• torsdag
  • 24/11

Topptipset 24/11


Oliver Pihlström
Oliver Pihlström

Torsdagens Topptips inleds med mötet mellan Brasilien och Serbien, därefter hamnar damernas Champions League och portugisiska Ligacupen i blickfånget vi återigen ägnar oss åt VM-boll under fredagen. Mot full pott!

Spelstopp: 19:59

1. Brasilien – Serbien 1

Det är nog inte många som missat att Brasilien har snackats upp rejält inför detta mästerskap. Med klasslirare som Neymar, Gabriel Jesus, Richarlison och Vinícius Júnior (för att bara nämna några) i truppen är det inte konstigt att Selecao har blivit favoritstämplade. Serbien kommer knappast att bli någon slagpåse i denna grupp, men just denna uppgift riskerar att bli övermäktig för Mitrovic och gänget. Landslaget från Balkan får nog sikta in sig på att ta de nödvändiga poängen i någon av de andra gruppspelsmatcherna istället. Brassarna väntas leka hem en trepoängare i premiären – spiketta!

2. Benfica – Rosengård 1

Benfica och Rosengård befinner sig i en tuff grupp i Champions League då Bayern München och Barcelona inte helt oväntat dragit ifrån. Ska det finnas någon chans att haka på de två giganterna är tre poäng i denna fight ett måste. De tillresta skånskorna agerar rättmätigt underhundar på den iberiska halvön där de portugisiska “Örnarna” visat att de trivs ypperligt. Anfallarna Silva Sobrino och Lacasse var med varsitt mål nära att lösa poäng när Bayern München var på besök och duon lär bli en handfull för Renee Slegers besökare. 1X är att betrakta som en helgardering.

3. Juventus – Arsenal 2

Arsenal kommer till norra Italien som berättigade favoriter då Jonas Eidevalls kanoner är bättre än Juventus i samtliga lagdelar. De rödvita engelskorna stod för en missräkning mot Manchester United i Super League (2-3), men när det nu vankas viktig bortamatch i Champions League lär vi få se ett mer påkopplat Gunners i Turin. Stina Blackstenius fötter har levererat flertalet poäng den senaste tiden och det är inte omöjligt att den Vadstena-bördige 26-åringen får agera segermakare på Allianz Stadium. Tre pinnar skulle dessutom i praktiken innebära att gästerna säkrar förstaplatsen i Grupp C. Den spelvärda tvåan är bara att spika av.

4. Tondela – Torreense X

Vi avslutar klubblagsbollen med portugisiska Ligacupen där två klubbar som håller till i Segunda Liga till vardags ska göra upp i Grupp H. Bägge duellanterna kommer från varsin kryssmatch i premiären och spåkulan skvallrar om att även denna uppgörelse blir jämn hela vägen in i målsnöret. Tondela drog den längsta stickan när lagen möttes i ligan (3-0), men Torreense har visat upp en betydligt tightare defensiv sedan mötet i september och bör stå upp bättre denna gång. Jag utgår från 1X men rekommenderar samtliga tecken vid större systembyggen.

5. Wales – Iran 1

Iran stod upp bra inledningsvis mot England, men allteftersom Premier League-stjärnorna fick upp ångan drog Three Lions ifrån – och det rejält. Det hela slutade med en 2-6-förlust för iranierna som får försöka ta nya tag när Wales väntar i den andra omgången. Gareth Bale löste, via en framgångsrik straff, en poäng till sitt land i premiären mot USA och nu kan ytterligare ett kliv mot slutspel tas. “Drakarna” utpekas rättvist till favoriter mot ett på pappret sämre Iran och har Bale ånyo en bra dag på jobbet bör det bli poäng för britterna. Etta, eller möjligen 1X.

6. Qatar – Senegal 2

Qatar var sämre än väntat i premiären där Ecuador dikterade villkoren över 90 minuter. Nu väntar afrikanskt motstånd för värdnationen som även denna gång lär ha svårt att hänga med i svängarna. Senegal saknar visserligen sin stora stjärna Sadio Mané, men då klasslirare som bland annat Mendy, Kouyaté och Koulibaly återfinns i startelvan råder det inga tvivel om att gästerna håller högre klass än qatarierna. Tvåan plitas ned först, men av respekt för Manés frånvaro bör ändå krysset sällskapa för ett lås. X2.

7. Nederländerna – Ecuador 2

Nederländerna lyckades få med sig en 2-0-seger från öppningsmatchen mot Senegal. Trepoängaren satt dock långt inne för Louis van Gaals adepter ska sägas då bägge målen kom sent. På det stora hela finns det mer att önska från ett stjärnspäckat Oranje som kan få problem mot ett Ecuador med kliniske Enner Valencia i spetsen. Vi ska inte dra för stora växlar av att sydamerikanerna lyckades besegra Qatar, men känslan kring detta landslag är att de besitter tillräckligt högt kunnande för att störa även toppnationerna i detta mästerskap. Börja måla från höger där spelvärdet finns.

8. England – USA 1

Spelarna i detta ständigt hajpade England kan pusta ut efter premiärsegern mot Iran där framför allt Harry Kane, Bukayo Saka och Harry Maguire var tongivande för de vitklädda britterna. Gareth Southgates lejon agerar återigen stora favoriter i den andra omgången där USA står på andra sidan. Jänkarna gjorde misstaget att spela på ledning mot Wales vilket straffade sig. Detta unga landslag kan framstå som naivt stundtals vilket kan komma att straffa sig mot skickligare engelsmän. Den troliga ettan öppnar givetvis, men det finns trots allt klasspelare i den amerikanska VM-truppen – såsom McKennie, Weah och Musah – och med hänsyn till värdet väljer jag att plocka med krysset. 1X.

Spiken! – Arsenal

Jonas Eidevalls systraskap är betydligt skickligare än grupptvåan Juventus vilket även oddsen återspeglar. Då tvåan ligger och skvalpar runt 45-50 procent åker hammaren fram!

Skrällen! – Ecuador

Ecuador-spelarna slösade ingen energi i onödan när värdnationen Qatar lades på rygg i premiären. Nu åker svårighetsgraden upp flera snäpp, men Nederländerna övertygade inte mot Senegal och kan absolut få problem mot Enner Valencia och company.  Alla tecken och skrälljobb!

Till Topptipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Publicerad 23/11 2022 kl 12:51