Big 9

Big 9 är ett nytt poolspel från ATG där det handlar om att pricka in matchvinnare och antal mål i nio olika matcher. Detta poolspel är ett av dom svårare att sätta, men det gör det även till att chansen att bli ensam med nio rätt är större. Våra spelexperter lägger ut andelar inför varje omgång och där kan du köpa in dig via vår andelssida hos ATG.

Köp en andel till Big9 i Spelcash andelsslag

Till laget!

ATG är ett spelbolag som de flesta associerar med travsport, men tack vare detta poolspel blir det ändring på det. Big9 är ett poolspel som blivit populärt väldigt snabbt, och det är lätt att förstå varför!

BIG 9 ATG

Big 9 är det nya poolspelet från ATG där man försöker att utöka sin repertoar. ATG är sedan länge kända för att vara det bästa spelbolaget när det gäller poolspel på trav, men nu gör man även ett försök med poolspel inom fotboll. Spelformen går ut på att pricka rätt tecken på nio olika matcher. Man ska tippa rätt på 1,X,2, men även om matchen går under eller över 2,5 mål. Till en av matcherna kan man använda ett “wildcard”, vilket betyder att den matchen är man garanterad att få rätt på.

Big 9 är ATG:s nya poolspel på fotboll!

Big 9 spelas varje lördag

Big 9 är en spelform som går att spela hos ATG varje lördag. Kupongen är fylld med Premier League och The Championship primärt, men den fylls även på med tysk, spansk och italiensk fotboll. Big 9 har även börjat ha omgångar på onsdagar när det spelas Champions League. Kupongen fylls även ofta på med matcher från Europa League som spelas under torsdagen.

Spela andelsspel på Big 9

Något vi verkligen gillar med Big 9 är att det går att spela som andelsspel. Big 9 är en svår spelform där det krävs mycket skicklighet, och en hel del tur för att få 9 rätt. Ofta krävs det en lite större kupong för att ge sig själv chansen. Tack vare andelsspelen så kan man gå ihop en mindre, eller större grupp för att ge sig själv en större chans på att få 9 rätt.

Spela andelsspel med Spelcash

På Spelcash gillar vi verkligen Big9. Spelformen är en såväl ett underhållande spelform, precis som det är en chans på stora pengar. Våra spelexperter jobbar hårt varje vecka för att spelare ska kunna köpa in sig i större system för en mindre peng, och ge sig själva en större chans att komma åt 9 rätt och dom stora pengarna. Med Spelcash alla duktiga andelsläggare så har du chansen att köpa in dig i ett system som passar just dig. Vill du bara testa på BIG 9 så kan du köpa in dig i ett mindre system. Vill du spela för lite större summor men känner att du inte vill göra analysen själv, så kan du köpa in dig i ett större system.

Besök Spelcash andelssida hos ATG och var med på ett system!

Hur funkar BIG 9?

Här går igenom hur BIG 9 fungerar och allt du behöver veta för att komma igång med dina spel!

  1. Spela 1,X,2

På BIG 9 finns det nio olika matcher. Till dessa nio matcher ska du placera 1,X,2 beroende på vilket lag du tror vinner. Det går att klicka i fler än ett tecken, men för varje tecken du klickar i så blir raden dyrare att spela.

2. Spela över eller under

Till alla de nio matcher som är på kupongen ska du även sätta ut om du tror att det blir över eller under 2,5 mål i matchen. Väljer du under 2,5 så blir det rätt om det blir 0,1 eller 2 mål i matchen. Väljer du över så blir det vinst om det blir 3 eller fler mål i matchen. Det går även att välja båda alternativen, men då ökar kostnaden för raden.

3. Använd dig av ett Wildcard!

En väldigt trevlig funktion med detta poolspel som är väldigt unikt, är att man kan använda sig utav ett wildcard. Detta betyder att du på en av de nio matcherna kan klicka i så att du får alla alternativ i matchen (dvs garanterat rätt) för ingen extra kostnad alls.

Spelcash andelsläggare

Spelcash gör allt i sin makt för att ha de bästa andelsläggarna på marknaden. Därför erbjuder vi er andelar från våra spelexperter som lägger ned tid och kraft på kupongen vecka efter vecka. Dessa andelsläggare har som sina stora intressen såväl fotboll som spel. Spelkunskapen är stor hos dessa spelläggare och dom väger alltid samman information om lagen tillsammans med hur alla spel är streckade.

Nedan följer några av andelsläggarna hos Spelcash.

Oliver Pihlström

Oliver är en av de nyare spelläggarna på Spelcash som många spelare verkligen fått upp ögonen för. Med 13 rätt på Europatipset och 9 rätt på Big9 under sin korta period så har han verkligen blivit en populär andelsläggare. Oliver är en spelanalytiker som levt på spel de senaste åren och det syns verkligen på resultaten. Oliver säger själv att Big 9 passar honom som handen i handsken då svårighetsgraden höjs och fler motståndare kan raderas ut i jakten på 9 rätt.

