Championship

Få Spelcash speltips kring Championship 2022/2023.

Spela på Championship hos SVS!

Se oddsen!

Spelcash ranking av Championship säsongen 2022/23

Här kommer Spelcash hela ranking för säsongen 2022/23. Läs tips och sammanställning kring respektive lag under tabellen.

Tabelltips 2022/2023

1. Norwich
2. West Bromwich
3. Sheffield United
4. Watford
5. Middlesbrough
6. Swansea
7. Luton
8. Burnley
9. Millwall
10. Coventry
11. QPR
12. Hull
13. Huddersfield
14. Stoke
15. Blackburn
16. Cardiff
17. Sunderland
18. Preston
19. Wigan
20. Bristol City
21. Blackpool
22. Reading
23. Birmingham
24. Rotherham

Aktuella speltips till Championship

Gamla speltips till Championship

Spelstopp Tipster Match / event Spel Odds

Allt om Sheffield United inför säsongen 22/23

Sheffield United att gå upp 4.00

Allt om Swansea inför säsongen 22/23

Swansea att komma topp 6 3,25

Allt om Rotterham inför säsongen 22/23

Rotherham att åka ur 2,37

Allt om Cardiff inför säsongen 22/23

Spelform: Cardiff att vinna ett derby Gå till SVS
1 2 8

Om The Championship

The Championship, English Football League Championship och Sky Bet Championship är tre olika sätt att uttrycka sig när man pratar om den näst högsta ligan i den engelska fotbollen. Sky Bet Championship heter ligan sedan 2013 när den brittiska bookmakern Sky Bet gick in som officiell sponsor. Man tog då över från Coca Cola, och det klingande namnet The Coca Cola Championship gick i graven. 

The Championship är en av de tuffaste ligorna i världen av många anledningar. Först och främst då ligan innehåller 24 lag. Detta medför att klubbarna måste spela 46 matcher varje säsong, och då räknar vi inte ens in cupmatcher. Lägg därtill att det finns inga enkla matcher i denna stentuffa liga. Denna liga lockar sällan till sig “utländska lirare” utan vi får ofta se hårt arbetande spelare som ger allt i varenda närkamp. Adel Taarabt är en av få spelare som är ett undantag. Marockanen spelade för QPR under tre säsonger, och är verkligen en av de spelare man förknippar med ligan bortsett från allt tufft spel.

The Championship består som sagt av 24 lag varje säsong. Av dessa 24 lag är det tre lag som åker ned till League One, det vill säga ligan under. Två lag går istället rakt upp i Premier League. De lag som placerar sig på platserna 3-6 får sedan slåss om den sista platsen till Premier League i ett play-off.

Burnley som spelar på “Turf Moor” är ett av lagen som befinner sig i The Championship denna säsong 22/23. Studsar dom direkt upp?

Miljard-Matchen

En av de mest populära matcherna för året är matchen som spelas på Wembley någon gång i Maj varje år. Matchen går under “Miljard-Matchen” och vi ska förklara varför.

De lag som placerar sig på plats 3-6 i The Championship har en möjlighet att spela sig upp till Premier League. Det går då till så att det laget som kom på tredje plats möter det lag som kom på sjätte plats i ett dubbelmöte. Man spelar en varsin match på sin egen hemmaarena. Samma sak sker med lagen som slutade på fjärde och femte plats i ligan.

De lagen som som vinner sina dubbelmöten möts sedan i en match, och det är just den som kallas “Miljard-Matchen. Den matchen spelas på Wembley och den tillställningen är en av dom som tillbringar mest nerver på hela året. För såväl spelare, som ledare, som ägare.

Vinnaren av matchen får inte bara en plats upp till Premier League, utan även en garanterad inkomst på runt 170 miljoner pund. Det vill säga runt 2 miljarder svenska kronor. Det är allt från reklam till tv-intäkter. Så att säga att just den matchen är viktigt för alla inblandade, är inte att ta i.

En av de mest minnesfulla matcherna från detta play-off, som leder till “Miljard-Matchen”, är matchen mellan Watford och Leicester 2013. Leicester fick en straffspark för att vinna med sekunder kvar. Straffen missas och Watford kontrar in ett segermål. Klippet nedan är ett av de mest klassiska som finns i engelsk fotbollshistoria. 

