7 miljoner i jackpot på helgens stryktips!

Till laget!

Ny bonus hos Snabbare.com – 100% av din insättning upp till 2000 kronor!

Hämta bonusen här!
Över 5,5 mål i matchen!
Albin
Skribent: Albin
Publicerad: 22/9 2023 kl 22:14

Timrå – Modo

Hockeyn är tillbaka och då är även jag tillbaka. Detta ska bli riktigt roligt och jag ser framemot en spännande och härlig hockeysäsong. Inför Lördagens SHL-omgång finns det många godbitar men mina ögon fastnar på matchen som spelas i Västernorrland där Timrå gästas av rivalerna från Örnsköldsvik Modo!

Timrå

Medelpadingarna hade jag på förhand satt upp som outsiders till guldet iår då jag tycker att det finns så enormt mycket kvalitet på pappret. Tre omgångar in i seriespelet börjar jag dock tveka. De två senaste matcherna har Timrå varit iskalla och spelat karaktärslöst och, rent ut sagt, spelat riktigt dåligt. Den enda som kan stå rakryggad efter inledande insatser är Magnus Pääjärvi Svensson som verkar ha hittat tillbaka till den toppform som han visade upp i unga dar.

Timrås toppspelare måste steppa upp och gör dom det så tror jag resten av truppen tar vid och då blir Timrå ruskigt farliga.

Framförallt så tror jag att om första formationen med Lander, Dahlen och Hållander kommer igång så kommer det bli en kedja att hålla ögonen på.

Modo

Nykomlingen som är bottentippade av i princip alla hockeytyckare och experter. Jag tror Modo får en otroligt tuff resa, men jag tror någonstans att man som nykomlingar kan rida lite på vågen av energi som kommer från att få slå från underläge. Modo kommer få fightas hela säsongen men jag tror någonstans att man undviker kvalspel. Har jag rätt eller fel? Den som lever får se.

I för dagens match då? Jo, Modo kommer från två riktigt fina insatser med den senaste matchen mot Linköping som var riktigt bra från Övikslagets sida. Modo spelade med härligt tempo och med stort självförtroende vilket resulterade med en 7-4 seger och första 3 poängaren i SHL på drygt 7 år. Modo spelade en frejdig offensiv hockey med Johan Södergran i spetsen. Södergran var stundtals dominant och visade vägen med sina tre mål. Värd att nämnas är även Modos toppback David Rundblad som svarade för 1 mål och 2 assist.

Det som jag dock tyckte mig se hos Modo som jag lyfter ett varningens finger för är defensiven. I den egna zonen behöver man bli rejälare, framförallt framför det egna målet. Jag tycker också att Modo ibland bjöd på lite väl enkla misstag och ”slarvfel”.

För Lördagens match tror jag vi kommer få en riktig publikfest då det är ett klassiskt Västernorrlandsderby som äger rum. Timrå är det bästa laget på pappret, vilket man visade under försäsongen då man vann båda mötena mot Modo, men det är Modo som hittat formen nu när serien dragit igång. Matchen kan bli jämn men jag tror framförallt att det är stor chans att matchen blir målrik.

Jag gillar som sagt skarpt Timrås spets och någon gång måste det släpps för Dahlén o company. Modo tror jag kan få det tufft i den egna zonen men däremot så kommer även Timrå att få det om Modo spelar med den frenesi man visade mot Linköping senast.

Jag har hittat ett spel som i min bok står alldeles för högt i odds och spelas:

Över 5,5 mål i matchen @ 2,00 hos MrGreen!

Lycka till!

Mvh Ceder

Rygga spelet här!