Europatipset – Onsdagens höjdpunkt!

Spela Europatipset här!
Axel Andersson
Publicerad: 9/7 2024 kl 13:36

Alla arenor – Sommarspelen 2024

Sommar-OS 2024 i den franska huvudstaden Paris närmar sig med stormsteg! Sommarspelen äger rum mellan 26 juli – 11 augusti och alla arenor står redo för tävling! På denna sida får du veta allt du behöver veta om de platser där alla tävlingar kommer att ta plats!

Spela på Sommarspelen hos Expekt

Alla våra spelbolag är
Licensierade
Recenserade av våra experter

Expekt

 • + Riktigt bra bonus
 • + Stort utbud
 • + Enkel och snygg layout
 • + Höga konkurrenskraftiga odds
 • Något svårt att hitta på sidan i början

Sommarspelen i Paris 2024 – Arenor

De olympiska spelen i den franska huvudstaden Paris är bara ett stenkast bort. 10.500 idrottare är uttagna, 5250 herrar och 5250 damer, och redo att slåss om medaljer mellan 11 juli och 26 augusti! Sverige detta OS bidrar med ett par riktigt stora medaljhopp däribland Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Sarah Sjöström som alla tidigare tagit guld.

“Kan Duplantis försvara sitt guld i hjärtat av Paris?”

Många av arenorna under de olympiska spelen ligger i hjärtat av Paris, tätt intill ikoniska landmärken som exempelvis Eiffeltornet och Triumfbågen. Med denna text får du koll på allt du behöver veta om de olika tävlingsplatserna till olympiska spelens alla idrotter! 

Arenor under de olympiska spelen

De olympiska spelen är världens största idrotts-evenemang och det krävs ett hårt jobb för att få allt att fungera. Man måste som värd ha tillgång till en stor mängd arenor som håller hög klass för att få arrangera, och det är exakt vad Paris har!

“De olympiska spelen är världens största idrotts-evenemang!”

Under de olympiska spelen i Paris 2024 kommer vi att få bekanta oss med hela 34 olika tävlingsplatser. Mellan 26 juli – 11 augusti kommer damer och herrar slåss om medaljer på var och en av dessa platser. Läs allt du behöver veta om var och en av dessa arenor här nedan.

Aquatics Centre i Paris

Aquatics Centre

 • Konstsim
 • Simhopp
 • Vattenpolo

Som man kanske kan räkna ut på arena-namnet, så är det vattensport som gäller i denna arena. Arenan hittar vi inte längre än 2 kilometer utanför OS-byn och hit kan man enkelt ta sig om man befinner sig i hjärtat i Paris.

Inredningen i simhallen är gjord av återvunnet material och taket är fullt av solceller som ger arenan all energi den behöver. Arenan tar in ungefär 5000 åskådare.

Bercy Arena utanför Paris

Bercy Arena

 • Gymnastik
 • Basket
 • Trampolin

Bercy Arena finner vi 15 kilometer utan Paris och här ska tre idrotter avgöras under de olympiska spelen 2024. På denna arena spelas varje år Rolex Paris Masters i tennis och dessutom har handbolls-EM för damer spelats här.

Arenan har stått som värd för hundratals event inom mängder av olika sporter, men nu höjer vi upp volymen ännu ett snäpp när sommar-OS kommer på besök! Tyvärr kommer inga svenska idrottare att få visa upp sig i denna arena.

Bordeaux Stadium OS 2024

Bordeaux Stadium

 • Fotboll

Den som kan sin fotboll vet att Bordeaux Stadium är hemmaplan för ett av Frankrikes allra bästa lag, Bordeaux. Arenan byggdes så sent som 2015 för att vara en av de arenor som skulle stå som värd för fotbolls-EM 2016.

Bordeaux Stadium tar in strax över 42.000 åskådare och ligger ungefär två timmar utanför Paris. Den svenska truppen har ingen deltagare som får ta del av Bordeaux Stadium då det svenska laget tyvärr inte kvalade in till OS 2024 i Paris.

Champ de Mars Arena är en tillfällig arena för Sommar-OS 2024

Champ de Mars Arena

 • Judo
 • Brottning

Under sommar-OS 2024 i Paris kommer vi att finna fyra svenska idrottare på Champ de Mars Arena! Här ska judon och brottningen avgöras! Arenan är tillfällig och ska för en kort stund stå som värd för OS 2024 och Paralympics.

När evenemangen är klara på arenan så kommer arenan att demonteras i slutet av 2024. Vill man besöka arenan så finner man den strax en mil utanför den franska huvudstaden Paris.