Speltips The Championship

The Championship är helt klart en av de populäraste andraligorna i Sverige att spela på. Mycket beror på att det är åtkomligt på tv nuförtiden, att kvaliten är högre än de flesta andra andraligorna, och att publiken verkligen gör sitt i The Championship. Publiksnittet under säsongen 2021/2022 var uppemot 17,000 åskådare. Det snittet är det bara de fem stora ligorna som slå.

En annan stor anledning till The Championships framfart i Sverige, är att ligan förekommer på Svenska Spels Stryktips på helgerna. En perfekt liga för just Stryktipset, då den är klurig och inga klara matcher finns på förhand. Vill man ha hjälp med att spela Stryktipset så är det bara att skynda åt sig en av andelarna som våra duktiga experter lägger här!

Hos Spelcash har vi duktiga experter som följer The Championship varje vecka och lägger ned tid och kraft på analyser och siffror. Våra experters speltips är skrivna med ambitionen att såväl guida dig genom matcherna, såväl som att ge vinnande speltips. Dessa speltips finner ni här!

Hos Spelcash kan du läsa om alla lag som deltar i denna säsong av The Championship!

Spela på The Championship

Spelvärlden blir större för varje dag som går. Konkurrensen bland spelbolagen ökar, och utbudet blir bara större och större. När det gäller The Championship gäller det inga undantag. Tiderna när det bara gick att spela på 1,X,2 är förbi och nu finns det hundratals spelalternativ till varje match från mängder av olika spelbolag i denna underbara liga.

Gillar man långtidsspel så erbjuds man även det till The Championship nuförtiden. Här kan du spela på vilka som vinner ligan, vilka lag som blir uppflyttade, och vilka lag som åker ned. Du kan även spela på skytteligavinnare hos ett flertalet spelbolag, som bland annat hos Svenska Spel och deras Oddset Lången.

Nedan följer bara några av spelalternativen som numera finns att testa på i The Championship.

Fulltidsresultat

Det populäraste spelet inom Championship är att helt enkelt spela på vilket lag som vinner matchen, alternativt att det blir kryss. Detta är det mest simpla spelet där du väljer mellan att spela på antingen 1 (hemmaseger), X (oavgjort), eller 2 (bortaseger).

Fulltidsresultat är det populäraste spelet i The Championship!

Draw no Bet (DnB)

Draw no Bet eller DnB som det förkortas, är ett annan populär spelform. Draw no Bet står för Oavgjort inget spel, och man tar därför bort alla oavgjorda resultat i ekvationen. Här spelar du antingen på en hemma- eller bortaseger. Om matchen slutar med oavgjort, så får du pengarna tillbaka. 

Asian Handicap

Asian Handicap är något som växt fram mer och mer på alla spelsidor under åren, och har nu blivit en väldigt populär spelform. Exempel på asian handicap spel kan vara +0, -0,25 , -0,5 , -0,75 och -1. Det går ofta att spela asian handicap i både riktningar till -3 och +3. 

Dessa siffror kan vara svåra att förstå sig på om man är ny inom betting, men man lär sig fort. En snabb förklaring till ovanstående siffror ges här nedan. 

+0 : Funkar precis som Draw no Bet. Du väljer att spela på ett av lagen, och vinner laget så vinner du. Förlorar laget, så förlorar du. Blir det oavgjort så får du pengarna tillbaka.

-0,25 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på förlorar, så förlorar du. Vid oavgjort så får du tillbaka halva insatsen. Säg att du spelat 100 kr på -0,25 och det blir oavgjort, då får du tillbaka 50 kr.

-0,5 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

-0,75 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med 1 mål, så får du en halv vinst. Om laget du spelar inte vinner, så förlorar du.

-1 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med ett mål, så får du pengarna tillbaka. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

Svenska Spel är ett av spelbolagen som erbjuder Asian Handicap till The Championship!

Antal mål

Hur många mål i matchen är även det ett populärt spel som erbjuds. Här kan du spela på hur många mål det blir i första halvlek, hur många mål ett av lagen gör, eller hur många mål det blir totalt i hela matchen. 

Målrikt eller inte? Testa ett över-/under-spel på The Championship!

Hörnor

Spel på hörnor är verkligen något som växt fram senaste åren, och det med en hög hastighet. Spelformen har blivit alltmer populär och numera erbjuder flertalet spelbolag spel på hörnor i The Championship. Här går det bland annat att spela på hur många hörnor det ska bli halvtid, hur många hörnor det blir totalt i matchen och vilket lag som får flest hörnor i matchen.