• onsdag
  • 27/4

Topptipset 27/4


Alexander Johansson
Alexander Johansson

Här var det livat, här var det glatt, här var det blommor i cupspelets hatt! Champions League och Copa Libertadores dominerar onsdagens Topptips med totalt fem bataljer som samtliga ska bli spännande att syna. Kupongen innehåller också spänning från såväl Serie A som The Championship. Nu åker vi!

Spelstopp: 20.14

1. Liverpool – Villarreal 1

Vi inleder onsdagen på Anfield där Liverpool och Villarreal ska drabba samman i första mötet av två i semifinalen av Champions League. Britterna är en mäktig maskin som har förlorat en enda match under 2022. Det var returen mot Inter i CL som ändå innebar att Liverpool tog sig vidare. Truppen är i det närmaste skadefri och med trion Salah, Mané och Díaz på topp är de i stort sett ostoppbara, åtminstone hemma på Anfield Road. Villarreal har överträffat alla förväntningar genom att ta sig hit och ingen trodde spanjorerna skulle besegra Bayern München. Nu får de slå ur underläge igen och denna gången tar äventyret slut för de gulklädda. The Reds är klasser bättre och vinner komfortabelt. Helt given etta!

2. Bologna – Inter 2

Italienskt fokus när Inter ska ta igen sin hängmatch. Nerazzurri var riktigt bra mot ett Roma som inte var så pjåkiga, och mästarna sitter i förarsätet vad gäller scudettokampen som blivit 100% milanesisk. Endast Vidal väntas vara borta och i Bologna har de blåsvarta inte förlorat sedan det för interisti hemska året 2002. Värdarna har Medel borta på grund av avstängning vilket betyder att Rossoblu tappar både rutin och hjärta. Svanberg och company räcker inte till för ett titeljagande Inter och då bankas tvåan på Dall’Ara!

3. Atalanta – Torino 2

Inkluderat denna kamp har Atalanta fyra fajter kvar på Gewiss Stadium där endast fyra trepoängare tagits denna ligasäsong. La Dea är alltså ett hemmalag i nivå med Empoli och Spezia sett till poängskörden och nu måste Muriel/Zapata plocka fram sina bästa sidor om det ska bli Europaspel. Inget nederlag i Bergamo på de senaste tre besöken för Torino vars 0-0 mot Milan och 1-1 mot Lazio följdes upp av 2-1 på Spezia och det utan kapten Belotti. Kvalitet finns alltså hos Sanabria så här hoppas vi på Il Toro. Självfallet ska inga tecken glömmas i Lombardiet.

4. Middlesbrough – Cardiff 1

Middlesbrough har länge sett ut som en given kandidat till playoff tack vare den enorma styrkan hemma på Riverside Stadium. Tre raka förluster har dock inneburit att topp 6 glidit Boro ur händerna, men innan för stora växlar dras ska det samtidigt påpekas att värdarna varit det dominerande laget i samtliga nederlag. Kan Chris Wilder lotsa Tavernier och övriga till en stark prestation mot Cardiff är mycket vunnet. Walesarna har ingenting att spela för och med tre raka torsk ligger fokus snarare på semesterresmål än att avsluta ligan snyggt. 1X är att betrakta som en helgardering i North Yorkshire.

5. América MG – Deportes Tolima 2

Sydamerikas motsvarighet till Champions League är inne på sin tredje omgång i gruppspelet och brasilianska América känner hur pressen tilltar. 0-2 hemma mot Independiente och 1-1 mot Mineiro betyder uppförsbacke för Coelho som fick sämsta möjliga uppladdning i söndags efter 0-3 mot Santos. Gästande Tolima från Colombia har ett ligaspel som ger en mental boost då Los Pijaos toppar tabellen och att efter José Moyas utvisning spela med tio man i 45 minuter borta mot Independiente och ändå knycka en poäng (2-2) är strongt. Släng på alla tecken på rullbandet och gå för knallen i Belo Horizonte!

6. Colo Colo – River Plate 2

River Plate bollades upp som en seriös kandidat till titeln i Copa Libertadores och argentinarnas inledning har inte gjort någon besviken. Marcelo Gallardos skickliga adepter har två raka segrar och en intakt nolla på kontot inför den tredje omgången och ska ses med god chans till tre nya poäng mot Colo Colo. Álvarez är en avig lirare i de främre leden som kan sänka chilenarna på egen hand. Colo Colo är med det sagt inget gäng som bara städas av i Santiago. Hemmaplan är en blytung faktor i Sydamerika och även de vitklädda står noterade för två raka vinster. Åtminstone krysset är ett vettigt stödhjul till utgångstvåan.

7. Emelec – Palmeiras 2

Palmeiras gick in i gruppspelet som regerande mästare i turneringen och brassarna har på kort tid visat att de blir att räkna med även denna gång. Två raka segrar och tolv (!) gjorda mål är kalasstarka siffror som skvallrar om att förstaplatsen är vigd åt Rony och dennes kamrater. Anfallaren är en målskytt av rang och det är inte otänkbart att han sänker Emelec på egen hand. Värdarna från Ecuador har dock inlett obesegrade och här kommer de inte att ge bort en millimeter i onödan. För Palmeiras del är ett kryss ett godkänt utfall och när tvåan ser ut att streckas hårt är det läge att dra öronen åt sig. X2 liras.

8. Cerro Porteno – Penarol 1

Grupp G ser ut att bli ett getingbo där varenda poäng kommer att bli av yppersta vikt. Cerro Porteno inledde gruppspelet med en poäng i Superclásico mot Olimpia och följde sedan upp det med att betvinga Colón de Santa Fe från Argentina med 3-1. Paraguayanerna har således fått en smakstart på Copa Libertadores. Penarol har i sin tur inlett med en seger och en torsk och får finna sig i att slå ur underläge strax utanför Asunción. Så länge ettan understiger 55 procent är den ett givet spikbud, mer än så borgar för ett kryss på större system.

Spiken! – Liverpool

Klopps gäng går för fyra titlar och Villarreal kommer inte vara laget som stoppar dem i Champions League. Given etta på Anfield Road.

Skrällen! – Torino

Atalanta gör en svag vår och har inte samma självklarhet i aktionerna som vi är vana vid att se. Torino är ett kapabelt gäng som i sina bästa stunder kan mäta sig med de bästa. När tvåan streckas kriminellt lågt är det ett tecken som måste ges utrymme.


Publicerad 27/4 2022 kl 05:57