Europatipset – Onsdagens höjdpunkt!

Spela Europatipset här!
Oliver Pihlström
Publicerad: 13/9 2023 kl 12:10

Genomgång av SHL premiären!

Äntligen drar SHL igång! 

Undertecknad är riktigt laddad och nu tänkte jag gå igenom samtliga matcher i premiäromgången och även plocka en hel del spel. Nu kör vi!

Har tagit alla spel hos Leovegas. Signa upp dig här och rygga spelen så får vi en fin premiär!

 

  1. Färjestad – Växjö

Två av förhandsfavoriterna gör upp direkt i premiären och visst blir det en jämn match. Jag tycker dock att Färjestad är rätt favoriter (runt 2,15) men det är inget spel jag kommer gå rakt ut på. Har istället vänt mig till spelarmarknaden där jag tycker att det är bra edge framförallt nu i början av säsongen.

Spel: David Tomasek (Färjestad) över 0,5 poäng @ 2,00

Nyförvärv denna säsong som kommer få ett stort förtroende, har spelat försäsongen i toppkedjan med Lindqvist och Nygård där jag tycker kemin har varit stundtals riktigt bra och den bör bara bli bättre och bättre. VM spelare ifjol och väntas få en stor offensiv roll i både 5-5 och i PP.

   2. HV71 – Linköping

Derbyt direkt! HV71 som klarade sig med nöd och näppe ifjol men ser betydligt tryggare ut denna säsong och finns en hel del nyförvärv som jag gillar starkt i Nardella, Strålman och Henrik Borgström för att nämna några. Jag håller Linköping som ett bottenlag denna säsong, inga speciellt spännande nyförvärv och jag förväntar mig att man tillsammans med Malmö och Modo får kämpa i botten trots att man faktiskt imponerat under försäsongen.

Spel: Isac Brännström (HV71) över 0,5 poäng @ 1,98

Meriterat nyförvärv som parats ihop med stjärnan Andre Peterson under försäsongen vilket kan vara en duo som är helt avgörande för att HV71 tar sig till slutspel. Bör vara extremt laddad för att komma ”hem” igen och spela inför en kokande HV publik. 29 poäng i Luleå ifjol och det är en notering jag är övertygad om att han slår denna säsong! Vill man spela någon ”main line” så gillar jag både HV71 över 2,5 mål till 1.60 och matchen över 5,5 till 1,98.

   3. Oskarshamn – Luleå

Tycker framförallt Luleå står inför en intressant säsong. Superstjärnan och kanske den bästa spelaren i hela SHL, Linus Omark är hemma igen och fick den gamle parhästen Pontus Andreasson med sig hem. Mario Kempe blir också som ett nyförvärv efter sina skadeproblem under fjolåret. Oskarshamn har tappat superstjärnan Soumela viktiga spelare som Riikola och Smejkal har också lämnat staden så det gäller för nyförvärv som Lodin att steppa upp och fylla tomrum efter dessa.

Spel: Luleå ML @ 2,02

Jag tycker Luleå ska vara favoriter och detta är mitt bästa matchspel i premiären. Oskarshamn överraskar ständigt och det är den tråkigaste arenan att komma till som bortalag, jag vet det. Tycker ändå att Luleå är minst en nivå högre och att man ska ha en väldigt bra chans att vinna premiären och till så högt odds tvekar jag inte. Raka tvåan till 2,55 är givetvis bra den också.

    4. Leksand – Örebro

Jag skickar ut en floppvarning för Leksand denna säsong. Har sett väldigt bleka ut på försäsongen och frågan är hur det är ställt med sån som Hrivik som jag tycker var blek ifjol och under försäsongen har det sett färglöst ut på både han och landsmannen Chelarik. Örebro är också lite svåra att räkna på men en bra säsong ifjol, Hedberg in i båset och spännande nyförvärv i framförallt Lekkerimäki som jag tycker sett snuskigt bra ut på försäsongen.

Spel: Örebro ML @ 2,04

Verkar vara allmänt turbulent i Leksand är min känsla. Hellkvist har missat stora delar av försäsongen samt att man har Veronneau på skadelistan och visst är känslan att Leksand har många utlänningar som är påväg ner i karriären istället för tvärtom? Örebro känns ungt och hungrigt och som underdogs tycker jag man har en bra chans att förstöra preimär-festen i Tegera.

   5. Skellefteå – Modo

Det är inte att man sticker ut hakan när man säger att Modo förmodligen får det otroligt tufft som nykomlingar i år. Har sett dem en del under försäsongen och ja, det kommer med allt att döma bli väldigt tufft om inte ”Hinken” hittar några sista minuter värvningar eller eventuellt förstärka under säsongen. Skellefteå är också lite svåra att räkna på, Möller borta på obestämd tid och Jocke Lindström har lagt grillerna på hyllan. Oscar Lindberg är självklart ett superförvärv och en av ligans bästa spelare:

Spel: Skellefteå -1,5 @ 2,12

Måste bli otroligt tufft för Modo att komma upp till Skellefteå i premiären, helt ärligt så vet jag inte riktigt vart jag har Skellefteå men har sett Modos 3 senaste matcher mot Timrå X2 & Björklöven och det spelet är inget som kan störa Skellefteå. Kan bli rejäl kross men tycker dem borde lösa minst tvåmåls seger.

  6. Timrå – Frölunda  

Timrå ska bli kul att se i år! Succé som nykomlingar ifjol och det ser väl än bättre ut till denna säsong. Enbart två nyförvärv i Filip Hållander och Tim Juel vilket är två toppspelare i ligan. På forwards och målvaktssidan är man i toppen av serien, kanske seriens bästa? Det är backsidan som är rätt svag där man förlitar sig mycket på Lyttinen, Rindell och till viss del Eronen. Per Svensson gillar jag också tillsammans med Didrik Strömberg som är defensiva generaler men visst skulle det behövas någon etablerad tvåvägs-back in. Frölunda har tappat Joel vilket är en enorm förlust men fått in Klinberg, Tömmernäs och Malte Strömwall vilket är klass rakt igenom och Frölunda är mina knappa favoriter till guldet.

Spel: Anton Lander över 0,5 poäng @ 1,85

Solklara ledaren, ”MR Timrå” och superlativen tar sällan slut för denna spelare. Kommer sättas in i en superkedja med Dahlén och Hållander, spelar första PowerPlay och är en enormt skicklig spelare både framåt och bakåt. Dahlén prisas till 1,50 på samma spel och jag tycker 1,85 är klart högt på Anton då.

Psst.! Kör givetvis även ett Powerplay såhär till premiären. 👇

Klicka här för att komma till mitt Powerplaysystem för 119 kronor andelen! 

Det var premiären det!

Nu kör vi, Mvh Oliver

Rygga mina spel hos Leovegas här!

Bästa bonusarna till sommarspelen 2024 i Paris