Tunisien har offensiv kraft, och visade fina stunder offensivt mot Frankrike. Nu möter dom ett sämre och virrigare försvar och kommer med all säkerhet skapa chanser. 

Jag tror att vi får se en öppen match där båda lagen är införstådda med att dom måste vinna. Oddsen på överspel i denna batalj är i min värld för höga, och jag tvekar inte på att hugga! Jag väljer att spela över 2 mål i matchen till oddset 1,77 hos Noaccountbet. Vid exakt två mål i matchen får vi då insatsen tillbaka.

Signa upp hos Noaccountbet och få en grym bonus på upp till 2000 kr här!

Match: Tunisien-Australien

Spel: Över 2 mål

Odds: 1,77

Spelbolag: Noaccountbet

Spelstopp: 11:00

Rygga spelet här!

Publicerad 24/11 2022 kl 11:24