Välj rätt spelbolag

För att du ska kunna få ut som mycket som möjligt av din kunskap inom sport och spel, så är det viktigt att du väljer just ett spelbolag som passar just dig! Läs vår guide för att hitta rätt i djungeln av spelbolag.

Välj rätt spelbolag

När nya spelare ska välja rätt spelbolag nuförtiden så är det allt annat än enkelt. Det finns mängder av spelbolag att välja mellan och listan bara växer för varje månad som går. För att välja rätt spelbolag måste du först komma till fund med vad det är du vill spela på, och vad du eftersträvar av ett spelbolag. Är det en hög bonus, eller kanske att spelbolaget erbjuder mycket livestreams? Här går vi igenom de vanligaste attributerna ett spelbolag kan ha, som kunder ofta söker efter!

Spelbolag med nischad sportsbook

Nuförtiden har alla spelbolag en väldigt stor och omfattande sportsbook. De flesta spelbolag erbjuder odds från mängder av idrotter och ligor. Så vart man än öppnar ett konto i dagens läge kan man vara säker på att man kommer bli erbjuden ett brett utbud. 

Många spelare är nischade mot vissa sporter eller vissa ligor, och då kan det vara bra att kolla om spelbolaget erbjuder just den sporten eller ligan innan man öppnar ett konto. Exempelvis är Nordicbet ett av få spelbolag som erbjuder svensk fotboll och hockey långt ned i divisionerna.

Är man istället nischad mot juniorfotboll i England så får man kika runt lite innan man öppnar ett konto, för det är det långt ifrån alla spelbolag som erbjuder. Samma sak gäller vi lägre nivåer inom tennis.

Är man dock intresserad av att mest spela på större matcher från större ligor, så kommer alla spelbolagen att erbjuda det. Då kan man istället kika vidare på nästa punkt i denna lista för att se om det är något annat du bör ta hänsyn över. 

Nordicbet är ett spelbolag som är nischat mot nordisk idrott, och därför kan man hitta svensk hockey hela vägen ned till division 2!

Spelbolag med de bästa bonusarna

Med den mängden spelbolag som finns på marknaden i dagens läge så försöker alla spelbolag göra sitt för att sticka ut. Ett sätt de försöker sticka ut med är att erbjuda sina nya kunder en bra bonus. En bonus kan vara en bra start för kundens spelande och vi rekommenderar att du kollar igenom spelbolagens bonusar innan du öppnar ett konto.

Vi på Spelcash har gått recenserat alla spelbolag med innehållande bonus så att du ska slippa gå igenom en efter en. Viktigt att kolla efter när man letar efter en bonus hos en spelbolag är omsättningskraven och andra regler och villkor. Oftast står villkoren i det lite mer finstilta så att kunden inte ska läsa det. Vissa spelbolag har väldigt höga omsättningskrav medan andra spelbolag har väldigt snälla omsättningskrav.

Topp 5 spelbolag med bäst bonusar

Spelbolag Bonus Omsättningskrav Odds
1 100% upp till 1.500 SEK! 20x 1,80 Hämta bonus

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.sespelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

2 100% upp till 500 SEK 35x 1,50 Hämta bonus

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se

3 100% upp till 500 SEK! 20x 1,8 Hämta bonus Till LeoVegas

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

4 Sätt in 500 kr få 500 kr att spela för! 10x 1,90 Hämta bonus

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se

5 100% upp till 500 SEK + 100 free-spins 10x bonusbeloppet 1,80 Hämta bonus Hämta bonus!

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se

Vad är ett omsättningskrav?

Ett omsättningskrav är helt enkelt ett krav från spelbolagen där du måste omsätta din bonus ett visst antal gånger innan du kan göra ett uttag. Om ett spelbolag exempelvis har en bonus som ger dig 100% på din första insättning, och sedan har ett omsättningskrav på “insättning+bonus X4”, så måste du spela för 4000 kr om du väljer att sätta in 500 kr (500 X 2 X 4=4000). Denna omsättning måste ofta ske till ett visst minimumodds, som även det står i det finstilta bland regler och villkor.

