Oddset Lången

Oddset Lången är en typ av sportsbetting som arrangeras av det statliga företaget Svenska Spel. Oddset Lången introducerades år 1986 av dåvarande “Tipstjänst”, tillsammans med Oddset Matchen och Oddset Toppen. Oddset Lången är ett sätt för svenska kunder att spela på singelspel, kombinationsspel eller systemspel. Detta går att göra såväl online som i ett fysiskt ombud. Spelar man på Oddset Lången online så är spelmöjligheterna många och man kan spela på allt från matchvinnare till målskyttar. 

Utbud Oddset Lången

Sedan 2021 har Svenska Spel börjat använda sig som SbTech som oddsleverantör istället för att sätta sina egna odds. Detta har lett till att utbudet på Lången blivit avsevärt större, såväl som med fler sporter som spelalternativ per match. 

När du spelar på Lången kan du välja helt själv vilka matcher du vill betta på. Det är alltså inte som på Stryktipset eller Europatipset där matcherna är förbestämda. Du kan även kombinera spelen på just det sättet du vill. Vill du spela en trippel med en fotbollsmatch, en hockeymatch, och en tennismatch, så går det hur bra som helst.

Några av de sporter du kan tippa på med Lången:

Spelen går att ta såväl hos ett fysiskt ombud som på Svenska Spels hemsida online.

På Oddset Lången finns ett stort utbud av sporter!

Spela på Oddset Lången

När du spelar på Oddset Lången så varierar det lite beroende på vilken marknad du spelar på, men den minsta insatsen du måste spela brukar ligga mellan 8 och 10 kr. Din maxinsats bestäms också beroende på vilken marknad det gäller. Är det en större liga, så får man i regel satsa en högre summa. 

Kombospel

När du spelar på Oddset Lången kan du tippa såväl singlar som kombinationsspel. När du spelar kombinationsspel så kan du ha max 20 spelval i en och samma kupong. För att veta vilket odds ditt kombinationsspel har, så får du multiplicera de odds som dina spelval har. Ju fler val du väljer, desto högre odds kommer du därav få på din kupong.

Exempel på hur det totala oddset räknas:

Match 1: Arsenal-Tottenham 1,(2,09) X, (3,69) 2, (3,48)

Match 2: Liverpool-Brighton 1, (1,34) X, (5,35) 2, (9,75)

Match 3: Fulham-Newcastle 1, (3,23) X, (3,48) 2, (2,28)

Du väljer att spela på alla de lag som är favoriter på oddset, dvs Arsenal (2,09), Liverpool (1,34) och Newcastle (2,28). Oddset räknas sedan ut genom att man multiplicerar de tre oddsen för att få fram ett kombinerat odds. 2,09 X 1,34 X 2,28 = 6,38.

Oddset på denna trippel blir alltså 6,38. Om detta spel sedan sitter så kommer insatsen multipliceras med oddset, och där har vi vinsten. Satsar vi 100 kr på detta spel så blir alltså den totala vinsten 638 kr (100 X 6,38=638).

Vid ett kombinationsspel får du multiplicera ihop alla oddsen!

Singelspel

När man spelar ett singelspel så vinner man sällan lika mycket som när man spelar en kombinationsspel, men vinstchansen är då istället ofta högre. När du spelar ett singelspel så är det så simpelt som det låter. Du väljer då ett spelalternativ och du tippar på det. Oddset du ser, är oddset du får. Detta går att göra online eller via ett fysiskt ombud.

Oddset Lången system

När du spelar hos Svenska Spel så finns det fler möjligheter än singelspel och kombinationsspel som går att använda sig av. Detta kallas system, och här nedan går vi igenom några av dom. 

1. Dubbelsystem går att spela då du har valt minst tre spelval. Om du spelar ett dubbelsystem med just tre spelval så kommer dina tre spelval generera tre olika dubblar (A+B, A+C, B+C). Väljer du att ha en insats på 100 kr så kommer din totala kostnad bli 300 kr (100 X 3= 300). Väljer du istället ut sju spelval så kommer det generera 21 olika dubblar. Väljer du då att ha en insats på 100 kr så kommer din totala insats bli 2100 kr (100 X 21= 2100)

2. Trippelsystem går att spela då du valt minst fyra spelval. Spelar du ett trippelsystem med fyra spelval så kommer du få fyra olika tripplar (A+B+C, A+B+D, A+C+D, B+C+D). Väljer du att ha en insats på 100 kr så kommer din totala insats bli 400 kr (100 X 4=400). Spelar du istället ett trippelsystem med sju spelval så kommer du få 35 olika tripplar. 

3. Trixie går att spela då du valt att spela på tre olika spelval. När du spelar en trixie så kommer du få alla dubblar och trippeln spelade gällande de tre spelval du valt. Det vill säga att när du spela en trixie, så spelar du fyra spel med tre spelval. Är din insats 100 kr så blir din totala insats 400 kr (100 X 4= 400 kr).

