Allt om fantasy betting

På Spelcash får du de bästa tipsen om fantasy betting

Spelbolag med Fantasy betting

PAF

 • + Omsättningsfria freespins
 • + Bra oddsutbud
 • + Högklassigt casino!
 • Saknar oddsbonus

Bethard

 • + Höga Odds
 • + Snabba Uttag
 • + Grym Bonus

Bästa spelbolagen med fantasy betting

Fantasy betting

Fantasy Betting spelas både av den mest erfarne spelaren men också av de som normalt sett inte bettar. Funktionen Fantasy betting har funnits ett längre tag men har nu på senare tid vuxit mer och mer i popularitet.

Att ha mycket kunskap inom betting är inte allt när det kommer till Fantasy Betting, här gäller de även att ha kunskap kring enskilda lag, spelare och vilket lag som verkar vara i form.

När du spelar Fantasy Betting kan du antingen gå med i redan existerande ligor eller om du vill så har du möjlighet att skapa dina egna ligor. När du spelar Fantasy Betting så finns det både Cash Games och turneringsspel, där turneringsspelen kan vara allt från en kvälls spel till en hel säsong.

Det handlar mycket om att förutse matcherna när du spelar Fantasy Betting. Att ha möjligheten att sätta ihop sitt eget lag gör matcherna mycket mer spännande att titta på. Sätt ihop din egen startelva och försök att vinna över en hel säsong, eller spela bara på några enstaka matcher, valet är ditt.

Vad är Fantasy Betting

Fantasy Betting handlar om att sätta ihop ditt eget lag i den sporten du vill spela på, det kan till exempel vara att sätta ut tre forwards, två backar och en målvakt om du spelar på en hockeymatch. Du väljer själv vilka spelare du vill använda i ditt spel, spelarna du kan välja är de verkliga spelarna som finns med i lagen som spelar, sedan får du poäng efter hur dina spelare presterar i den riktiga matchen.

Bettingsidornas bedömningar av spelare kan skilja sig mellan de olika sajterna, det kan också skilja sig mellan de olika sporterna.

Fantasy Betting som är extremt stort i USA, har blivit en multimiljardindustri där dom största sajterna DraftKing och FanDuel fortsätter att växa.

Aftonbladets Drömelvan har du kanske hört talats om, möjligtvis till och med spelat, det är en form av fantasyspel som funnits i Sverige sedan en tid tillbaka. Drömelvan spelas över en hel säsong där det finns möjlighet att vinna fina priser ifall ditt lag placerade sig i toppen.

Nu på senare tid så har den amerikanska varianten av Fantasy Sports börjat intressera spelbolagen, här har du möjlighet att vinna riktiga pengar och turneringarna behöver inte pågå en hel säsong utan det kan räcka med en kväll.

Tävla mot dina vänner eller kollegor

En av det roligaste sakerna med att spela Fantasy Betting är att man får testa sina kunskaper inom de sporter som finns tillgängliga. Hur mycket kan du om lagen, tränaren och spelarna, kan du förutspå utgången för enskilda spelare oavsett hur det går för laget, utmana dina vänner eller kollegor och visa vem som bestämmer. Du har möjlighet att göra egna ligor när du spelar Fantasy Betting.

Spelbolag Fantasy Betting

I Sverige är det inte allt för många som erbjuder Fantasy Betting som vi tycker gör det bra, men det finns två stycken spelbolag som vi tycker har visat att dom behärskar Fantasy Betting på ett väldigt bra sätt.

Vi har testat alla svenska spelbolag med licens som erbjuder Fantasy Betting och tagit fram de två spelbolagen som vi anser har den bästa Fantasy Betting funktionen.

Spela Fantasy Betting

Spelleverantör

Scout Gaming Group är en licensierad leverantör av Fantasy Sports som levererar tjänsten till flera olika spelbolag. Bland alla spelbolagen som Scout Gaming Group levererar till så kan vi hitta Paf och Bethard som båda ingår i samma nätverk av Fantasy Sports.

Välj spelform

Om du nu har valt vilket spelbolag du vill spela på samt tagit del av en eventuell välkomstbonus så är det bara att navigera sig in på spelbolagets Fantasy Bettingsida.

När du väl tagit dig dit så kommer du hitta en massa olika sporter, ligor och spel. Både ligorna och spelen som finns där är skapade av andra användare och kan skilja sig på lite olika sätt, vissa av spelen gäller bara för en match medans andra kan hålla på en hel säsong.

Glöm inte att kolla de enskilda reglerna för den ligan eller det spel du vill gå med i.

Skapa turneringar

Fantasy Betting ger dig möjligheten att skapa din egen liga och på så sätt spela med vänner eller kollegor. Du bestämmer själv reglerna för hur din liga ska spelas eller vilka som ska få delta.

