Europatipset – Onsdagens höjdpunkt!

Spela Europatipset här!
Axel Andersson
Publicerad: 9/7 2024 kl 14:30

Svenska medaljhoppen i Sommarspelen 2024

Det första namnet på alla läppar när man nämner medaljhopp är Armand Duplantis! Men finns det några fler idrottare som går till sommarspelen i Paris 2024 och har chans för medalj? Spelcash går igenom de svenska medaljhoppen inför sommar-OS i Paris 2024!

Spela på de svenska medaljhoppen

Alla våra spelbolag är
Licensierade
Recenserade av våra experter

Expekt

 • + Riktigt bra bonus
 • + Stort utbud
 • + Enkel och snygg layout
 • + Höga konkurrenskraftiga odds
 • Något svårt att hitta på sidan i början

Unibet

 • + Snabba uttag
 • + Svensk support
 • + Bra livestreams
 • Inget poolspel

Snabbare

 • + Stor bonus
 • + Grymt snabba uttag
 • + Stort utbud av spel
 • + Erbjuder livestreams
 • Något svårt att hitta på sajten i början

Sverige i Sommarspelen 2024

SOK har sagt sitt. 10 stycken är det antal medaljer som man har satt som mål för de svenska idrottarna inför detta olympiska spel. Är det ett realistiskt mål jämför med vad Sveriges presterat de senaste sommarspelen?

 • 2020 Tokyo – 9 medaljer (3 guld, 6 silver)
 • 2016 Rio de Janeiro – 11 medaljer (2 guld, 6 silver, 3 brons)
 • 2012 London – 8 medaljer (1 guld, 4 silver, 3 brons)
 • 2008 Peking – 5 medaljer (4 silver, 1 brons)
 • 2004 Aten – 7 medaljer (4 guld, 2 silver, 1 brons)
 • 2000 Sydney – 12 medaljer (4 guld, 5 silver, 3 brons)

Om Sverige tar minst 10 medaljer så skulle det innebära det tredje bästa sommarspelen på 2000-talet. Det är något som inte bara kan ske, utan det borde ske med tanke på den höga nivå som våra idrottare i truppen besitter! Längre ned kikar vi på våra absolut största hopp för medaljer!

Svenska medaljer – Sommarspelen 2024

Det finns aldrig några garantier för medalj på ett OS. Konkurrensen är krävande och pressen är stenhård. Oavsett om en deltagare är favorit eller inte, så krävs det en väldigt bra prestation av samtliga atleter för att komma åt den åtråvärda medaljen. 

Här nedan har vi samlat ett gäng av de deltagare i den svenska truppen som har mycket goda chanser att komma hem till Sverige med ett guld i bagaget. Hur många svenska medaljer det blir återstår att se, men förutsättningarna ser bra ut!

Armand Duplantis satte nyligen ett nytt världsrekord i stavhopp. Han tävlar för Sverige i OS 2024

Armand Duplantis – Stavhopp

Med ett OS-guld, två VM-guld, tre EM-guld, och en fullständig dominering av hela denna säsong så kan man inte annat än kalla Duplantis för ett medaljhopp. Han är en av de största favoriterna under hela detta sommar-OS, och det skulle bli stora rubriker om han inte lyckas kommer hem till Sverige med ett guld. 

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

 

Daniel Ståhl

Daniel Ståhl – Diskus

För snart fyra år sedan tog Daniel Ståhl svenska folket med storm. Under sommar-OS i Tokyo 2020 fick han kliva högst upp på pallen efter att ha vunnit diskusfinalen. Hans deltagande under OS 2024 får oss givetvis att drömma om en liknande prestation. Daniel Ståhl har sedan OS-guldet hunnit med att vinna även VM 2023 i Budapest.

Sarah Sjöström i OS 2024

Sarah Sjöström – Simning

Sarah Sjöström har ett mästerskapsfacit och en karriär som gör henne till en av de främsta idrottarna i vår historia. Den nu 30-årige Sjöström har valt att enbart satsa på en distans under sommar-OS och gå all in på 50 meter frisim. Sarah skulle i teorin ha medaljchans i fler distanser, men har lärt sig sedan föregående sommarspel att inte gapa efter för mycket.

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Damernas lagkappslag – Simning

Vi stannar kvar inom simningen där Sverige har ett lag som mycket väl kan plocka hem svenska medaljer! Kvartetten med Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Louise Hansson och Sophie Hansson såg till att under VM i Doha ta ett silver. Vi hoppas och tror att man kan upprepa prestationen i Paris!

Favorittippade volleyboll-duon Jonatan Hellvig & David Åhmen

Jonatan Hellvig/David Åhman – Beachvolleyboll

Ett av våra absolut största medaljhopp inför OS 2024 är utan tvekan denna duo. Duon kanske inte är bekant för den stora massan, men det lär de vara efter de olympiska spelen! Jonatan Hellvig och David Åhman är världsettor i beachvolleyboll och är enligt spelbolagens odds favoriter att kamma hem ett guld. Paret har ett EM-guld och ett VM-silver i bagaget, men jagar nu den finaste titeln. Håll koll på dessa!

Åhman/Hellvig kliver in som favoriter till guldet!

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Henrik von Eckermann – Ridsport

Henrik von Eckermann kommer in som en av de mest revanschsugna svenska deltagarna. Med en fjärdeplats från föregående sommarspel är han ute efter medaljerna! Henrik har ett VM-guld från 2022 och har vunnit världscupen två år i rad. 

Hopplandslaget – Ridsport

Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson tog hem ett svensk guld under sommarspelen i Tokyo 2020! Därefter har man dessutom även vunnit ett VM-guld. Alla tre finns återigen med i truppen och de är utan snack ett av de stora svenska medaljhoppen!

