• torsdag
  • 24/11

VM Speltips: Brasilien-Serbien


Axel Andersson
Axel Andersson

En av mästerskapets stora favoriter öppnade under tisdagen mästerskapet med en chockförlust mot Saudiarabien. Nationen jag pratar om är såklart Argentina. En annan storfavorit från samma kontinent, Brasilien, kliver in under torsdagen. Nationen ställs mot Serbien, och har enorma förväntningar på sig. Kan dom infria dom?

Brasilien

Brasilien är den nationen som vunnit flest världsmästerskap i historien med fem titlar. När man nu går in i årets mästerskap så är man favoriter på oddsen att vinna sitt sjätte, och det är inte särskilt konstigt. Truppen som Brasilien kommer med till Qatar saknar stora svagheter. Framförallt offensivt så kommer det skapas chanser så det räcker och blir över. Här finner vi världsklasspelare i såväl startelvan som på bänken.

Just startelvan i premiären sägs ha läckt ut. Den ser ut som följer:

Alisson – Alex Sandro, Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Paqueta – Vinicius Junior, Neymar, Raphinha – Richarlison

Denna startelva får det att vattnas i munnen, och det är exakt den elvan som den neutrale åskådaren hade hoppats på att förbundskaptenen Tite skulle plocka ut. Startelvan är väldigt offensivt viktad och här lär vi få se ett Brasilien som försöker gå på knock. 

Brasilien har sett väldigt fina ut under året och gjort mängder av mål. I de två genrepen inför VM slog man Ghana med 3-0 och Tunisien med 5-1. Förvisso inga nationer som man ska ha problem med, men ändå ett kvitto på att Brasiliens offensiv fungerar som den ska. Med Neymar i en fri roll, Vinicius Junior och Raphinha, adderat med en Richarlison på topp kommer det fortsättas skapas chanser. Räcker det till vinst?

Serbien

Serbien är ett lag som jag personligen tror att man får se upp lite för i VM. Den upplaga som har just nu är riktigt vass på pappret och man har även bevisat det med starka resultat. Serbien kvalificerade sig för VM genom att vinna sin kvalgrupp. Nationen tog 20 av 24 möjliga poäng i en grupp där man bland annat tog fyra av sex möjliga poäng mot Portugal.

Att Serbien vann sin kvalgrupp visade sig sedan inte heller vara en slump. Man följde nämligen upp den fina prestationen med att vinna sin grupp i Nations League. En grupp som bestod av Slovenien, Norge och Sverige. Just Sverige hade man allra minst problem med i gruppen och man vann såväl hemma som borta.

Till öppningsmatchen så lär Serbiens mest lysande stjärna få starta på bänken. Målsprutan Aleksandar Mitrovic dras med en fotskada, och lär inte riskeras i den inledande matchen där det inte är tänkt att Serbien ska ta tre poäng. 

Förutom Mitrovic så finns det flertalet andra profiler i laget som håller hög klass. Vlahovic, Tadic, Kostic och Milinkovic-Savic är bara några av dessa. Serbien är ett lag som jag höjer ett varningens finger för i denna turnering. Än mer om Aleksandar Mitrovic får ordning på sin fot illa kvickt.

Speltips

Brasilien är favoriter till denna match, och med det all rätt. Dom lär sannerligen äga mest boll, och skapa flest chanser. Att tränga igenom Serbien är dock inte det enklaste, och jag tror att uppgiften inte är lika enkel som man kan tro. 

Att Brasilien med sina spetsspelare kommer skapa chanser, det får vi anta. Vinicius Junior och Raphinha som håller till på kanterna kan såväl bryta in, som söka sig utåt. Jag ser framför mig att just dom två kommer få mycket boll då Serbien kommer försöka att stänga av Neymar i mitten. Med just den tanken om att Brasiliens kantspelare kommer få mycket boll, så tycker jag ett hörnspel passar som handen i handsken!

Jag väljer att spela Brasilien över 5,5 hörnor till oddset 1,85 hos MrGreen!

Signa upp hos MrGreen och få ett gratisspel värt upp till 500 kr här!

Match: Brasilien-Serbien

Spel: Brasilien över 5,5 hörnor

Odds: 1,85

Spelbolag: MrGreen

Spelstopp: 20:00

Rygga spelet här!

Publicerad 23/11 2022 kl 11:21