Vill du inte skapa din egen liga så finns det redan ligor du kan gå med i som andra spelare har skapat.

Insatser

Det varierar i hur små eller stora insatserna per turnering kan vara, allt från gratis turneringar, vilket inte är så värst vanligt, till turneringar som kostar fyrsiffriga belopp.

Vill du vinna större belopp så är det turneringsspelen med högre insats som man ska spela på. Ett tips är dock att börja spela på de turneringsspelen som har en lägre insats för att lära dig hur Fantasy Betting fungerar.

Exempel på ett Fantasy Betting spel

Då det finns mängder av olika ligor och lag så finns det många olika exempel på spel, men så här kan ett av de spelen se ut.

Först går du med i en liga eller skapar en egen liga, därefter kommer du att skapa ett lag med spelare från de lagen som godkänts i ligan.

Spelarna du kan välja mellan är olika bra och kostar efter hur bra dom anses vara, så du kan inte köpa alla de bästa spelarna då det med störst sannolikhet skulle gå över det lönetak som är satt för ligan.

När du valt ditt lag så börjar poängräkningen. Ditt lag får poäng beroende på hur dina spelare presterar i den matchen dom spelar på riktigt.

Personen som sedan har satt ihop det bästa laget och lyckats tjäna in flest poäng vinner förstapris.

Välkomstbonus på Fantasy Betting

Det allra flesta spelbolag som har Fantasy Betting erbjuder även någon typ av oddsbonus.

Ta dig en titt runt på de olika spelbolagen och bekanta dig med dem för att själv kunna välja vilket av de spelbolagen som erbjuder Fantasy Betting du tycker känns bäst. Kolla även vilka välkomstbonusar de erbjuder och vad de har för krav för att kunna ta ut vinstpengarna.

Så fungerar Fantasy Betting

Du kommer att se när du kommer in på Fantasy Bettingsidorna att det finns ett flertal olika sporter och spel du kan välja mellan. Det kan vara bra att tidigt bestämma sig ifall man har tänkt spela Cash Game eller turneringar

Cash Game

Att spela Cash Game fungerar på precis samma sätt som att spela en turnering på så sätt att man tar ut spelare till sitt lag, skillnaden mellan dessa två är hur utbetalningarna av prispengar fungerar.

Vanligtvis så spelas Cash Game 50/50, det vill säga att hälften av spelarna, de som hamnar på top 50% vinner pengar, medans den nedre hälften förlorar sin insats.

Cash Game går spela mot antingen flera hundra spelare eller head to head där du endast möter en spelare.

Exempel på ett Cash Game

Om du väljer att spela på i en liga som innehåller 500 spelare, är ett 50/50 Cash Game och kostar 100 kronor att delta i, då behöver du komma som sämst på plats 250 för att inte förlora din insats.

I det här fallet gör det ingen skillnad på om du skulle vinna hela ligan, alltså hamna på plats ett, eller om du skulle komma på plats 250, prissumman är densamma.

Det finns också möjlighet att spela head to head, då tävlar du endast mot en annan spelare och har chans att dubbla din insats. Det gäller att du skrapar ihop mer poäng än vad din motståndare gör, löser du det så vinner du.

Turneringsspel

Om du vill spela turneringsspel så är strukturen liknande Cash Game men det skiljer sig i utbetalningarna. Till skillnad från Cash Game så är det i turneringsspel viktigt med placering, ju högre placering du hamnar på ju mer pengar vinner du. Även här är ditt motstånd andra spelare.

Du kan ofta stöta på förkortningen GGP när du spelar turneringsspel vilket står för Guaranteed Prize Pool, det betyder att det finns en garanterad prispott. Detta är vanligast att man ser på större events.

Innan du hoppar in i en turnering så kan de vara både bra och kul att kolla hur utbetalningarna ser ut. Vad menar vi med det då? Jo, man kollar helt enkelt hur den fixerade procenten ser ut på de olika positionerna. Hur många procent får personen som tar sista prisplatsen, eller hur många procent får vinnaren av allt.

Exempel på ett turneringsspel

Det finns många olika turneringsspel, men låt oss låtsas som att det finns en turnering som är en GPP (Guaranteed Prize Pool) på 5000 kronor som du vill spela.

Att turneringen har en GPP innebär inte att vinnaren från 5000 kronor utan att det är 5000 kronor som minst i vinstpotten. Vinstpotten ökar ju fler spelare som anmäler sig.

När sedan tiden för anmälan är över så vet man hur mycket prispengar det finns i turneringen, då kan du sedan lätt räkna ut hur mycket du kan vinna om du kollar upp hur utbetalningarna ser ut.

