7 miljoner i jackpot på helgens stryktips!

Till laget!

Ny bonus hos Snabbare.com – 100% av din insättning upp till 2000 kronor!

Hämta bonusen här!
MrGreen har ett brett utbud på Hockey VM
Oliver Pihlström
Publicerad: 12/5 2023 kl 05:55

Allt om Sverige inför Hockey VM

Hockey VM i Finland/Lettland stundar, mästerskapet pågår mellan 12/5- 28/5 och i det här inlägget kommer vi gå igenom Sveriges trupp, lagdel för lagdel och bedöma lagets chanser detta mästerskap.

Målvakter:

Jesper Wallstedt (Iowa Wild) Lars Johansson (Frölunda) Jakob Johansson (Timrå)

Betyg: ⭐️⭐️

Kommentar: Är gränspuck på tre stjärnor men jag är inte helt trygg med målvaktslösningen som Tre Kronor kliver in i mästerskapet med. Wallstedt är helt klart en talangfull målvakt och en som vi kan bygga en framtid kring men väldigt orutinerad i sådana här sammanhang. Enbart 20 år och bara stått i AHL denna säsong vilket gör att han känns som en osäker förstakeeper att inleda turneringen med. Lars Johansson blir rätt given andramålvakt och kommer kunna ta upp kampen om förstaspaden är min känsla, länge rankats som Europas bästa målvakt och har mängder av erfarenhet från KHL och även internationella landslagsturneringar. Jacob Johansson är mest med för att se och lära och kommer nog inte få stå någon match, grym säsong i Timrå men här är det de givna tredjevalet.

Backar:

Rasmus Sandin (Washington) Christian Folin (Frölunda) Anton Lindholm (Leksand) Patrik Nemeth (Arizona) Joel Persson (Växjö) Jonathan Pudas (Skellefteå) Henrik Tömmernäs (Geneve)

Betyg: ⭐️⭐️

En bra mix men det skriker inte guld över denna backsida. Rasmus Sandin har en bra säsong bakom sig i NHL och kommer leda den offensiva delen i såväl 5-5 som i första Powerplay. Defensiva kuggar i Folin, Lindholm och Nemeth kommer logga mycket tid i boxplay. Persson, Pudas & Tömmernäs är superbackar på Europeisk nivå och har en stor offensiv uppsida samtliga 3 men håller det på VM nivå? Jag känner mig spontant lite tveksam över backsidan och dem klarar sig inte undan med mer än ett godkänt betyg.

Forwards:

Jonatan Berggren (Detroit) Leo Carlsson (Örebro) Jacob De La Rose (Fribourg) Dennis Everberg (Rögle) Carl Grundström ( LA Kings) Linus Johansson (Färjestad) Oscar Lindberg (Bern) Pär Lindholm (Skellefteå) Alex Nylander (Wikes-Barre) Andre Pettersson (HV71) Lucas Raymond (Detroit) Jakob Silfverberg (Anaheim) Marcus Sörensen (Fribourg) Fabian Zetterlund (New Jersey)

Betyg: ⭐️⭐️

Även här saknar vi den riktiga stjärnglansen, hade vart perfekt att få in en sådan som Adrian Kempe (tackat nej) och även William Nylander som ligger under med 3-1 i matcher borta i Nordamerika hade vart ett drömnamn, kanske han vill göra ett VM med brorsan Alex? Offensivt ligger mycket ansvar på unge Raymond som kommer från en supersäsong i Detroit. Berggren har också imponerat borta i NHL och kommer få en viktig roll, Leo Carlsson som var skrällen i truppen ska även han bli spännande att se. Annars är det rutin i Silfverberg, Everberg, Lindberg osv de gubbarna har varit med förut och kommer fylla viktiga roller. Calle Grundström som man fick in nyligen är också en oöm, hårt arbetande spelare som kommer vara nyttig men visst saknar man en riktig stjärna framåt?

Förväntningar:

Semifinal

Tycker inte vi ska ha några medaljkrav på denna truppen, den riktiga stjärnglansen saknas och det är faktiskt en svag trupp som vi åker med till mästerskapet. Vi får hoppas att det tillkommer någon NHL spelare som åker ur slutspelet för att krydda till truppen extra annars tror jag Sverige får mycket svårt med att ta medalj.

Spela på VM:

MrGreen erbjuder odds till samtliga matcher och även långtidsspel över hela mästerskapet! Just nu står Sverige i 5,50 att vinna turneringen där Finland är ganska klara favoriter till 2.90.

Just nu kör dem även en kampanj där du får 100kr helt omsättningsfritt om du sätter in minst 100kr. Perfekt tillfälle att registrera konto när mästerskapet ska börja!

SPELA PÅ HOCKEY VM HOS MRGREEN HÄR:

Mvh, Oliver

 

 

Spela på mästerskapet hos Mrgreen!