Hos Spelcash kan du ta del av, och läsa igenom alla för och nackdelar med spelbolagens bonusar!

Bonusar med lägst omsättningskrav

Spelbolag Bonus Omsättningskrav Odds
1 100% upp till 500 SEK 35x 1,50 Hämta bonus

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se

2 100% upp till 1.000 SEK Inget 1,8 Hämta bonus

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se

3 100% upp till 500 SEK 35x 1.50 Hämta bonus

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se

4 Spela för 100 kr och få 100 kr free bet 30x Inget Hämta bonus

Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se

5 100% upp till 500 SEK! 20x 1,8 Hämta bonus Till LeoVegas

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se – spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.

Spelbolag som erbjuder högst odds och högst återbetalning

När man väljer spelbolag så vill man ju självklart spela hos ett bolag där man har chansen att vinna mest. För att ge sig själv bäst chans för det så ska man leta efter ett spelbolag som har högst odds och högst återbetalning. Men hur stor skillnad kan egentligen oddset spela, då det ofta är rätt liknande på alla sidor? I klippet nedan förklarar Coolbet det väldigt bra för oss!

Ett spelbolag som är alltid har höga odds och hög återbetalning är spelbolaget Pinnacle. Pinnacle har då istället inte samma stora utbud som andra spelbolag. Just därför får du välja vad som passar just dig när du ska välja spelbolag.

Pinnacle är verkligen ett spelbolag som sticker ut när det gäller hög återbetalning!

Spelbolag som erbjuder livestreams

Nuförtiden sänds mer livesport än någonsin. För att komma åt att kolla på all sport behöver man abonnemang på inte bara en dyr tjänst, utan en hel handfull. Ett billigare sätt att se livesport utan att behöva betala en avgift varje månad, är att leta rätt på ett spelbolag som livesänder mycket av sitt utbud. Hos de flesta sidor kan du enkelt gå in på sajten och leta rätt på en knapp där det står något i stil med “Alla streams”. Där kan du se vilka matcher som sänds för dagen, och du kan då rätt enkelt lista ut vilka ligor som sänds på sajten.

En sådan liten grej som att spelbolaget erbjuder livestreams kan vara en väldigt viktig faktor för många spelare. Om det är en viktig faktor för sig så kan du läsa igenom Spelcash alla recensioner om spelbolag och se om just det spelbolaget du funderar över erbjuder livestreams.

Många spelbolag erbjuder numera mängder av livestreams, och Hajper är ett av dessa spelbolag!

Spelbolag som erbjuder en mobilvänlig hemsida

Den tekniska utvecklingen står aldrig still, och så är inte heller fallet när det kommer till spelbolagen. Majoriteten av alla spel läggs nuförtiden via telefonen, och det har såklart spelbolagen snappat upp. Just därför har de allra flesta spelbolagen en mobilanpassad hemsida som gör att du enkelt och snabbt hittar det spelet du vill ha, via telefonen. Om du spelar mycket via telefonen så rekommenderar vi dig att du kollar in hemsidan via mobilen innan du blir kund, för att se om det är något som faller dig i smaken.

Spelbolag som har svensk licens

Denna punkt är en väldigt viktigt punkt sedan regleringen skedde 2019. Om du spelar på ett spelbolag som inte har en svensk licens så måste du skatta 30% av alla dina vinster från spelbolaget. När du spelar på ett bolag som inte har svensk licens har du inte heller några garantier. Spelbolaget kan plötsligt upphöra eller liknande.

När du spelar hos ett spelbolag som har svensk licens så har dom fått grönt ljus från den svenska spelinspektionen. Spelar du hos ett spelbolag med svensk licens så har du ett starkt konsumentskydd och bolaget får enligt lag inte använda sig av missvisande marknadsföring och måste ha tydliga avtalsvillkor.

Spelinspektionen ställer höga krav på spelbolagen med svensk licens och håller ständig koll på dom. Följer dom inte riktlinjerna kan dom få grova böter, eller tappa sin licens. Genom att spela på ett spelbolag med svensk licens så har du alltid lagarna på din sida. För att veta vilka bolag som har svensk licens så kan du klicka här!