Château de Versailles hålls ridsport i OS 2024

Château de Versailles

 • Ridsport
 • Modern femkamp

Ridtävlingarna kommer att hållas på en väldigt vacker och historisk plats precis utan palatset. The Chateau de Versaille är också känt som Palace of Versailles och här får alla åskådare vyer som de sent kommer glömma under tävlingarna.

Spelplatsen för detta event kommer att demonteras efter att tävlingarna är avslutade. Förhoppningsvis är det efter att Sverige tagit hem minst en medalj. Ridsport är en av de sporter där vi tidigare har plockat medaljer och även nu har goda medaljförhoppningar.

På Chateauroux Shooting Centre äger skyttesporten rum i OS

Chateauroux Shooting Centre

 • Skyttesport

Ibland så talar arenanamnet om vad som kommer att ske, och så är det definitivt här. På Chateauroux kommer skytten ta plats under OS i Paris 2024! 170 herrar och 170 damer kommer att samlas för att göra upp i 15 olika typer av tävlingar. 

Tävlingsplatsen invigdes 2018 och är en av de absolut största i sin form inom Europa. Tävlingsplatsen kommer att leva vidare efter OS 2024 i Paris och fortsätta att användas för skyttesport.

Eiffel Tower Stadium är en temporär arena för OS vid Eiffeltornet

Eiffel Tower Stadium

 • Beachvolleyboll

En temporär utomhusarena är byggd precis i hjärtat av Paris inför avgörandet av beachvolleyboll under OS 2024. Tävlingarna äger rum precis vid foten av Eiffeltornet under juli-augusti 2024.

När tävlingarna avslutas vid Eiffeltornet så finns det god chans att två svenska herrar står högst upp på prispallen. David Åhman och Jonatan Hellvig kliver nämligen in i tävlingen som världsettor och är ett stort medaljhopp för Sverige under OS i Paris 2024!

Elancourt Hill där mountain bike äger rum

Elancourt Hill

 • Mountain Bike

På en höjdmeter av 231 så är Elancourt Hill den högsta punkten i Paris-regionen. Från toppen får man en underbar utsikt av bland annat Eiffeltornet. Cyklisterna som kommer tävla här kommer nog tänka på annat än Eiffeltornet när de tar sig fram på banan!

Sverige har en deltagare inom sporten och det är ingen annan än den tidigare OS-vinnaren Jenny Rissveds. Jennys har vunnit på världscupen denna säsong och kommer in med en fin form till tävlingarna. Kan hon lösa en medalj till Sverige?

Geoffroy-Guichard Stadium där OS i fotboll hålls

Geoffroy-Guichard Stadium

 • Fotboll

Geoffroy-Guichard Stadium är en av Frankrikes mest ikoniska fotbollsarenor och är hemmaplan för laget Saint-Etienne. Denna arena byggdes så långt tillbaka i tiden som 1931, men har blivit renoverad ett par gånger sedan dess.

Fotbolls-EM, fotbolls-EM, rugby-VM är bara några av de event som har tagit plats här tidigare. Nu är det dags för de olympiska spelen! Såväl damer som herrar kommer att spela på denna ikoniska plats i jakten på guldmedaljer till sin nation!

Grand Palais i hjärtat av Paris

Grand Palais

 • Fäktning
 • Taekwondo

The Grand Palais är en vacker syn att se i hjärtat av Paris! The Grand Palais färdigställdes redan år 1900 och är en välkänd byggnad för bland annat sitt glastak. “Palatset” har nyligen renoverats och är i väldigt bra skick inför OS i Paris 2024!

Fäktning och Taekwondo är de två grenar som kommer att ta plats inne på palatset. En plats där ett par fäktare redan besökt, då VM hölls i hjärtat av Paris år 2010! Efter att de olympiska spelen är avslutat kommer The Grand Palais att återgå till att stå som värd för flera kulturella evenemang under 2025.

Hotel de Ville

 • Friidrott

The Hotel de Ville är Paris egna “City Hall”. Härinne kommer inga tävlingar att arrangeras, men däremot kommer starten av de olympiska spelens maraton för damer och herrar vara här!

Startplatsen som de damer och herrar kommer att mötas av är en väldigt historisk plats. Här kommer idrottarna ge sig iväg på resa som inte tar slut förrän de har sprungit 42.195 km. En av idrottarna som står på startlinjen är svenske Suldan Hassan.

Invalides Arena i Paris

Invalides

 • Bågskytte
 • Friidrott
 • Cykling

The Esplanade des Invalides är trädgården till ett av Paris allra vackraste monument. Lokaliserat precis utanför Hotel des Invalides har ett temporärt tävlingsområde satts upp för att OS i Paris 2024 ska kunna genomföras. 