Dan Olsson

Dan är verkligen Spelcash Premier League-guru. Med ett brinnande intresse för Premier League så har han varit en av populäraste andelsläggarna på Spelcash under en lång period. Dan kan stoltsera med flera rejäla vinster under hans period som spelläggare för Spelcash. Dans andelar är bland dom första som tar slut varje vecka, och här gäller det att vara rapp för att hinna få tag i en. Dan styr även Spelcash Stryktipspodd där man varje vecka kan ta del av smarta analyser kring de 13 matcher som är på kupongen.

Axel Andersson

Axel är även han en av Spelcash nyare spelläggare som kommit till Spelcash. Som ett stort fan av Newcastle United har han suttit klistrad framför tvn sedan han föddes. Axel har under många år levt på spel och har Premier League som sin favortliga. Vid varje läge som ges kollar han dock mer än gärna på matcher från övriga ligor. Poolspel har alltid varit ett stort intresse för Axel. På sin korta resa som andelläggare hos Spelcash har inga fullpottare kommit än. Men den som väntar på något gott..

Speltips kring Big 9

När det gäller Big 9 så kan man behöva en hel del hjälp för att komma rätt på kupongen. Denna hjälp erbjuder vi genom att gå igenom ett par matcher på kupongen varje vecka, primärt matcher från Premier League. Varje vecka rekar våra spelexperter ut tips och analyser dagligen för att hjälpa våra läsare. I dessa analyser kommer du finna den information du behöver om lagens form, skador, och mycket mer. Dessa speltips kommer finnas på sajten minst en dag innan matchen spelas. Om du går med i Spelcash Facebook-grupp får du även en notis direkt när ett speltips har lagts upp på sajten.

Gå med i Spelcash Facebook-grupp för att inte missa några speltips!

BIG 9 Live

När du spelat Big 9 så vill du givetvis följa kupongen, och se hur resultaten utvecklar sig. Detta kan du göra på ett flertal olika sätt!

Big 9 live via tv

När man följer sin kupong så vill man gärna se så många matcher som möjligt. Då spelstopp oftast är 16:00 på lördagar så kommer minst en match att sändas på Viasat/Viaplay från England. Här får vi pling i rutan och kan på så vis enkelt se hur resultaten utvecklar sig som är med på kupongen. 

Hos Viasat ser man de flesta av matcherna som är med på kupongen!

Big 9 live resultat

Det finns numera flera olika vägar att gå om man vill följa resultaten på fotbollsmatcher. De flesta spelbolag har en resultattjänst där man gå in och klicka i de matcher man vill ha notiser på vid mål. Det finns även andra hemsidor som exempelvis “Flashscore” där man kan följa resultaten på ett smidigt sätt.

Big 9 liverättning

Vill du följa just din kupong in i minsta detalj så rekommenderar vi att du går in via ATG och deras sida för Big 9. Där uppdateras mål under matchernas gång och du kan följa hur många rätt du har, likväl som vad nuvarande utdelning på kupongen är.

Poolspel ATG VS Svenska Spel

ATG och Svenska Spel är utan snack jättarna i spelsverige när det kommer till Poolspel. ATG var länge och väl det enda spelbolaget som hade poolspel på trav, medan Svenska Spel var det enda spelbolaget som hade poolspel på sport. 

Konkurrensen ökar mellan ATG & Svenska Spel

Det svenska folket älskar att spela på Svenska Spels Stryktipset lördagar klockan 16:00. Ett heligt klockslag som många associerar med just Stryktipset. Länge och väl har inte Svenska Spel haft någon konkurrent vad det gäller poolspel, tills nu. ATG:s Big 9 har på senare dag blivit ett alternativ för spelare på lördagar. Vad finns det dock för fördelar med att spela Big 9?

1. Spelformen kräver mer. När du spelar Big 9 så är svårighetsgraden än högre än på Stryktipset. Här räcker det inte med att tippa 1,X,2, utan du måste även tippa rätt på över eller under 2,5 mål. Detta gör att fler spelare faller på vägen och det chansen att bli ensam på 9 rätt är större.

2. Matcherna. Stryktipset består allt som oftast av matcher från englands två högsta divisioner. Big 9 har istället valt att utöver de engelska matcher att även få in fler matcher från de europeiska toppligorna. Big 9 passar därför spelare som följer fler ligor än bara de engelska perfekt

3. Kämpa in målrika matcher. När man spelar enbart 1,X,2 kan man få en klump i magen varje gång motståndarlaget anfaller. Med ATG:s Big 9 måste man även välja att spela över eller under. Ett överspel kan vara bra mycket roligare att kämpa in när man kollar på matchen. Även om det såklart inte är smart att klicka i över på alla matcher.

 

Tippa rätt på både resultat och antal mål på alla matcher för vinna stort!

FAQ – Frågor och svar om Big 9

Hur många rätt krävs för att vinna?

Vinstpengar delas ut på 9, 8 och 7 rätt.

Från vilka ligor är matcherna på kupongen?

Primärt är det engelska matcher på kupongen, men den fylls även på med toppmatcher från andra europeiska storligor

Hur många gånger i veckan är det Big9?

Big9 spelas varje lördag. Vissa veckor när det spelas bland annat Champions League, så är det även en kupong på onsdagar.

Vilken är den högsta vinsten som Big9 genererat på 9 rätt?

Den högsta vinsten hittills på Big9 är 1 168 602 kronor (30 oktober 2021)