Ludvig Åberg tävlar för Sverige i OS i golf

Ludvig Åberg – Golf

På ett år har Ludvig Åberg gått från att vara relativt okänd för den stora massan, till att vara en av världens absolut bästa golfspelare. Åberg hade ett succéår 2023 där han slutade tvåa i sin majordebut och var dessutom med och vann Ryder Cup. Åberg har visat gång på gång att han inte räds de stora evenemang som plötsligt kommit över honom. En tuff tävling väntar, men en medalj är allt ifrån omöjlig!

Gångaren Perseus Karlström jublar och håller upp en svensk flagga bakom ryggen.

Perseus Karlström – Gång 20 km

Svenske Perseus Karlström är inte särskilt känd för den stora svenska massan, men han är ett av våra största medaljhopp. Med ett EM-guld i bagaget från tidigare i år så har han visat att han är i fin form. Karlström har sedan tidigare även ett VM-silver och dubbla VM-brons på distansen. 

Jenny Rissveds – Mountainbike

En olympier som har bidragit till svenska medaljer tidigare är Jenny Rissveds! År 2016 blev det svenskt överst på pallen när Jenny vann ett sensationellt OS-guld som 22-åring. Jenny var sedan på plats under OS 2020, men inte alls med samma lycka. Jenny har brottats med depression och prestationsångest sedan sitt guld och är inte förrän nu tillbaka i gott slag. Har vunnit på världscupen i år och jagar nya svenska medaljer!

Vilma och Rebecca i topp på för-OS

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler – Segling

När tävlingarna i Segling drar igång så kan vi förvänta oss svenska medaljer! Paret Bobeck/Netzler har dubbla VM-silver och ett VM-guld i bagaget. Paret kommer att få slåss med Nederländerna om den allra ädlaste medaljen!

Herrlandslaget handboll

Kan Sveriges herrar i handboll få det att stämma i Paris? Antalet guld sedan tidigare för Sveriges herrar är lika med noll, och kanske är det nu det kan ske! Sveriges herrar har tagit silver fyra gånger tidigare, 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta, 2000 i Sydney och 2012 i London. Med ett EM-guld i bagaget från 2022 finns hoppet om att det är nu allt stämmer för våra herrar.

Damlandslaget handboll

Svenska medaljer har aldrig tidigare delats ut till damlandslaget i handboll. År 2020 kom man på en fjärde plats, vilket är den bästa prestationen i historien. Till detta OS är man rankat som det femte bästa laget totalt sett, och en plats på pallen är givetvis inte omöjligt. Om våra damer får det att stämma kan det definitivt bli svenska medaljer!

Jonna Malmgren tävlar för Sverige i brottning

Jonna Malmgren – Brottning

23-årige Jonna Malmgren är rankad tvåa i världen när han kliver in på mattan i Paris, och är helt klart en av de olympiska deltagare från Sverige som har medaljchans! Jonna har ett par medaljer i bagaget från tidigare mästerskap, däribland dubbla EM-guld och ett EM-silver. 

Marcus Nyman OS 2024 Judo

Marcus Nyman – Judo

Veteranen i sammanhanget, Marcus Nyman, har hunnit bli 33 år fyllda. Redan år 2010 tog han första mästerskapsmedaljer när han vann EM-guld i Wien. Adderat till det guld han tog 2010 så har han även dubbla EM-brons, och dubbla VM-brons. Nu gör Marcus sitt fjärde och sista sommarspel. 

Herrlandslaget – bordtennis

Sedan år 2000 i Sydney när Jan-Ove Waldner tog ett silver i singeln, så har det inte blivit några svenska medaljer i bordtennis under de olympiska sommarspelen. Nu har Sverige ett ruskigt starkt lag på papperet med Truls Möregårdh, Anton Källberg och Kristian Karlsson. Med ett EM-guld i bagaget så går dessa tre herrar in med starkt självförtroende. Kan man undvika Kina i lottningen, så har man goda chanser att gå långt.

“Senast Sverige tog en medalj i bordtennis var året 2000 när Jan-Ove Waldner tog silver!”

Victor Lindgren OS 2024 skytte

Victor Lindgren – Skytte, luftgevär 10 meter

Är Victor Lindgren en deltagare som bidrar till att antalet medaljer till Sverige ökar?  Omöjligt är det då i alla fall inte! Victor slog igenom rejält under föregående år när han sensationellt vann VM-guld! Marginalerna inom sporten är mer eller mindre obefintliga och här gäller det att hålla nerverna i schack. På grund av det VM-guld Victor har i bagaget så bör man hålla ett extra öga på honom under dessa spel.

Andreas Almgren under VM i Budapest i somras.

Andreas Almgren – 5000 meter

Löparen Almgren var anmäld till 5000 meter och 10.000 meter från start, men har fått stryka sig från 10.000 meter på grund av att ett skenben krånglat. Konkurrensen på 5000 meter är stenhård och för att Almgren ska bli en av de herrar som tar medalj krävs en grym prestation. Medalj är dock inget vi räknar bort och Almgren har utan tvekan en möjlighet!

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Axel Andersson, bettingproffs

Axel Anderson

Bettingproffs och spelläggare

Om skribenten

Jag heter Axel Andersson och är ett stort sportfan sedan barnsben som föddes med en stryktipskupong i handen och en Newcastletröja på magen. Engelsk fotboll har alltid legat mig nära hjärtat och forsätter göra. Även tennis och dart är två sporter som ligger nära mitt hjärta. Just dessa tre sporter har hjälpt mig att kunna leva på spel senaste 6 åren.

Vill du hänga på mina andelsspel hittar du dem här.

Bästa bonusarna till sommarspelen 2024 i Paris