Det kan vara så att det är 100 spelare som vinner pengar i turneringen, eller så kan det vara endast de som kommer topp 3 som vinner.

Strategier inom Fantasy Betting

Det kan skilja sig rejält mellan strategierna och tänket när det kommer till Fantasy Betting. Om du spelar på en sport som hockey, fotboll eller varför inte e-sport, då gäller det att hitta de enskilda spelarna i varje lag som gör bäst ifrån sig och drar in mest poäng.

Spelar du däremot på en sport som baseboll så ska du istället försöka att se hur helheten i spelarens lag ser ut, då det är ytterst få tillfällen för själva spelaren att ta hem poäng.

Förarbetet inom Fantasy Betting är viktigt

I det långa loppet så är det oftast den som har gjort förarbetet ordentligt som det till slut går bäst för. Beroende på hur spelet eller turneringen är uppbyggd så varierar strategierna.

Att hitta spelare som ofta genererar stabila poäng är en av de vanligaste taktikerna, sen finns det även de som bränner nästan hela budgeten på ett par nyckelspelare.

Fantasy Betting Dictionary

Det finns många nya begrepp som man kommer att stöta på när man spelar Fantasy Betting, dessa kan vara bra att förstå sig på om man på sikt har tänkt förstå sig på spelet. Här nedan går vi igenom några av de vanligaste begreppen.

 • Total Points League: En av den vanligaste formen av ligor inom Fantasy Betting. I Total Points League så gäller det att samla så mycket poäng som möjligt över en hel säsong. Den spelaren som har högst poäng efter att sista omgången spelats vinner hela turneringen.
 • Salary Cap: När du spelar en turnering så har den som skapat turneringen valt en så kallad Salary Cap, det innebär att skaparen av turneringen har valt hur stor din budget är för att värva ihop ett lag. Här kan det variera stort mellan olika turneringar.
 • General Manager: En General Manager eller GM som det också kallas, är den personen som sätter ihop laget och gör byten av spelare, det vill säga du.
 • Draft: En draft är när du väljer vilka spelare du ska ta ut till laget. Dessa spelare är de som i slutändan ska vara dom som genererar poäng åt dig.

Fantasy Betting i mobilen

Självklart fungerar Fantasy Betting i Mobilen.

Ibland kan du behöva göra snabba beslut innan en matchstart, då kan det gå snabbare att använda sig utav sin mobil eller surfplatta för att byta ut en spelare än med datorn.

Använd BankID för att underlätta spelandet

Att spelbolagen erbjuder kontoskapande via BankID gör att du lätt kan komma igång och spela Fantasy Betting. Med Bank ID kan du dessutom plocka ut dina vinster blixtsnabbt.

Till Bank-ID

Bank ID är en app som är till för att identifiera personer. Alla som har ett BankID har ett personligt Bank ID som man har beställt från sin bank, detta gör att säkerheten med BankID ökar, även för dig som identifierar dig på ett casino eller en bettingsida.

Kom igång med BankID

 • Ladda ner BankID appen från Google Play eller App store
 • Logga in på din internetbank
 • Inne på din internetbank beställer du Mobilt BankID – Vanligtvis finns detta under inställningar
 • Följ instruktionerna du får av banken för installation av BankID
 • Färdig – Med hjälp av BankID kan du nu skapa ett konto och spela Fantasy Betting

Fantasy Betting i Sverige

I Sverige spelades en typ av Fantasy Betting redan under 90-talet, det var Aftonbladets så kallade Dream Team. Aftonbladets Dream Team handlade om att skapa ett hockeylag där du plockade spelare från de lagen som befann sig i SHL, eller Elitserien som det hette på den tiden.

En specifik budget var satt och du hade möjlighet att göra några byten per säsong.

Sporterna i Fantasy Betting

Även om Fantasy Betting redan har många sporter så utökas det ändå varje år, här nedan listar vi några av de sporter du kan spela på idag.

 • Fotboll
 • Hockey
 • Golf
 • Syrsa
 • Korg
 • MMA
 • Baseboll
 • Formel 1
 • Tennis
 • Eurovision
 • E-sport
 • Counter-Strike Global Offensive
 • League Of Legends
 • Dota 2

Fantasy Premier League

Fantasy Premier League är en av de största och mest populära spelen inom Fantasy Betting. Spelet sträcker sig över en hel säsong och prispengarna kan bli riktigt stora. Är du riktigt duktig och tar hem vinsten av Fantasy Premier League så är de inte ovanligt att prissumman är i miljonbelopp.

Hos alla svenska spelbolag som erbjuder Fantasy Betting kan du även hitta Fantasy Premier League, du kan även spela andra turneringar där, samt skapa dina egna ligor som du kan spela tillsammans med dina vänner eller kollegor.