• fredag
  • 22/4

Topptipset 22/4


Alexander Johansson
Alexander Johansson

Vi ska ta en lite ovanlig väg mot åttlingen denna fredag då en hel hög av andradivisioner ska analyseras. The Championship, skotska Championship, Segunda och Ligue 2 finns alla med på kupongen. Det gör även en match från engelska League Two. Dessa blandas med godbitar från Tyskland och Portugal och med gott om värde i potten är detta en rad som mycket väl kan ge utdelning. Vi kör igång!

Spelstopp: 20:29

1. Wolfsburg – Mainz 1

Mainz är som två helt olika lag hemma kontra borta. Det är bara tre gäng i Bundesliga som har bättre hemmastatistik, men samtidigt är Mainz seriens näst sämsta bortalag med den usla raden 2-2-11. Det har gjort att Europaplatserna har försvunnit i fjärran och nu har inte längre gästerna något direkt att spela för. Att motivationen har börjar tryta syntes i den intetsägande 0-0-matchen mot Stuttgart i den förra omgången. Wolfsburg fick samtidigt stryk med hela 1-6 av Borussia Dortmund och lär vara rejält sugna på revansch. Dessutom behöver Vargarna några poäng till för att säkra det nya kontraktet och här tar de full pott. Stabil etta.

2. Huddersfield – Barnsley 2

Barnsley har gjort en del fina insatser mot slutet, men har inte lyckats få med sig poängen och nu blir det med största sannolikhet degradering till League One. De rödvita måste gå fullt i sina fyra avslutande matcher och inte ens det lär räcka då det skiljer elva poäng upp till Reading på säker mark. Poyas gäng vill dock säkerligen avsluta snyggt och med Woodrow tillbaka finns det spets i fören. Huddersfield ser ut att lösa en playoff-plats och det ska de ha cred för. Spelare för spelare är det dock inte så stor skillnad mellan dessa trupper som poänggapet gör gällande och när ettan då streckas stenhårt lockar skrällen mest. Helgarderingen blir en vettig lösning.

3. Newport County – Colchester 1

Newport såg ut att ha en playoff-plats i League Two i sin hand för några veckor sedan, men fyra ynka inspelade poäng på de sex senaste matcherna har satt walesarna i ett prekärt läge. Nu skiljer det tre pinnar upp till sjuan Tranmere och det är bara tre matcher kvar att vinka på. Normalt sett är de starka på Rodney Parade, men County har faktiskt tre raka hemmaförluster. Colchester ligger på den undre halvan av tabellen, men med så pass långt avstånd ner till nedflyttning att de kan spela med axlarna nere under avslutningen av säsongen. Då ska de inte räknas bort här. Ettan lär streckas lite väl hårt och då ska den garderas med åtminstone krysset.

4. Kilmarnock – Arbroath 1

Snacka om häftigt toppmöte i den skotska andradivisionen. Med två omgångar kvar att spela leder Kilmarnock med en poäng tillgodo på Arbroath. Inget annat lag är i närheten och det innebär att en hemmaseger här skulle innebära att förhandsfavoriten Killie flyttas upp. Något som känns väldigt troligt. Kilmarnock har ett starkt lag för den här nivån där Kyle Lafferty sticker ut och har varit ruggigt vassa på hemmaplan mot slutet. Arbroath är visserligen seriens bästa bortagäng, men de har bara en seger på sina fem senaste resor. Här räcker gästerna inte till. Stabil etta.

5. Vizela – Arouca 1

Det ska spelas en match från portugisiska Primeira Liga under fredagen och det är kanske de två mest anonyma lagen från den serien som ställs mot varandra i ett nykomlingsmöte. Vizela kommer från två raka 0-1-förluster och har därmed blivit indragna i bottenstriden. Det skiljer nu bara tre pinnar ner till ett formstarkt Moreirense på kvalplats. Som tur är för Vizelas del så är Arouca ett svagt bortalag med enbart två segrar på 15 resor. Dessutom dras gästerna med flera skador och mer än ett kryss kan de inte hoppas på här. 1X blir således en bra lösning.

6. Tenerife – Huesca X

Tenerife har plockat två raka segrar i helt rätt läge av säsongen. Därmed skiljer det åtta pinnar ner till sjuan Las Palmas och en plats i vårens playoff-spel närmar sig med stormsteg. Enric har varit en stor del i detta. Den rutinerade strikern har noterats för två mål och en assist på de två senaste matcherna. Larrea är en annan nyckelfigur, men han är tyvärr avstängd här och det är ett ordentligt avbräck. Huesca har fem raka omgångar utan förlust och är ett av seriens allra bästa bortalag. Det finns en liten chans för besökarna att nå playoff, men då måste de plocka tre poäng här. Detta är betydligt öppnare än vad streckningen gör gällande och då plockar vi fram helgarderingen från verktygslådan.

7. Bastia – Paris FC X

Bastia har varit oerhört svårslagna hemma på Korsika hela säsongen lång, men har inte haft kvalitén för att avgöra matcher. Fyra segrar, en förlust och hela tolv oavgjorda fajter är facit på hemmagräset så långt. Ett facit som Bastia säkerligen vill hålla i även när topplaget Paris FC kommer på besök. Huvudstadslaget jagar en direktplats till Ligue 1 och har betydligt högre kapacitet än Bastia i grunden, men på denna arena lär de stånga sig blodiga mot hemmalagets köttmur. Målsnålt är ingen vågad gissning och då lockar krysset mest. Gardera med ettan som ger mest värde.

8. Valenciennes – Ajaccio 1

Ajaccio är ett annat lag från Korsika som har tagit sig upp hela vägen till en andraplats i tabellen via fem raka segrar. Den stora framgångsfaktorn har varit ett stängt försvar. 17 insläppta på hela säsongen är ruggigt starkt jobbat. Offensivt har de dock en del att fila på. Ajaccio har inte ens gjort hälften så många mål som serieledarna Toulouse. Valenciennes ligger lite pyrt till i botten av tabellen efter fyra raka förluster, men är tillräckligt bra för att hänga kvar i denna serie. I höstas spelade de 0-0 mot Ajaccio på Korsika. Här stirrar tipparna sig blinda på tabellen och lämnar magiskt värde till vänster. Då är det 1X som ska ritas ned.

Spiken! – Kilmarnock

Kilmarnock har varit urstarka på det egna gräset den senaste tiden och löser uppflyttning till Premiership redan under fredagen med en stabil seger.

Skrällen! – Barnsley

Barnsley har inte haft marginalerna med sig mot slutet och ser ut att få börja om i League One. Räkna ändå med att The Tykes vill avsluta snyggt. Här ska de ses med bättre chans än vad streckningen gör gällande.


Publicerad 22/4 2022 kl 05:59