Spelbolag som accepterar Bitcoin 2022

Bitcoin Här är en kryptovaluta som skapades år 2010 och då var värd $0,39 och i slutet av 2017 var denna kryptovaluta värd $20,000. Bitcoin här är en av de kryptovalutor som har gjort den största framgångsresan, även om värdet självklart går mycket upp och ner.

Bitcoin etablerade sig snabbt på många olika marknader online och även i spelbranschen. Här kommer vi att prata mer om hur Bitcoin fungerar när du vill använda det som en valuta på olika spelbolag.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en valuta som är digital och som även kallas för kryptovaluta som skapades i slutet av 2009. Syftet med bitcoin var att göra betalningar online enklare och utan någon inblandning från en tredje part som exempelvis en bank.

Varken banker eller staten har något att göra med bitcoin vilket gör att den enda styrs av den fria marknaden. Alla transaktioner som görs i bitcoin är helt anonyma och det innebär både för- och nackdelar, vilket vi kommer att prata mer om senare.

för att ge en enkel förklaring kan man alltså säga att bitcoin är en digital valuta som kan användas för att göra transaktioner på nätet helt och hållet anonymt utan inblandning från en tredje part.

Så fungerar Bitcoin

att ge en ordentlig förklaring på hur bitcoin faktiskt fungerar i kortare text är inte speciellt lätt, därför kommer vi inte att gå in på allt i minsta detalj utan istället försöka ge en bra överblick för hur kryptovalutan fungerar och används.

Bitcoin drivs av något som kallas för blockkedja vilket är något som samlar information om alla transaktioner som görs och denna blockkedja ser även till att alla transaktionerna sker på ett korrekt sätt och att all personlig integritet förblir anonym via kryptografi.

För att kunna få tillgång till bitcoin så krävs det att du öppnar en så kallad bitcoin plånbok, där får du sedan en privat nyckel till dina bitcoins och när du har tagit emot den och så kan du börja skicka och ta emot kryptovalutan genom blockkedjan.

Man kan gå hur långt som helst på djupet när det gäller exakt hur bitcoin fungerar, men då denna text handlar om bitcoin hos spelbolag så väljer vi att stanna här och hoppas att vi har gett en bra överblick på hur kryptovalutan fungerar i stort.

Spelbolag med Bitcoin

Även Om det är över 10 år sedan bitcoin skapades så är det faktiskt inte speciellt många spelbolag i Sverige som accepterar bitcoin som betalningsmetod ännu. Det här vanligast att de spelbolagen som tillåter spelar det att betala med bitcoin är 100 % inriktade på casino, inte betting.

Ett sätt att komma runt detta är dock att använda sig av en digital plånbok som exempelvis Skrill eller Neteller. Då kan du göra en insättning till dessa plånböcker via bitcoin och sedan använder du den digitala plånboken för att göra en insättning på spelbolaget du vill spela hos.

Samma Sak gäller när du vill göra ett uttag, då får du göra ett uttag till en digital plånbok och därifrån sedan köpa tillbaks pengarna i bitcoin. Det finns idag inget licensierat spelbolag inom EU som tillåter direkta insättningar med bitcoin.

Om man blickar framåt så kommer detta troligtvis att förändras med tiden eftersom att bitcoin och andra kryptovalutor kommer mest troligt att bli mer accepterade och få ett stabilare värde.