När man spelar på odds och betting och vill göra insättningar eller uttag så är det viktigt att det finns säkra och snabba betalningsmetoder för att kunna göra smidiga betalningar.

Idag har de flesta svenska bettingsajter ett bra utbud av betalningsmetoder som både har hög säkerhet och erbjuder snabba insättningar och uttag. Nedan kommer vi att gå igenom de vanligaste betalningsmetoderna på svenska spelbolag och bettingsidor som är populära bland svenska spelare.

Snabbaste betalningsmetoderna på bettingsidor 2023

För dig som spelar på bettingsajter och vill göra insättningar och uttag så finns det lite olika alternativ för att kunna göra detta snabbt och säkert.

Nedan kan du se en lista på de betalningsmetoderna som erbjuder det snabbaste uttagen och insättningarna på bettingsidor 2023 Samt en kortare förklaring för respektive betalningsmetod.

Swish

Swish är en av de snabbaste betalningsmetoderna på svenska spelbolag idag. Att göra insättningar och uttag via Swish tar mindre än en minut och du har alltid pengarna på kontot direkt efter att betalningen har genomförts.

Om du vill använda Swish på en bettingsajt så väljer du helt enkelt det som alternativ i kassan när du ska göra en insättning, sedan fyller du i vilket belopp du vill sätta in samt ditt telefonnummer och sedan öppnar du Swish-appen i din telefon och bekräftar betalningen.

Det är dock värt att veta att det inte är alla spelbolag som accepterar uttag via Swish ännu, men vi ser en tydlig trend av att detta ökar och under 2022 kommer mest troligt majoriteten av alla bettingsajter att göra det.

Trustly

En annan betalningsmetod som erbjuder omedelbara insättningar och uttag hos spelbolag är Trustly. Med Trustly kan du sätta in och ta ut pengar med ditt BankID och alla betalningar är direktöverföringar.

För att göra en insättning på en spelsajt med Trustly så väljer du det som alternativ i kassan, sedan fyller du i önskat belopp att sätta in, din bank samt ditt personnummer. Därefter skickas du vidare till din bank där du får välja från vilket konto pengarna ska dras och sedan verifierar du betalningen med BankID.

När du vill ta ut pengar via Trustly så går du till din kontosida på bettingsajten och sedan fyller du vilket belopp du vill ta ut och till vilket konto. De flesta bettingsidor accepterar dock endast att du tar ut pengar till samma konto som du gjorde insättningen från.

Zimpler

Zimpler är en betalningsmetod som även den erbjuder direkta överföringar och kan liknas en hel del med Trustly. Den största skillnaden är att du kan välja att betala med faktura när du väljer Zimpler som betalningsmetod.

Om du väljer att betala via faktura så dras inga pengar direkt när du gör en insättning, i stället får du en faktura i slutet på månaden med alla dina insättningar som då ska betalas.

Det är inte alla odds- och bettingsajter som erbjuder Zimpler, men det finns ett par stycken som gör det i dagsläget. Att göra en insättning via Zimpler tar bara någon minut och du får in pengarna på ditt spelkonto direkt.

Bitcoin

En betalningsmetod som har blivit väldigt populär på senare år är kryptovaluta och främst då Bitcoin. Även om det är långt ifrån alla spelbolag som erbjuder insättning via Bitcoin så finns det ett par stycken som gör det idag.

Om du vill sätta in pengar med Bitcoin på den bettingsajten du spelar på så väljer du detta som alternativ i kassan och sedan väljer du det belopp du vill sätta in. Därefter får du en adress dit du ska skicka dina Bitcoin och sedan kommer pengarna in på ditt spelkonto.

Även gällande denna betalningsmetod så är det inte alla spelbolag som erbjuder uttag via Bitcoin, men om detta erbjuds så måste du i regel ta ut dina vinster i Bitcoin om du gjorde insättningen så.

Vanliga betalningsmetoder på spelsidor 2022

Nu Har vi gått igenom de snabbaste betalningsmetoderna på bettingsidor för 2022 och tänkte titta lite närmare på de vanligaste betalningsmetoderna som finns att välja på.

Du som har spelat på odds- och bettingsajter länge kommer säkert att känna igen flera av dessa metoder som vi går igenom nedan. Listan nedanför visar alla de vanligaste betalningsmetoderna på bettingsidor 2022.

  • Visa & Mastercard
  • E-plånböcker
  • Paysafecard

Visa & Mastercard

Att Betala med kort som Visa eller Mastercard är en betalningsmetod som i stort sett alltid har funnits tillgänglig när du har spelat på bettingsajter online. Detta är det en metod som fortfarande används av många svenska spelare även om det finns många andra betalningsmetoder som går snabbare.

Man kan dock alltid vara säker på att insättningar och uttag via Visa eller Mastercard är 100% säkra och dina uppgifter behandlas alltid krypterat med största säkerhet.

Om du vill göra en insättning med Visa eller Mastercard hos ett spelbolag så väljer du detta som betalningsalternativ i kassan, sedan knappar du in ditt kortnummer, giltighetsdatumet på kortet samt de 3 siffrorna på baksidan av ditt kort.

En insättning med Visa eller Mastercard är omedelbar, men ett uttag kan ta cirka 1-2 dagar innan det når ditt bankkonto.

E-plånböcker

Att sätta in pengar via en e-plånbok som exempelvis Neteller, Skrill eller Paypal är ett vanligt sätt att göra insättningar och uttag på hos spelbolagen. Även om denna metod inte används lika flitigt i dag som för ett par år sedan så är det fortfarande många spelare som föredrar att sätta in pengar via e-plånbok.

De tre vanligaste e-plånböckerna som används och erbjuds på bettingsidor är som ovan nämnt Skrill, Neteller och PayPal. När du gör en insättning via din e-plånbok så kommer pengarna in på ditt spelkonto omedelbart och du kan börja spela direkt.

Gällande uttag så varierar det mellan olika bettingsidor och ofta kan det ta ett par timmar innan du får in pengarna till din e-plånbok.

Något man bör tänka på är dock att när du sätter in eller tar ut pengar via en e-plånbok så kan det dröja ytterligare ett par dagar innan du får pengarna till ditt bankkonto eftersom att du först måste sätta in pengar från ditt bankkonto till din e-plånbok för att kunna göra en insättning på en betting sida.

Så, även om det inte är det snabbaste sättet att göra insättningar och uttag på idag så är det väldigt säkert och fortfarande en betalningsmetod som används relativt ofta.

Paysafecard

Den sista betalningsmetoden vi ska prata om är Paysafecard. Detta här är en betalningsmetod som ofta finns som alternativ på svenska bettingsajter men inte används speciellt ofta längre av svenska spelare.

Paysafecard är en betalningsmetod som används oftare på till exempel engelska bettingsidor. Men vissa svenska spelare föredrar fortfarande att använda denna betalningsmetod.

För att göra en insättning med Paysafecard så går man antingen till en lokal butik och köper ett Paysafecard för önskat belopp eller så köper man det online. Sedan när man har sitt Paysafecard så väljer man det som alternativ i kassan hos spelbolaget och knappar in den kod som finns på kortet man har köpt.

Därefter kommer pengarna in på ditt spelkonto omedelbart. Det går dock inte att göra uttag via Paysafecard, då får man istället ange sitt bankkontonummer eller sitt kortnummer för att göra ett uttag på så sätt istället.