Premier League

Få Spelcash speltips kring Premier League 2022/2023.

Spela på Premier League hos SVS!

Se oddsen!

Aktuella speltips till Premier League

Gamla speltips till Premier League

Spelstopp Tipster Match / event Spel Odds

Speltips Manchester City – Tottenham 3/12

Manchester City -1.5 1.78

Speltips Newcastle – Manchester United (2/12)

Newcastle 1.92

Speltips Manchester City – Liverpool (25/11)

Manchester City 1.70

Speltips: Fulham-Chelsea

Chelsea -0,5 2,05
1 2 37

Gratis Speltips Premier League Hos Spelcash!

Här på Spelcash så har ni chansen att varje vecka ta del av speltips från världens mest populära liga, Premier League, alldeles gratis!

Vi på Spelcash lägger varje vecka ett stort fokus på att gräva oss ned i världens mest populära liga, Premier League, och erbjuda gratis speltips. Varje omgång kommer ni hitta speltips på våran sajt, som våra spelexperter noggrant handplockat. 

Alla spelexperter som skriver rekar om Premier League på sajten har ett stort och brinnande intresse för ligan. Därför kan man alltid förvänta sig att vi vet det senaste om skador, form och andra faktorer som kan påverka utgången av en match. Alla spelexperter som skriver rekar kring Premier League har blivit handplockade av just den anledningen att den ligan är en av deras specialiteter.

När ni väljer att rygga våra spelexperters tips så kan vi aldrig garantera en vinst. Det vi dock kan garantera är att vi gör allt möjligt förhandsjobb för att spelet så ha så god chans och så gott spelvärde som möjligt.

Hos Spelcash får ni gratis speltips varje vecka från Premier League!

Om Premier League

Premier League är världens mest populära fotbollsliga, och idag kanske även den liga med mest kvalite. Manchester City och Liverpool är de två lag som de senaste åren slagits om den åtråvärda trofen, och det lär ske igen denna säsong. 

Premier League startade så sent som år 1992, efter att man brutit sig loss från Football League. Ligan består av 20 lag som alla möter varandra två gånger var, en gång på hemmaplan, och en gång på bortaplan. Detta leder till att alla lagen spelar 38 omgångar. Totalt sett spelas det 380 matcher i Premier League per säsong.

Det lag som tagit flest poäng efter 38 omgångar krönas som mästare i England. Lag som placerat sig på platserna 1-4 får dessutom en biljett till gruppspelet i Champions League. De lag som placerat sig på platserna 5-6 från en biljett till gruppspelet i Europa League och de lag som placerat sig på plats 7 får en biljett till gruppspelet i Europa Conference League.

De tre lag som placerar sig på tre sista platserna i ligan, blir direkt degraderade. Inget kvalspel eller liknande finns, utan de lagen blir direkt nedskickade till andradivisionen The Championship.

Vinner Manchester City ännu en Premier League-titel i år?

Spela på Premier League

Betta på Premier League!

Om man är intresserad av att spela på Premier League så kryllar det av alternativ. Genom att skapa ett konto hos ett spelbolag med svensk licens så kommer mängder av dörrar öppnas. Om du är nyfiken att se vilka spelbolag som har svensk licens, så är det bara att kika in här!

Alla svenska spelbolag idag som har en sportsbook erbjuder spel på Premier League. Utbudet skiljer sig något bolag till bolag, men utbudet är allt som oftast stort. Här nedan följer några av de spelalternativ som finns för Premier League!

Fulltidsresultat

Det populäraste spelet inom Premier League är att helt enkelt spela på vilket lag som vinner matchen, alternativt att det blir kryss. Detta är det mest simpla spelet där du väljer mellan att spela på antingen 1 (hemmaseger), X (oavgjort), eller 2 (bortaseger). Nedan syns en bild med odds för fulltidsresultat från Svenska Spels Oddset Lången.

Fulltidsresultat är det populäraste spelet inom Premier League!

Draw no Bet (DnB)

Draw no Bet eller DnB som det förkortas, är ett annan populär spelform. Draw no Bet står för Oavgjort inget spel, och man tar därför bort alla oavgjorda resultat i ekvationen. Här spelar du antingen på en hemma- eller bortaseger. Om matchen slutar med oavgjort, så får du pengarna tillbaka. 

