Serie A 2022/2023

Gratis speltips och fakta från Serie A 2022/2023. Här finner ni speltips, analyser, odds och fakta kring Serie A den aktuella säsongen.

Spelstopp Tipster Match / event Spel Odds

Speltips Juventus – Empoli (27/1)

Juventus håller nollan 1.68

Speltips Juventus – Sassuolo (16/1)

Sassuolo under 0.5 mål 2.06

Speltips Inter – Verona (6/1)

Verona under 0.5 mål 1.68

Speltips Lazio – Inter (17/12)

Båda lagen gör mål 1.91

Gratis speltips till Serie A 2022/2023

Här på Spelcash så har du chansen att ta del av analyser och speltips från en av världens största ligor Serie A!

Här på Spelcash så lägger vi ett stort fokus på fotboll från de största europeiska ligorna. Den högsta ligan i Italien, Serie A, är en av dessa. Våra ambitioner är att varje vecka förse er med väl analyserade matcher med innehållande speltips. Våra spelexperter lägger ned ett stenhårt jobb, så att du ska kunna ta del av dessa analyser och tips.

De spelexperter som publicerar speltips till Serie A är handplockade för att dom inte bara kan ligan, utan även för att dom har koll på odds. Här blandas fakta om skador och form med kunskap om odds.

Milan vann 2021/2022! Vilka vinner 2022/2023?

Om Serie A

Passionen för fotbollen i Italien är stor och de italienska fansen älskar sin fotboll. Den högsta ligan går under namnet Serie A och den har existerat sedan 1929, då den ersatte de regionala mästerskapen som funnits sedan 1898.

Passionen för fotboll i Italien är stor, och de italienska fansen älskar sin fotboll

Serie A består av 20 lag som alla möter varandra två gånger per säsong. Den klubb som har flest poäng efter 38 spelade omgångar vinner titeln. Säsongen börjar i augusti och når sin kulmen i maj. Alla lag spelar 19 hemmamatcher och 19 bortamatcher.

När säsongen är slut så sker en nedflyttning för de tre lag som hamnat längst ned i tabellen. Nedflyttningen sker till Serie B där kampen om att ta sig tillbaka till Serie A börjar på nytt. De lag som slutat på någon av de första fyra platserna när säsongen är slut kvalificerar sig för Champions League. De lag som slutar på en femteplats kvalificerar sig för Europa League, och det lag som slutar på en sjätteplats kvalificerar sig för Europa Conference League.

2021/2022 var Milan ett av fyra lag som kvalificerade sig för spel i Champions League

Svenskar i Serie A

Den italienska toppligan har en stark koppling till Sverige, och det finns flertalet spelare som gjort sig ett namn i landet. Den spelare som kanske är allra störst är Zlatan Ibrahimovic. Zlatan är inne på sin tionde säsong i ligan och har spelat för Juventus, Inter och Milan.

En annan spelare som gjorde sig ett namn i Italien var en av hjältarna från VM-94 laget, Kennet Andersson. Kennet spelade för Bari, Bologna och Lazio. Tomas Brolin var även han en spelare från 1994 som gjorde flertalet säsonger i Serie A och laget Parma.

Även från det äldre gardet har ett antal spelare gjort sig kända i Serie A. Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm är några av dessa. Gren huserade i Milan, Fiorentina och Genoa. Nordahl huserade i Milan och Roma. Liedholm huserade i Milan och gjorde hela 359 matcher för klubben.

Zlatan är en av alla svenskar som spelat i Serie A

Spela på Serie A

Betta på Serie A

Serie A är en av de största ligorna i fotbollseuropa och placerar sig på en fjärdeplats på UEFA-rankingen. Självklart är Serie A en stor liga även hos spelbolagen, och utbudet på ligan är enormt stort.

När du bettar på Serie A så går det att hitta mängder av olika typer av spel. Du kan spela långtidsspel såväl före som under en säsong. Du kan spela alla de klassiska spelen som fulltidsresultat och över-/underspel, men du kan även spela en hel del specialspel.

Alla spelbolag erbjuder olika typer av marknader, så vårt tips är att du skapar konto hos flera olika spelbolag för att kunna spela på just de marknaderna du vill. En annan fördel med att ha konton på flera olika spelsidor är att du alltid kan spela det högsta oddset på marknaden.