När du spelar en Trixie så spelar du alla kombinationer!

 

4. Patent går att spela då du valt att tippa på tre olika spelval. När du väljer att spela patent så täcker den samtliga variationer av de tre spelval du valt. Patent består med andra ord av en trippel, tre dubblar och tre singlar. Väljer du att ha en insats på 100 kr så blir din totala insats 700 kr (100 X 7= 700). 

5 Yankee går att spela då du valt att tippa på fyra olika spelval. När du spelar Yankee så täcker den alla olika kombinationsspel så går att spela med dina fyra spelval. Yankee består av en fyrling, fyra tripplar och sex dubblar. Väljer du att ha en insats på 100 kr så blir din totala insats 1100 kr (100 X 11= 1100).

Tippa på Oddset Lången

Spelvärlden växer och utvecklas för varje dag som går, och Svenska Spel är inget undantag. Sedan de tog in SbTech som oddsleverantör så har spelalternativen blivit fler, och man kan numera spela på det mesta hos Svenska Spel. Det är inte heller bara stora sporter som erbjuds, utan du kan tippa på mindre sporter som dart och speedway. 

När man spelar hos Svenska Spel och Oddset Lången finns det som sagt numera spelalternativ. Dessa spelalternativ kan vara svåra att förstå sig på om man inte är någon som spelar ofta. Här kommer vi hjälpa med att gå igenom några spelalternativ.

Fulltidsresultat

Det kanske mest populära spelet hos Oddset Lången är att spela på fulltidsresultat. Det betyder att du helt enkelt tippar vilket lag du tror vinner matchen, alternativt att det blir oavgjort. Detta är det mest simpla spelet där du väljer mellan att spela på antingen 1 (hemmaseger), X (oavgjort), eller 2 (bortaseger).

Fulltidsresultat är populärt att spela på! Här gäller det att tippa 1, X eller 2!

Över/Under

Överspel och underspel är ett väldigt populärt sätt att tippa på. Det funkar precis som det låter och du ska helt enkelt tippa om det blir över eller under ett visst antal mål. Spelar du under 2,5 mål, så vinner du om det blir 0, 1, eller 2 mål i matchen. Tippar du istället på över 2,5 mål så vinner du om det blir 3 eller fler mål i matchen. På Oddset Lången finns det oftast flertalet alternativen och det går att spela allt från över/under 0,5 mål till 7,5 mål.

Draw no Bet (DnB)

Draw no Bet eller DnB som det förkortas, är ett annat populärt spelalternativ hos Oddset Lången. Draw no Bet står för Oavgjort inget spel, och man tar därför bort alla oavgjorda resultat i ekvationen. Här spelar du antingen på en hemma- eller bortaseger. Om matchen slutar med oavgjort, så får du pengarna tillbaka.

Asian Handicap

Asian handicap är ett spelalternativ som dykt upp på Oddset Lången på senare dar, och är numera ett väldigt populär spelalternativ. Exempel på asian handicap spel kan vara +0, -0,25, -0,5 , -0,75 och -1.

Dessa siffror kan vara svåra att förstå sig på om man är ny inom betting, men man lär sig fort. En snabb förklaring till ovanstående siffror ges här nedan. 

+0 : Funkar precis som Draw no Bet. Du väljer att spela på ett av lagen, och vinner laget så vinner du. Förlorar laget, så förlorar du. Blir det oavgjort så får du pengarna tillbaka.

-0,25 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på förlorar, så förlorar du. Vid oavgjort så får du tillbaka halva insatsen. Säg att du spelat 100 kr på -0,25 och det blir oavgjort, då får du tillbaka 50 kr.

-0,5 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

-0,75 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med 1 mål, så får du en halv vinst. Om laget du spelar inte vinner, så förlorar du.

-1 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med ett mål, så får du pengarna tillbaka. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

Asian Handicap blir mer och mer populärt!

Head to Head

Denna spelform används väldigt ofta när det kommer till långtidsspel, men även en hel del när det gäller vanliga oddsspel på Oddset Lången. Head to Head spel förekommer ofta inom travsport, formel 1, och golf. Inom denna spelform så väljer Svenska Spel ut två eller tre spelalternativ och ställer dom mot varandra. Här gäller det för dig att tippa vilken av dessa hästar/spelare/lag som kommer först. De handlar alltså inte om att ditt spelval måste vinna, utan bara att den slår sin/sina motståndare som är med i den head to head du spelat. 

Head to Head är en spelform som finns bland annat när man tippar på trav!

Semi-fasta odds

Har du någon spelat ett spel på Oddset Lången, och sedan sett att oddsen antingen stigit eller sjunkit någon timme senare? Om så är fallet, så kan vi berätta att det nämligen är vanligare än vad det är ovanligt. Semi-fasta odds betyder att oddsen är fasta till en början, men kan komma att ändras innan spelstopp.