Asian Handicap

Asian Handicap är något som växt fram mer och mer på alla spelsidor under åren, och har nu blivit en väldigt populär spelform. Exempel på asian handicap spel kan vara +0, -0,25 , -0,5 , -0,75 och -1. Det går ofta att spela asian handicap i både riktningar till -3 och +3. 

Dessa siffror kan vara svåra att förstå sig på om man är ny inom betting, men man lär sig fort. En snabb förklaring till ovanstående siffror ges här nedan. 

+0 : Funkar precis som Draw no Bet. Du väljer att spela på ett av lagen, och vinner laget så vinner du. Förlorar laget, så förlorar du. Blir det oavgjort så får du pengarna tillbaka.

-0,25 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på förlorar, så förlorar du. Vid oavgjort så får du tillbaka halva insatsen. Säg att du spelat 100 kr på -0,25 och det blir oavgjort, då får du tillbaka 50 kr.

-0,5 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

-0,75 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med 1 mål, så får du en halv vinst. Om laget du spelar inte vinner, så förlorar du.

-1 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med ett mål, så får du pengarna tillbaka. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

Flera spelbolag erbjuder asian handicap till Premier League, och Svenska Spel är ett av dom spelbolagen!

Antal mål

Hur många mål i matchen är även det ett populärt spel som erbjuds. Här kan du spela på hur många mål det blir i första halvlek, hur många mål ett av lagen gör, eller hur många mål det blir totalt i hela matchen.

Hörnor

Spel på hörnor är verkligen något som växt fram senaste åren, och det med en hög hastighet. Spelformen har blivit alltmer populär och numera erbjuder flertalet spelbolag spel på hörnor i Premier League. Här går det bland annat att spela på hur många hörnor det ska bli halvtid, hur många hörnor det blir totalt i matchen och vilket lag som får flest hörnor i matchen.

Hörnor är populärt att spela på! Flertalet spelbolag erbjuder det inom Premier League!

Spelarprestationer

En spelform som verkligen tagit fort senaste åren är spel på spelarprestationer. Här är bet365 spelbolag som ligger i framkant. Här kan man spela på exempelvis hur många passningar en spelare ska slå på en match. Ett annat alternativ är hur många skott på mål en spelare kommer skjuta under en match.

Hos Bet365 kan man spela på spelarprestationer inom Premier League!

Spela på Premier League med Stryktipset

I Sverige så är Premier League den mest populära ligan att kolla på. En stor anledning till detta är Stryktipset. Stryktipset är ett svenskt poolspel som Svenska Spel huserar över. Spelformen har funnits sedan 1934 och lockar svenskarna varje lördag. Stryktipset går ut på att man ska tippa 13 matcher med hjälp av 1,X,2. Majoriteten av dessa matcher brukar innefatta engelska matcher och primärt Premier League.

Här på Spelcash älskar vi såklart Stryktipset. Spelformen är inte bara den äldsta, utan även den mest populära spelformen på fotboll i Sverige. Givetvis vill vi hjälpa våra läsare med kupongen varje vecka, och därför går det att såväl läsa om kupongen på sajten som att lyssna på den i Spelcash Stryktipspodd!

Om man känner att man inte har tid att bygga en egen kupong eller vill ha hjälp av våra kunniga experter så går det även att köpa andelar hos Spelcash. Med dessa andelar så köper man in sig på ett större system där man själv äger procent, istället för en hel kupong. Detta gör att vinstchansen ökar. Dessa andelar lägger våra experter stor vikt vid, och dom filar på dom in i det sista!

Dessa andelar finner ni här!

Köp en andel från en av Spelcash duktiga andelsläggare, och var med i ett större system till en mindre peng!

Premier League Resultat

De regerande mästarna av Premier League är inga mindre än Manchester City, men vilka andra klubbar har egentligen vunnit Premier League sedan starten år 1992?

Vilka klubbar har vunnit Premier League?

 • Arsenal (3 ggr)
 • Blackburn Rovers (1 gång)
 • Chelsea (5 ggr)
 • Leicester City (1 gång)
 • Liverpool (1 gång)
 • Manchester City (6 ggr)
 • Manchester United (13 ggr)

Som vi ser i tabellen ovan så leder Manchester United racet om flest Premier League-titlar, och det med marginal. Detta då man var dominerande laget i ligan de första 20 åren. Sedan dess har placeringarna varit ett bit från topplatsen, och istället har grannarna Manchester City prenumererat på titlarna istället.