Här nedan följer några av dom spelalternativ som går att spela på i Serie A:

Fulltidsresultat

Det populäraste spelet inom Serie A är att helt enkelt spela på vilket lag som vinner matchen, alternativt att det blir kryss. Detta är det mest simpla spelet där du väljer mellan att spela på antingen 1 (hemmaseger), X (oavgjort), eller 2 (bortaseger).

Betta på 1, X, eller 2!

Draw no Bet (DnB)

Draw no Bet eller DnB som det förkortas, är ett annan populär spelform. Draw no Bet står för Oavgjort inget spel, och man tar därför bort alla oavgjorda resultat i ekvationen. Här spelar du antingen på en hemma- eller bortaseger. Om matchen slutar med oavgjort, så får du pengarna tillbaka.

Vill du ta bort risken att förlora vid ett oavgjort resultat? Spela DnB!

Asian Handicap

Asian Handicap är något som växt fram mer och mer på alla spelsidor under åren, och har nu blivit en väldigt populär spelform. Exempel på asian handicap spel kan vara +0, -0,25 , -0,5 , -0,75 och -1. Det går ofta att spela asian handicap i både riktningar till -3 och +3.

Dessa siffror kan vara svåra att förstå sig på om man är ny inom betting, men man lär sig fort. En snabb förklaring till ovanstående siffror ges här nedan. 

+0 : Funkar precis som Draw no Bet. Du väljer att spela på ett av lagen, och vinner laget så vinner du. Förlorar laget, så förlorar du. Blir det oavgjort så får du pengarna tillbaka.

-0,25 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på förlorar, så förlorar du. Vid oavgjort så får du tillbaka halva insatsen. Säg att du spelat 100 kr på -0,25 och det blir oavgjort, då får du tillbaka 50 kr.

-0,5 : Om laget du spelar på vinner du. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

-0,75 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med 1 mål, så får du en halv vinst. Om laget du spelar inte vinner, så förlorar du.

-1 : Om laget du spelar på vinner med två mål eller mer, så vinner du. Om laget du spelar på vinner med ett mål, så får du pengarna tillbaka. Om laget du spelar på inte vinner, så förlorar du.

Asian handicap är något nästan alla spelbolag erbjuder numera!

Antal mål

Hur många mål i matchen är även det ett populärt spel som erbjuds. Här kan du spela på hur många mål det blir i första halvlek, hur många mål ett av lagen gör, eller hur många mål det blir totalt i hela matchen.

Blir det målsnåla eller målrika matcher?

Hörnor

Spel på hörnor är verkligen något som växt fram senaste åren, och det med en hög hastighet. Spelformen har blivit allt mer populär och numera erbjuder flertalet spelbolag spel på hörnor från Serie A. Här går det bland annat att spela på hur många hörnor det ska bli halvtid, hur många hörnor det blir totalt i matchen och vilket lag som får flest hörnor i matchen.

Att betta på hörnor blir allt mer populärt!

Spelarprestationer

En spelform som verkligen tagit fort senaste åren är spel på spelarprestationer. Här är bet365 spelbolag som ligger i framkant. Här kan man spela på exempelvis hur många passningar en spelare ska slå på en match. Ett annat alternativ är hur många skott på mål en spelare kommer skjuta under en match.

Hur många skott skjuter spelarna i Napoli och Atalanta på mål?

Lagprestationer

Precis som spelarprestationer, så har spel på lagprestationer verkligen tagit fart den senaste tiden. Här kan du exempelvis spela på hur många skott bortalaget kommer skjuta, eller hur många gånger hemmalaget blir avblåst för offside.

Spela på Serie A med Europatipset

Poolspel är en spelform i Sverige som är mycket uppskattad. Här spelar man mot andra spelare, istället för att spela mot ett spelbolag. Alla spelares insatser hamnar i en pott, och den potten är det sedan alla spelare tävlar om.

Serie A är en liga som ofta förekommer på ett av dessa poolspel, nämligen Europatipset. Spelet lanserade 1993 och hette de första åren “Italienska Stryktipset, då det i början enbart rörde sig om matcher från Italien.