På denna skådeplats kommer vi framförallt se bågskyttarna tävla om medaljer. Vi kommer även att kunna se maratonlöpare och cyklister fara förbi i höga hastigheter. Ett besök till Invalides mellan juli 2024 och augusti 2024 är att föredra för åskådare!

La Beaujoire Stadium är värd för fotboll i OS

La Beaujoire Stadium

 • Fotboll

OS-programmet innehåller som vanligt fotboll för såväl herrar som damer. För att de ska kunna ske krävs ett par arenor. En av dessa är La Beaujoire Stadium, mer känt som Nantes hemmaplan. Den häftiga arenan med sin kurviga stil och tak är en av de mest välkända i Frankrike.

Här kommer damer och herrar slåss om att först och främst avancera från gruppspelet, för att sedan slåss om de ädla valörer som finns att tillgå på medaljer. La Beaujoire Stadium har tidigare stått för värd för både fotbolls-EM, fotbolls-VM och rugby-VM. Nu är det dags för OS i Paris 2024!

La Concorde utanför Paris

La Concorde

 • 3×3 basket
 • Breaking
 • BMX
 • Skateboard

La Concorde blir en plats som skriver historia under OS i Paris 2024! Detta är nämligen skådeplatsen där breaking får göra sin debut under ett sommar-OS! Vi hittar den väldigt moderna platsen fem kilometer från OS-byn och den är utan tvekan en man bör besöka om man har vägarna förbi!

Breaking gör debut på olympiska spelen, men man är inte ensamma om att tävla på La Concorde! Här finns både det ena och det andra i modern idrottsväg. BMX, skateboard och 3×3 basket kommer även att utövas på den plats i från juli – augusti 2024!

Le Bourget Sport Climbing Venue OS 2024 klättring

Le Bourget Sport Climbing Venue

 • Sportklättring

På skådeplatsen Le Bourget Sport Climbing Venue kommer det att finnas fyra klätterväggar. En vägg inomhus för uppvärmning, vägg utomhus för uppvärmning, och ytterligare tre väggar utomhus för tävling.

Denna plats är uppbyggd helt och hållet enbart för de olympiska spelen i Paris 2024! För den som har vägarna är detta helt klart ett evenemang som man bör stanna till vid! En modern idrott som verkligen är på väg uppåt!

Golf National OS 2024 Golf

Golf National

 • Golf

Golf är en av sporterna på programmet som inte funnits särskilt länge. När golfen ska avgöras under OS 2024 i Paris så kommer man att göra det på en av Europas mest prestigefyllda banor! Banan har tidigare använts i Ryder Cup, vilket gör att en del spelare inte är här för första gången.

Ludvig Åberg heter hoppet från Sverige! På ett år har han gått från att vara världens bästa amatör till att slåss om de stora titlarna. Åberg har goda chanser att hämta hem en medalj till Sverige när golfen avgörs under de olympiska spelen i augusti 2024!

Lyon Stadium är hem för OS i fotboll

Lyon Stadium

 • Fotboll

Lyon Stadium är en av de allra mest moderna fotbollsarenorna i Frankrike. Här håller klubben Olympique Lyon till, som har vunnit Ligue 1 hela sju gånger. Lyon Stadium har tidigare använts under fotbolls-EM 2016, men ska nu alltså få äran att arrangera de olympiska spelen i Paris.

Lyon Stadium tar in strax under 60.000 åskådare och kommer vara en väldigt passande skådeplats för den fina fotbollen som såväl damer som herrar kommer att spela. Tyvärr har vi inget svensk deltagande inom fotbollen.

Marseille Marina OS 2024 segling

Marseille Marina

 • Segling

När det är dags för seglingen på programmet under sommar-OS 2024 får vi leta oss 66 mil utanför Paris. Seglingen kommer nämligen att avgöras i Medelhavet utanför Marseilles kust. Staden Marseille har fantastiska förutsättningar för segling och det är inte förvånande att vi hittar Marseilles marina på programmet.

Marseille Stadium OS 2024 fotboll

Marseille Stadium

 • Fotboll

De som kan sin fotboll vet att Marseille Stadium under säsongen kallas för Stade Velodrome. Detta är hemmaplan för Ligue 1-klubben Olympique de Marseille och är den näst största fotbollsarenan i Frankrike. Marseille Stadium konstruerades redan år 1937, men har moderniserats rejält på senare dar.