En anledning till att oddsen ändras kan vara att en spelare som anses vara viktigt för ett lags chanser, skadar sig under veckan. En annan anledning kan vara att startelvan kommer ut och att det saknas några viktiga spelare. 

När du väl lämnat in ditt spel så kommer dock inte ditt odds förändras. Om du har spelat till oddsen 2,00, men oddset vid matchstart är 1,65, så kommer ditt spel fortfarande vara spelat till 2,00.

Resultat och utdelning

När du spelar på Oddset Lången så måste alla spelen i din kupong sitta för att du ska vinna, bortsett från om du spelar systemspel. Om du spelat ett kombinationsspel med fyra spelalternativ och tre av dom sitter, så blir det ändå ingen vinst.

För att veta hur mycket du vinner på dina spel så är ekvationen ganska simpel. Du multiplicerar det oddset du spelat till, med insatsen du valt att placera på spelet. 

Den minsta insatsen du kan tippa för varierar lite från marknad till marknad, men den ligger runt 10 kr. Den maximala vinsten du kan göra hos Svenska Spel är 300,000 kronor per kalenderdag.

Rätta Oddset Lången

Såhär gör du enklast för att rätta din kupong på Oddset Lången:

  1. Klicka här
  2. Logga in
  3. Gå till mina oddsspel och se dina resultat

Oddset Lången live

Livespel är något som verkligen växt senaste åren, och det är verkligen något som spelbolagen förstått och tagit till sig. Svenska Spel vill inte vara sämre än någon annan, och deras liveutbud på Oddset Lången är väldigt bra. Det erbjuds flertalet sporter att spela på live och fotboll, tennis, e-sport och baseboll är bara några av många. När du spelar live så ändras oddsen fort, så var redo på att behöva agera snabbt.

När du spelar live så gäller det att vara snabbtänkt!

Oddset Lången idag

Utbudet på Svenska Spels Oddset Lången uppdateras dagligen och det finns alltid mängder att tippa på. Svenska Spel gör all för att oddsen ska finnas på sajten långt innan en match ska ta vid. Är du intresserad av vilka matcher som finns på Oddset Lången just idag så är det bara att klicka dig vidare här för att ta dig till just Oddset Lången.

Oddset Lången och Spelcash

På Spelcash är vi stora fan av Oddset Lången och utbudet vi erbjuds dagligen. Våra spelexperter som rekar ut spel och analyser dagligen använder sig gärna och ofta av Svenska Spels odds. För att ta del av dessa speltips så är det bara att besöka Spelcash hemsida. Vill du få en notis varje gång en av våra spelexperter lägger upp ett tips, så vill vi rekommendera att gå med i Spelcash Facebook-grupp.

Oddset Lången är inget poolspel och inget det går att köpa andelar till. Är man intresserad av att köpa andelar till Svenska Spels olika poolspel från Spelcash duktiga andelsläggare, så är det bara att klicka sig vidare här!

Köp en andel av Spelcash duktiga andelsläggare och vinn stort!

Insatsgränser Oddset Lången

Svenska Spel är ett utav väldigt spelbolag som inte sysslar med limiteringar, det vill säga limiterar insatserna för specifika spelare. Svenska Spel tar istället ett stort ansvar och vill visa tydligt att spel ska vara något som är roligt. Istället för limiteringar har Svenska Spel satt upp insatsgränser för sina spel. Det betyder alltså att det är förutbestämt hur mycket alla spelare får spela på ett visst spel. Denna summan varierar beroende på vilken marknad spelet är på. 

Vinsttak

Precis som det gäller hur mycket man får satsa per spel, så finns det ett vinsttak för hur mycket en kund får vinna per kalenderdag. Denna summa är dock väldigt respektabel och en summa som inte påverkar många spelare. Det vinsttak som finns för Oddset Lången lyder att en och samma kund får inte vinna mer än 300,000 per kalenderdag.

FAQ – Frågor och svar om Oddset Lången

Vad är Oddset Lången?

Det är ett oddsspel från Svenska Spel där man kan spela singelspel, kombinationsspel och systemspel

Vilken oddsleverantör är det som gäller för Oddset Lången?

SbTech är oddsleverantören som gäller när man spelar på Oddset Lången

Vart kan jag spela på Oddset Lången?

Oddset Lången kan du spela på Svenska Spel hemsida eller i ett fysiskt ombud

Hur rättar jag mina spel som jag lagt på Oddset Lången?

Det gör du på Svenska Spel hemsida genom att logga in och sedan klicka på “mina oddsspel”

Vilka sporter kan jag spela på hos Oddset Lången?

Utbudet av sporter är många och du kan spela på allt från fotboll till speedway

Kan jag bara spela singlar på Oddset Lången?

Nej, på Oddset Lången kan du även kombinationsspel och systemspel