Numera är Europatipset är blandning av matcher från flertalet olika ligor, där Serie A är en av mest förekommande. Spelformen handlar om att tippa 1,X, eller 2 för att få 13 rätt. Utdelningen avgörs av hur stor del av spelarna som hade 13 rätt. Om en underdog som exempelvis Salernitana slår Milan på bortaplan, så kommer utdelningen blir högre.

Serie A förekommer ofta på Europatipset!

Europatipset med Spelcash

Här på Spelcash älskar vi Europatipset, och du kan inför varje omgång läsa en analys av omgången på våran hemsida. På Spelcash gillar vi att spela tillsammans, och inte minst att vinna tillsammans. Därför går det inför varje omgång att köpa andelsspel genom våra experter för att ge sig själv en större chans att vinna.

Att köpa en andel av våra experter är ett bra tillvägagångssätt om man inte har tid själv att lägga en kupong, vill ha hjälp med kupongen av en expert, eller vill vara med i ett större system för en mindre peng. Dessa andelar lägger våra experter en stor vikt vid, och dom filar på raderna in i det sista.

Dessa andelar finner ni här!

Köp en andel av våra experter och var med i ett större system för en mindre peng!

Serie A fantasy betting

Ett av de spelen som växer allra mest numera är fantasy betting. Spelet går ut på att man ska plocka ut en startelva, och sedan får man poäng efter hur spelarna sköter sig i de verkliga matcherna. Gör en spelare mål får den exempelvis fler poäng.

Spelarna i detta spel har olika kostnader. En spelare som förväntas göra mycket poäng kommer exempelvis kosta mer än en spelare som förväntas sitta en stor del av tiden på bänken. Alla spelare får samma budget att förhålla sig till och alla spelar på lika villkor.

Fantasy betting går att spela även för Serie A och det finns ett flertal spelbolag som erbjuder detta. Du kan själv välja om du vill spela en hel säsong, en omgång, eller en specifik match. Du satsar sedan den insatsen som krävs, och är sedan med och tävlar mot andra spelare.

Fantasy betting växer så det knackar! Spela en hel säsong, eller varför inte testa på en enskild match!

Serie A tabell 2022/2023

Serie A är en liga som består av 20 lag. Totalt spelar lagen 38 matcher vardera innan den slutgiltiga tabellen är färdigställd. Tabellen förändrar sig efter varje omgång och för att hålla koll på den så rekommenderar vi Serie A:s hemsida som ni finner här!

De lagen som spelar i Serie A 2022/2023 finner ni nedan!

 

Lag Stad Arena Kapacitet
Atalanta Bergamo Stadio Atleti Azzurri d’Italia 21,000
Bologna Bologna Stadio Renato Dall’Ara 36,462
Cremonese Cremona Stadio Giovanni Zini 16,003
Empoli Empoli Stadio Carlo Castellani 16,284
Fiorentina Florence Stadio Artemio Franchi 43,147
Hellas Verona Verona Stadio Marcantonio Bentegodi 31,045
Inter Milan Milan San Siro 75,923
Juventus Turin Juventus Stadium 41,507
Lazio Rome Stadio Olimpico 70,634
Lecce Lecce Stadio Via del mare 31,533
AC Milan Milan San Siro 75,923
Monza Monza Stadio Brianteo 15,039
Napoli Naples Stadio Diego Armando Maradona 54,726
Roma Rome Stadio Olimpico 70,634
Salernitana Salerno Stadio Arechi 37,180
Sampdoria Genoa Stadio Luigi Ferraris 36,599
Sassuolo Sassuolo Mapei Stadium – Città del Tricolore 21,525
Spezia La Spezia Stadio Alberto Picco 11,512
Torino Turin Stadio Olimpico Grande Torino 27,958
Udinese Udine Stadio Friuli 25,144

 

Serie A resultat

Säsongen 2021/2022 var det det Milan som vann Serie A. Klubben tog sin 16e ligatitel sedan Serie A grundades. Trots denna mängd titlar så är man faktiskt inte den klubb som vunnit flest titlar!

Vilken klubb har vunnit flest ligaguld i Serie A?

 • Juventus (34 st)
 • Inter (17 st)
 • Milan (16 st)
 • Torino (6 st)
 • Bologna (5 st)
 • Roma (3 st)
 • Lazio (2 st)
 • Fiorentina (2 st)
 • Napoli (2 st)
 • Cagliari (1 st)
 • Verona (1 st)
 • Sampdoria (1 st)