Så Manchester United har tagit flest titlar i Premier League, men vilka spelare är det som ligger i toppen av det totala skytteligan?

Vem har gjort flest mål i Premier League?

 • Alan Shearer (260 mål)
 • Wayne Rooney (208 mål)
 • Andy Cole (187 mål)
 • Sergio Aguero (184 mål)
 • Harry Kane (183 mål)

Som vi ser i tabellen så är det Alan Shearer som ligger i topp, och det med marginal. Engelsmannen som spenderade hela sin karriär i Premier League sprutade in mål, och ingen kommer komma ikapp honom på ett bra tag. Håller sig Harry Kane skadefri och dessutom kvar i England, har han dock en god chans att komma ikapp och förbi!

Att ha en bra passningsfot är en vital egenskap på en fotbollsplan. Vem har egentligen gjort flest assist i Premier League?

Vem har gjort flest assist i Premier League?

 • Ryan Giggs (162 st)
 • Cesc Fabregas (111 st)
 • Wayne Rooney (103 st)
 • Frank Lampard (102 st)
 • Dennis Bergkamp (94 st)

Ryan Giggs är alltså spelaren som slagit flest assist! Att hålla nollan är en minst lika viktig egenskap. Vem har hållit flest nollor i Premier League?

Vem har hållit flest nollor i Premier League?

 • Petr Cech (202 st)
 • David James (169 st)
 • Mark Schwarzer (151 st)
 • David Seaman (141 st)
 • Nigel Martyn (137 st)

Vi har haft flera svenskar som gjort mängder av matcher i Premier League. Vilka har gjort flest?

Vilken svensk har gjort flest matcher i Premier League?

 • Sebastian Larsson (282 st)
 • Fredrik Ljungberg (241 st)
 • Olof Mellberg (232 st)
 • Jonas Olsson (201 st)
 • Martin Olsson (197 st)

Premier League på TV

Det finns många anledningar till att Premier League är en sådan populär liga bland svenska folket. En av dessa anledningar är hur lätt det är att se matcherna. Så länge du har kanalerna så har du möjlighet att se varenda en av de 380 matcher som spelas varje säsong. 

Majoriteten av matcherna i Premier League spelas på helgerna. Dessa spelas då mellan 12,30-21,00. De flesta matcher spelas dock 16.00 svensk tid på lördagar, vilket även är spelstopp för Stryktipset. Vissa matcher spelas även på måndagar och fredagar, och då är starttiden oftast 20.45 eller 21.00.

Veckoomgångar är också något som förekommer i England och Premier League. Dessa spelas vanligtvis på tisdagar och onsdagar.

Premier League Fantasy

Ett av dom populäraste spelen nuförtiden är Fantasy Premier League. Spelet går ut på att man ska ta ut en startelva i Premier League, och sedan får man poäng efter hur spelarna sköter sig i de verkliga matcherna. Gör en spelare mål får den som exempel ett par poäng.

Spelarna i detta spel har olika värden. En spelare som förväntas göra mycket poäng kommer kosta mer än en spelare som förväntas sitta en stor del av tiden på bänken. Alla lag har samma budget har förhålla sig till, så att man inte ska kunna bygga ett lag helt bestående av stjärnor. 

Fantasy Premier League går att spela gratis på Premier Leagues hemsida. Spelet går även att spela om pengar genom vissa spelbolag. Bettingsajter med Fantasy Betting finner du här. Hos dessa spelbolag finns det fler ligor än Premier League att välja bland, och dessutom kan du vara med och spela en omgång och inte en hel säsong om du önskar. 

Fantasy Betting är något som växer! Flertalet spelbolag erbjuder spelformen inom Premier League!

FAQ – Frågor och svar om Premier League

Vilket lag vann Premier League 2021/22?

Manchester City vann Premier League säsongen 2021/22

Vem vann skytteligan 2021/22?

Säsongen 2021/22 var det två spelare som landade på 23 mål vardera, och det var Heung-min Son och Mohamed Salah

Vilka sänder Premier League?

Viasat äger rättigheterna och därmed ses matcherna på just Viasat eller på Viaplay

Hur många omgångar spelas i Premier League?

Alla lagen spelar 38 matcher vardera, vilket gör att det spelas 380 matcher på en säsong.

Hur många lag åker ur Premier League?

Tre lag åker ur Premier League varje säsong