Europatipset – 5 miljoner jackpott 3/12!⭐️

Till laget!

LeoVegas skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till LeoVegas!
Frankrike -1 asian handicap @1,94
Axel Andersson
Publicerad: 12/12 2022 kl 11:19

VM Semifinal! Frankrike-Marocko

Att spela emot Marocko den här turneringen har kostat, och så även för mig! Nationen är den första från Afrika att någonsin ta sig till semifinal, och på vilket sätt dom gjort det! Men nu måste det väl ändå vara dags för sagan att ta slut? Resan till semifinal har slitit rejält på laget, och spelare efter spelare har gått sönder. Nu ställs man mot regerande mästarna Frankrike. Kan man chocka igen?

Frankrike

Det är fyra år sedan VM sist spelades, och det är även fyra år sedan Frankrike fick lyfta pokalen. Nu är man, med fyra lag kvar, favoriter till att göra det igen. 2018 var det Mbappe och Griezmann som ledde laget framåt målmässigt. 2022 är det konstellationen Mbappe och Giroud som står för målen.

Frankrike gick lugnt och säkert genom gruppspelet, och fortsatte promenera genom åttondelsfinalen mot Polen. Kvartsfinalen mot England blev nationens första riktiga test, och det svarade man upp helt okej på. Dom var inte på något sätt det överlägsna laget, men dom hittade en väg för att vinna. Med de olika offensiva vapen som nationen besitter, så är man väldigt svåra att försvara mot.

Mbappe är skyttekung i VM med sina 5 mål. Han har återigen visat med sin snabbhet och sin teknik varför han numera är med i diskussionen vem som är världens bäste fotbollsspelare. Med 4 mål på kontot hittar vi Giroud. Giroud som gett fransmännen ännu en dimension i anfallsspelet med sin tyngd. Han avgjorde kvartsfinalen mot England genom att stånga sig fram i straffområdet och nicka in 2-1 målet. 

Frankrike har kunnat rotera sitt lag friskt genom hela mästerskapet och kommer fräscha till matchen. Vi hittar inga nya skador i truppen, och inte heller några avstängningar

Marocko

Det går inte att vara annat än imponerad av Marockos framfart under detta mästerskap. På fem spelade matcher så har man hållit nollan i fyra matcher, och dessa fyra matcher är inte mot vilka lag som helst. Portugal, Spanien, Belgien och Kroatien har alla misslyckats att göra mål på den afrikanska nationen. 

Offensivt sätt så har Marocko inte varit sprudlade, utan man har tagit vara på de kontringslägen som funnits. Lagets sätt att ta sig an matcherna har inte gått ut på att äga boll, utan istället att ligga rätt, och springa tills benen inte längre bär dom.

Problemet för Marocko just nu är att vissa ben har slutat bära spelarna. West Hams försvarare Aguerd missade kvartsfinalen, och lär saknas återigen. Noussair Mazraoui är en annan försvarare som fick stå över kvartsfinalen på grund av skada, och med en ny match redan fyra dagar senare, så är det mycket tveksamt att han startar.

Wolverhamptons Roman Saiss som haltade av redan i åttondelsfinalen, fick bytas ut i kvartsfinalen med ett hårt tejpat lår, och det är mycket tveksamt att vi får se han under onsdagen. Mittfältare Amrabat som har spelat varenda minut i turneringen, och varit grym, spelar med injektioner och är allt annat än skadefri.

Hakan Ziyech, som är en av landets fixstjärnor, fick kliva av i kvartsfinalen. Visst gick han av planen, men tiden lär visa hur allvarligt det var. En spelare som definitivt missar matchen är Walid Cheddira. Han gjorde ett av historiens sämsta inhopp i kvartsfinalen när han tog två gula kort inom loppet av tre minuter, och blev på så sätt utvisad. 

Speltips

Marocko har vunnit över mig några gånger denna turnering, men nu ska jag ha revansch. Sagan kommer närmare och närmare ett slut, och jag tror att det är Mbappe och Giroud som sätter den sista punkten i boken.

Matchbilden kommer se ut som den gjort de senaste matcherna för Marocko. Laget kommer falla djupt, försvara sitt mål, och försöka hitta kontringslägen. 

Nu ställs man mot ett lag som besitter en av, om inte världens bäste, spelare för tillfället. Mbappe ställer till med problem för alla världens försvarare, vilket han inte minst visat i VM. Med sig har han Giroud. En spelare som ger Frankrike ännu ett vapen som gör dom väldigt svårlästa.

Marocko har spelat, i den mån dom kan, med samma elva turneringen igenom. Det börjar bli en slitet lag som dras med småskador här och där. Att då ställas mot en vindsnabb och stekhet Mbappe, och en målfarlig Giroud är allt annat än enkel.

Jag tror att resan tar slut här för Marocko, och att Mbappes Frankrike tar ett steg närmre ännu en VM-titel. Jag väljer att spela Frankrike -1 asian handicap till oddset 1,94 hos Betinia. Vid vinst med exakt ett mål får vi då tillbaka insatsen.

Signa upp hos Betinia och få ett gratisspel värt 120 kr här!

Match: Frankrike-Marocko

Spel: Frankrike -1 asian handicap

Odds: 1,94

Spelbolag: Betinia

Spelstopp: 20:00

Rygga spelet här!