På denna fotbollsarena har Frankrikes landslag för herrar och damer spelat en hel del landskamper genom åren. Arenan har även stått värd för olika mästerskap, samtidigt som den även varit hem för många konserter. Vi hittar Marseille Stadium en tågresa på cirka tre timmar bort från OS-byn i Paris.

Nice Stadium OS 2024 fotboll

Nice Stadium

 • Fotboll

Nice Stadium är, som många andra fotbollsarenor i Frankrike, väldigt modern. Nice Stadium står som värd under OS 2024 i Paris och kommer att bjuda in strax över 36.000 åskådare till sina matcher. På arenan, som byggdes 2013, är det klubben OGC Nice som till vardags håller till.

På Nice Stadium kommer sex matcher att spela under OS i Paris 2024. Öppningsmatchen kommer att spelas mellan Guinea-Nya Zeeland på Nice Stadium i juli 2024.

North Paris Arena OS boxning & femkamp

North Paris Arena

 • Boxning
 • Modern femkamp

Medan OS i Paris 2024 äger rum så kommer The Villepinte Exhibition Centre förvandlas till en stor sporthall som kommer att kallas för North Paris Arena. Detta är den största utställningshallen i Frankrike, och det kommer att bli en fantastiskt upplevelse för de damer och herrar som ska tävla härinne.

När tävlingarna är över, såväl för sommar-OS 11 augusti som Paralympics 8 september, så kommer North Paris Arena att plockas ned och återgå till sitt vanliga format. Sportens värld tar bara över ett par månader innan det återigen är dags för utställningar, mässor och dylikt.

Parc des Princes OS i fotboll

Parc des Princes

 • Fotboll

Parc des Princes är utan tvekan hemmet för fransk fotboll. Att fotbollsarenan skulle bli utvald som en skådeplats för de olympiska spelen förvånande nog ingen. Här spelar till vardags Paris Saint-Germain sina hemmamatcher, och även landslaget då och då.

På Parc des Princes kommer en av öppningsmatcherna att spelas i juli 2024. På Parc des Princes kommer även finalen för herrarna spelas den 9 augusti, och även finalen för damer den 10 augusti.

Paris La Defense Arena OS i simning och vattenpolo

Paris La Defense Arena

 • Simning
 • Vattenpolo

Paris La Defense Arena är en fantastisk arena som öppnade sina dörrar 2017. Arenan är väldigt modern och är en själv skådeplats för de olympiska spelen som äger rum mellan 26 juli – 11 augusti 2024!

Simning är en av idrotterna som kommer att äga rum här. Ett av våra stora svenska hopp är givetvis Sarah Sjöström som är på jakt efter att fortsätta skriva historia! Kan hon hämta hem nya medaljer till Sverige, i Frankrike, under de olympiska spelen?

Pierre Mauroy Stadium Basket och Handboll under OS

Pierre Mauroy Stadium

 • Basket
 • Handboll

Byggd så sent som 2012 är Pierre Mauroy Stadium en av platserna där de olympiska spelen ska äga rum! Basket och handboll är de idrotter som ska spelas i Pierre Mauroy Stadium, som är belägen i staden Lille, cirka en timme från Paris.

Sverige kommer till handbollsturneringen med medaljhopp för såväl damer som herrar innan första kastet är kastat. Under tidigare OS, 2020, blev det en snöplig fjärdeplats för Sveriges damer medan herrar fick respass redan i kvartsfinal.

Pont Alexandre III OS 2024

Pont Alexandre III

 • Cykling
 • Maratonsimning
 • Triathlon

Pont Alexandre III är en väldig vacker bro över Seine i Paris som kopplar samman Place des Invalides och Champ-Elysées. Bron kommer vara skådeplatsen för triathlon och maratonsimning. Här kommer även cyklisterna att köra förbi i hög hastighet och även gå i mål.

På varsin sida av bron hittar vi två andra skådeplatser för dessa olympiska spel i form av Grand Palais och Invalides, vilket är en perfekt illustration av hur Frankrike verkligen försökt få olympiska spelen till liv inom centrala delen av Paris.

Porte de La Chapelle Arena Badminton och Gymnastik

Porte de La Chapelle Arena

 • Badminton
 • Rytmisk gymnastik

I norra delen av Paris finner vi Porte de La Chapelle Arena! En miljövänlig arena som är uppbyggd med stor hjälp av återvunnet material. Här inne spelas Paris Basket sina hemmamatcher till vardags, men nu är det badminton och rytmisk gymnastik som står i fokus.

Stade Roland Garros Tennis och Boxning OS 2024

Stade Roland Garros

 • Tennis
 • Boxning

Roland Garros är en arena som de flesta tennisfans är vana att höra om. Här spelas nämligen Franska Öppna varje år. Tennisen kommer denna gången alltså att spelas på grus under de olympiska spelen, vilket är första gången på länge. Senaste gången OS-tennisen spelades på grus var i Barcelona 1992.

