Champions League 2022/23

Champions League är fotbollseuropas med ärofyllda klubblagsturnering att delta i. Tävlingen grundades 1992 och har sedan dess haft 13 olika lag som segrare.

Spelstopp Tipster Match / event Spel Odds

Speltips Real Madrid – Bayern Munchen 8/5

Real Madrid 1.93

Speltips PSG – Dortmund 7/5

Dortmund +1.25 1.83

Speltips Bayern Munchen – Real Madrid 30/4

Real Madrid +0 2.10

Speltips Atalanta – Liverpool 18/4

Atalanta +1 asian 1.84

Champions League 22/23

Den mest ärofyllda klubblags-turneringen som går att delta i, har dragit igång. Gruppspelet av årets upplaga kommer skilja sig något från tidigare år. Då VM i år spelas vintertid så måste gruppspelet spelas klart tidigare för att schemat ska gå ihop. Därför startar årets gruppspel den 6e September, och tar slut 2a November.

Finalen spelas i Istanbul 

Då just nämnda VM spelas vintertid, så blir säsongens slutspel framflyttat. Finalen som brukar spelas i Maj, spelas nu istället den 10 Juni. Finalen kommer spelas på Ataturk Olympic Stadium i Istanbul, Turkiet. Arenan som är hemmaplan för Turkiets landslag tar in strax över 76,000 åskådare. 

Spela på Champions League 2022/23

Betta på Champions League

Att betta på Champions League är bland det mest populära som finns. Champions League lockar alltid till sig mycket tittare, då kvaliten på matcherna allt som oftast är skyhög. Detta är något som spelbolagen förstått, och just därför finns det alltid mängder av spelalternativ och olika marknader för spelarna att betta på.

Innan turneringen tar vid så finns det alltid massvis av olika långtidsspel att betta på. Vilket lag vinner turneringen? Vem vinner skytteligan? Vilka lag kvalificerar sig inte för slutspelet? Ja, det finns allt och lite till att spela på. 

Så gott som alla spelbolag erbjuder odds på Champions League. Pinnacle är ett av dom!

Betta på Champions League med Spelcash

Champions League är verkligen en turnering som ligger Spelcash varmt om hjärtat. På Spelcash hemsida kan man inför varje omgång av Champions League ta del av speltips och analyser. Dessa är noggrant framplockade av våra spelexperter som alltid gör sina analyser in i detalj.

Väldigt ofta ser vi Champions League dyka upp på diverse poolspel. Europatipset, Bomben, och Topptipset är några av dessa. Även här kan man få hjälp av Spelcash. Genom att köpa en andel i något av systemen som våra andelsläggare placerar, så får man en chans att vara med i genomtänkt system utan att behöva analysera själv.

Ta del av Spelcash rekar från Champions League!

Resultat Champions League 2021/2022

Förra årets upplaga av Champions League gick till historien. Inte bara för att Real Madrid vann turneringen för åttonde gången, utan även på sättet dom gjorde det. Laget var uträknade match efter match, och fick stå för makalösa vändningar gång på gång. Finalmotståndare förra säsongen var Liverpool. Liverpool gick in som favoriter och pressade Real Madrid under stora delar av matchen, men Real Madrid gick segrande ur striden med 1-0. En av våra spelexperter hade placerat ett fint underspel på den finalen. Häng med på våra speltips från Champions League denna säsong!

Champions League 2022/23 Tv-tider

Från och med säsongen 2021/2022 så är det Telia som äger rättigheterna till Champions League. Detta efter flertalet år då rättigheterna legat hos Nent, och matcherna gått att se via Viasat.

Telia har tagit beslutet att inte sända några matcher via linjär tv. Har man som kund tillgång till Cmore igenom en annan operatör än Telia, så kommer man ändå inte åt matcherna. För att komma åt matcherna måste man köpa ett paket genom Telia eller Cmore.

Har man tillgång till till Champions League så kan man avnjuta alla matcher, då alla matcher sänds. Dessa matcher sänds allt som oftast på tisdagar och onsdagar 18:45 och 21:00.

Kval till Champions League 2022/23

Kvalspelet till Champions League spelades mellan 6 Juli och 17 Augusti. Här får lag från mindre ligor en chans att kriga om en plats i fotbolleuropas mest prestigefyllda tävling. Sveriges bidrag detta år var Malmö FF. Det svenska laget tog sig vidare efter att slagit ut Vikingur Reykjavik i första omgången med totalt 6-5.

I den andra kvalomgången ställdes Malmö FF emot den Litauiska laget Zalgiris. Malmö FF gick in som klara favoriter, men lyckades inte stå pall för favoritskapet. Litauerna vann med totalt 3-0 och det betydde att vi inte fick något svensk lag i Champions League 2022/23.

