Europatipset – Onsdagens höjdpunkt!

Spela Europatipset här!
Match:
Frances Tiafoe-Ben Shelton
Speltips:
Frances Tiafoe -1,5 Set
Odds:
1,81
Spelbolag:
Noaccountbet
Spelstopp:
6/9 – 02:30
Axel Andersson
Publicerad: 5/9 2023 kl 07:54

Speltips: Frances Tiafoe-Ben Shelton

Åttondelsfinalerna är avklarade och nu återstår bara åtta spelare i årets sista Grand Slam. Vi har kvar de stora namnen som Djokovic, Alcaraz och Medvedev vilket talar för en rafflande avslutning på turneringen.

En formtoppad Ben Shelton

Ben Shelton gör en säsong som är rätt bisarr. Sedan Australian Open i januari så har han inte vunnit två matcher i rad på ATP-touren, förrän nu. US Open har blivit den turneringen som räddat Sheltons undermåliga säsong, och det ska han vara glad för. Shelton har haft en fin väg fram till kvartsfinalen och har mött en dålig Cachin, en sjuk Thiem, en vilsen Karatsev, och en Paul som taktiskt sätt gick helt bort sig.

Ben Shelton har en bra serve, det går inte att snacka bort. Men den är ganska enkel att ta hand om med rätt taktik. Tommy Paul valde i den senaste omgången att returnera offensivt, vilket är helt fel. Genom att backa bak i banan så neutraliserar man Sheltons serve väldigt effektivt. Detta är något som spelare gjort säsongen igenom, tills nu under US Open när han ställts mot två taktiskt svaga spelare i de senaste omgångarna. 

Kan Tiafoe vinna US Open?

Man ska aldrig säga aldrig, men det ska mycket till. Tiafoe var dock i semifinal här förra året och pressade Alcaraz i fem set. Detta års US Open har Tiafoe sett minst lika bra ut och han har tagit fyra stabila segrar, även om han var något pressad mot den klurige Mannarino i den tredje omgången. 

Tiafoe är uppe på sin bästa ranking i karriären med sin tionde plats och han spelar sin bästa tennis. Han har en bra serve, bra tyngd i grundslagen, men framförallt är han en klok tennisspelare. Han kan variera sitt spel väldigt bra och fastnar inte i ett och samma spel. 

Speltips och tankar

Shelton har fått bra utdelning på sin serve de två senaste matcherna, men här kommer det inte räcka. Tiafoe kommer inte att returnera offensivt, utan kommer istället backa bak och blocka in bollarna. När bollen sedan väl är i spel är det en massiv fördel för Tiafoe som är den bättre spelare, smartare spelaren, och den med mer variation. Shelton har haft en tung säsong, och jag luras inte av hans väg fram till kvartsfinal här. Jag tror Tiafoe vinner utan större problem här och mitt spel blir Frances Tiafoe -1,5 Set till oddset 1,81 hos Noaccountbet. 

Signa upp hos Noaccountbet här och få en oddsbonus på upp till 2000 kr!

Rygga spelet här!

Bästa bonusarna till sommarspelen 2024 i Paris