Tyvärr har vi ingen deltagare från Sverige med i tennisen under de olympiska spelen. Storhetstiden är inte längre här, och vi får hoppas på att den istället är på gång!

Saint-Quentin-en-Yvelines BMX Stadium OS 2024

Saint-Quentin-en-Yvelines BMX Stadium

 • BMX

BMX-banan inför de olympiska spelen kommer att göras om och vara speciellt designat för de åkare som deltar i sommar-OS. Arenan är väldigt populär då den är öppen för allmänheten till vardags, och inte bara för professionella åkare.

South Paris Arena OS 2024

South Paris Arena

 • Handboll
 • Bordtennis
 • Volleyboll
 • Tyngdlyftning

South Paris Arena välkomnar ungefär 7,5 miljoner besökare varje år, men inte genom sport. Denna stora kulturella plats bjuder in till utställningar, mässor och mycket annat under året. Nu ska det dock spelas handboll, bordtennis, volleyboll och tävlas i tyngdlyftning här!

South Paris Arena spelar en stor och viktig roll under de olympiska spelen 26 juli – 11 augusti 2024. Här kommer flertalet evenemang äga rum, och hundratusentals personer kommer att besöka området.

Stade de France Huvudarena OS 2024 friidrott och rugby

Stade de France

 • Friidrott
 • Rugby

Stade de France är huvudarenan under dessa spel! Här kommer vi se rugby ta plats 24 juli – 31 juli, för att sedan lämna över stafettpinnen helt till friidrotten som får äran att använda Stade de France 1 augusti – 11 augusti. 

På Stade de France har Sverige sin klart största guldchans, i och med att det är här som Armand Duplantis ska hoppa stavhopp! Men här finns också många andra medaljförhoppningar i form av bland annat Daniel Ståhl i diskusringen.

Surfing är en ny gren i sommar-OS

Teahupo’o, Tahiti

 • Surfning

Vill man åka bil från OS-byn fram till tävlingarna i surfing så blir det svårt. Tävlingarna tar nämligen plats på ön Tahiti i Franska Polynesien, långt bort från Paris. Varför tävlingarna går så långt bort från Paris är dock enkelt att förstå. Man vill se deltagarna bästa möjliga förutsättningar, i och med att vågorna på Tahiti inte går att jämföra med något annat i Frankrike.

Trocadéro

 • Friidrott
 • Cykling

De flesta tänker nog på en kolsyrad dryck när de ser arenanamnet, vilket är enkelt att förstå. Trocadéro är dock även ett torg i Paris som kommer att spela en stor roll under de olympiska spel som kommer att äga rum från den 26 juli för tusentals damer och herrar.

Den som befinner sig på torget kommer kunna se tävlingarna i gång och cykling. Här kommer man även kunna få en glimt av de idrottare som deltar i maraton och triathlon.

Vaires-sur-Marne Nautical Stadium OS 2024

Vaires-sur-Marne Nautical Stadium

 • Kanotslalom
 • Kanotsprint
 • Rodd

Denna nya arena kommer att ge sina åskådare en fantastiskt vy över de tävlingar som kommer att äga rum inom kanot och rodd. Skådeplatsen ligger fyra mil från OS-byn, men desto närmare Disneyland som nog många kombinerar med ett besök till Varies-sur-Marne Nautical Stadium.

Yves-du-Manoir Stadium OS i landhockey 2024

Yves-du-Manoir Stadium

 • Landhockey

Yves-du-Manoir Stadium kommer att stå värd för landhockey under sommar-OS! Detta är en väldigt unik arena då den kommer att delta i ett OS för andra gången! Året var 1924 när vi såg bland annat friidrottsgrenar avgöras här.

Yves-du-Manoir Stadium har renoverats ett par gånger sedan den stod värd vid OS 1924, och är nu klart mer modernare.

Axel Andersson, bettingproffs

Axel Anderson

Bettingproffs och spelläggare

Om skribenten

Jag heter Axel Andersson och är ett stort sportfan sedan barnsben som föddes med en stryktipskupong i handen och en Newcastletröja på magen. Engelsk fotboll har alltid legat mig nära hjärtat och forsätter göra. Även tennis och dart är två sporter som ligger nära mitt hjärta. Just dessa tre sporter har hjälpt mig att kunna leva på spel senaste 6 åren.

Vill du hänga på mina andelsspel hittar du dem här.

Bästa bonusarna till sommarspelen 2024 i Paris