Malmö FF var för övrigt den senaste svenska klubben som kvalificerade sig för gruppspelet i Champions League. Detta gjorde dom säsongen 2021/22. Dom fick man en grupp som bestod av Juventus, Chelsea, och St.Petersburg. Malmö FF blev den gången gruppfyra med en ynka poäng.

Kampanjer från Champions League

Spelbolagen har verkligen förstått hur populärt Champions League är för spelare att betta på. Därför försöker dom verkligen göra det lilla extra för att spelarna ska kunna njuta lite extra under omgångar med erbjudanden och kampanjer! Det är inte alltid enkelt att hålla koll på vilka spelbolag som har kampanjer, och när dom har det. Därför hjälper vi dig med det på Spelcash. Vi rekommenderar därför att både hålla kolla på Spelcash hemsida, och gå med i Spelcash Facebook-grupp där all information finns!

Gå med i Spelcash Facebook-grupp för att inte missa några nyheter eller kampanjer!

Fakta om Champions League

Inom fotbollsvärlden och framförallt fotbollseuropa, så finns det ingen turnering som är mer prestigefylld än Champions League. Här ställs världens bästa lag, och spelare, emot varandra. Det lag som sedan lyfter pokalen i maj/juni kan då titulera sig som Europas bästa klubblag. Turneringen har funnits sedan 1992, då den ersatte den klassiska Europacupen som funnits sedan 1955.

Champions League är en turnering som startar redan i juni med kvalspel, och fortlöper sedan till finalen som vanligtvis spelas i maj. Just säsongen 2022/23, när VM går under vintern, är finalen framflyttad till juni.

Beroende på hur hög UEFA-ranking de olika ligorna har kvalificerar sig ett visst antal klubbar direkt till gruppspelet, medan andra får kvala. Premier League har bland annat fyra direktplatser till gruppspelet, medan Allsvenskan har en plats i kvalspelet för att ta sig in i gruppspelet.

När kvalspelet är avslutad så består gruppspelet av 32 lag. Dessa lag delas in i åtta grupper, med fyra lag i varje. Lagen rankade 1-8 kan inte hamna i samma grupp, precis som lagen 9-16, 17-24 och 25-32 inte kan hamna i samma grupp. Inte heller lag från samma liga kan hamna i samma grupp.

De två lag som placerar sig på de två första platserna i gruppen kommer kvalificera sig för slutspelet. Alla grupptreor å andra sidan kvalificerar sig för slutspelet i Europa League. 

Vilka lag har vunnit Champions League?

Champions League grundades år 1992 då UEFA valde att ta bort Europacupen och ersätta den med just Champions League. Under denna period är det hela 13 lag som lyckats lyfta pokalen. Här nedan listar vi vilka lag som vunnit turneringen och hur många gånger!

Vilka lag har lyft pokalen?

 • Real Madrid (8 ggr)
 • Barcelona (5 ggr)
 • Milan (3 ggr)
 • Bayern Munchen (3 ggr)
 • Liverpool (2 ggr)
 • Manchester United (2 ggr)
 • Chelsea (2 ggr)
 • Ajax (1 ggr)
 • Inter (1 ggr)
 • Juventus (1 ggr)
 • Porto (1 ggr)
 • Marseille (1 ggr)
 • Dortmund (1 ggr)

Skyttekungar

För att vinna Champions League så krävs det många ingredienser för att ett lag ska lyckas. En av ingredienserna som behövs är såklart en målskytt. Så vilka spelare har gjort flest mål i Champions League?

Vem har gjort flest mål i Champions League? (Uppdaterad 7e September 2022)

 • Cristiano Ronaldo (140 st)
 • Lionel Messi (125 st)
 • Robert Lewandowski (92 st)
 • Karim Benzema (86 st)
 • Raúl (71 st)

FAQ – Frågor och svar om Champions League

När spelas Champions League?

Champions Leagues gruppspel spelas under hösten 2022. Slutspelet börjar sedan i februari 2023 och avslutas den 10 juni.

När spelas Champions League-finalen 2022/23

Champions League-finalen spelas den 10e juni i Istanbul.

Vilket tv-bolag sänder Champions League?

Telia äger rättigheterna till Champions League och matcherna går att se genom Cmore

Vilket lag är favoriter till att vinna Champions League?
 1. Manchester City 3,10
 2. PSG 6,00
 3. Bayern Munchen 6,50
 4. Liverpool 8,50
 5. Barcelona 10,970

Oddsen är hämtade från Pinnacle 2022-09-19

Vart hittar jag speltips till Champions League?

På vår hemsida Spelcash.se lägger vi dagligen ut speltips, och till Champions League är det inget undantag. Inför varje omgång erbjuder vi minst två speltips.