Vi på Spelcash använder oss enbart av spelbolag med svensk licens och du behöver aldrig vara orolig att vi delar spel från något annat spelbolag.

 

Surfa in på spelinspektionens hemsida om du undrar över om ett visst spelbolag har svensk licens!

Spelbolag med övriga funktioner

När konkurrensen är så hög mellan spelbolagen så måste dom jobba konstant för att förbättra sina produkter och sticka ut från mängden. Bonusar är ett steg att sticka ut från mängden, men nuförtiden krävs det mer än så. Här nedan följer några funktioner som spelbolag numera erbjuder för att sticka ut!

  • Betbuilder – Detta är en ny funktion som kunder verkligen uppskattar. Med denna funktion kan du hos ett flertalet spelbolag bygga ihop dina egna spel. Exempelvis kan du välja att klicka i alternativen, Manchester City att vinna + Ö2,5 mål i matchen + Ö9,5 hörnor i matchen. Spelet finns inte färdigt från start, men spelbolaget tar fram odds till just dom alternativen du väljer.

Bygg dina egna spel med funktionen Betbuilder!

 

  • Cash Out – Cash out är en funktion som verkligen passar den med nerverna utanpå kroppen. Med denna funktion kan du stänga dina spel under en pågående match. Leder laget du spelat på med 10 minuter kvar, men blir rejält pressade? Stäng ditt spel och hämta din vinst till en något mindre utdelning.

 

  • Statistik och Livescore – Hos de flesta spelbolagen nuförtiden kan du finna såväl statistik som en livescore. Statistiksidan är ofta väldigt snyggt uppbyggd och du hittar exakt det du behöver. Utbudet av statistik är enormt och du kan hitta allt från hur ofta Tottenham gör Ö1,5 mål i matcherna, till formen på en specifik dartspelare.

De flesta spelbolag erbjuder numera en bredd mängd statistik! Hur många kort delar domarna ut i snitt är bara ett exempel!

 

  • Appar – Ett par spelbolag har gått så långt som att tillverka en egen app för att förenkla för kunden. Med en app så får vi allt en grym spelupplevelse som är anpassad för att du ska spela just från mobilen

 

  • Fantasy Betting – Ett väldigt populärt spel bland alla fotbollsfans nuförtiden är något som heter “Fantasy Premier League”. Det är ett spel där man väljer ut 11 spelare och tre avbytare till sitt lag. Därefter får man poäng efter hur spelarna presterar i matcherna. Detta har några spelbolag uppfattat och byggt sina egna varianter. Hos spelbolagen kan man spela både en hel säsong, eller bara en viss omgång.

Testa på en omgång av Fantasy Betting och vinn stort med en liten insats!

Spelbolag med snabba uttag

När det gäller uttag så har spelbolagen tagit stora framsteg de senaste åren. Swish har blivit en betalningsmetod som numera går att använda vid både insättning och uttag hos många spelbolag. Är inte Swish tillgängligt så är trustly ofta en metod som erbjuds, och även det är en metod som gör att uttagen går fort, och du har ofta pengarna inom någon timme. 

Genom att läsa Spelcash recensioner om alla spelbolag så får du snabbt en blick över vilka spelbolag som har snabba uttag kontra något långsammare uttag. Är det en viktigt faktor för dig när du väljer spelbolag, så rekommenderar vi att läsa våra recensioner om alla spelbolag.

Swish och Trustly är två väldigt populära betalningsmetoder!

Axel Andersson, bettingproffs

Axel Anderson

Bettingproffs och spelläggare

Om skribenten

Jag heter Axel Andersson och är ett stort sportfan sedan barnsben som föddes med en stryktipskupong i handen och en Newcastletröja på magen. Engelsk fotboll har alltid legat mig nära hjärtat och forsätter göra. Även tennis och dart är två sporter som ligger nära mitt hjärta. Just dessa tre sporter har hjälpt mig att kunna leva på spel senaste 6 åren.

Vill du hänga på mina andelsspel hittar du dem här.